Ana Sayfa Apple Apple 2018’de giriş seviyesi bir MacBook tanıtabilir

Apple 2018’de giriş seviyesi bir MacBook tanıtabilir

0

DigiTimes’ın haberine göre Apple, MacBook Air’in yerini tamamen alması için 2018’in ikinci yarısında 13 inçlik giriş seviyesi bir MacBook tanıtabilir.

Apple’ın General Interface Solution isimli dokunmatik panel üreticisinden normale oranla daha fazla LCD ekran siparişi vermesi üzerine ortaya atılan iddiaya göre 2018’in yazına doğru düşük fiyatlı, 13 inçlik bir MacBook görmemiz olası.

Görünen o ki geçtiğimiz hafta 10. yılını kutlayan MacBook Air artık tamamen tedavülden kaldırılmak isteniyor. MacBook serisine yapılan güncellemelerle arka planda kalan Air, bugüne kadar düşük fiyatlı Mac alternatifi olması nedeniyle hayatta kalmayı başarmıştı. 999 dolarlık fiyatıyla hala Apple’ın en düşük fiyatlı dizüstü bilgisayarı konumunda olan cihazın yerini uzun vadede 12 inçlik MacBook’un alması bekleniyordu ancak aradan 3 yıl geçmesine karşın Air serisi satışlarına hala devam ediyor. Apple TouchBar olmayan MacBook Pro’yu da bir Air alternatifi olabilecek şekilde lanse etmişti ancak aradaki 300 dolarlık fiyat farkı yine Air’in tercih edilmesine sebep oluyordu.

Şimdi ise tanıtılacağı iddia edilen 13 inçlik MacBook modelinin Air serisini tamamen kaldırtması bekleniyor. Şirketin retina ekranlı olmayan tek dizüstü bilgisayarı konumundaki Air en son Haziran 2017’de işlemcisinin saat hızı artırılarak küçük bir güncelleme almıştı. 11 inçlik Air modelinin ise çoktan satışları durduruldu.

Tanıtılması beklenen giriş seviyesi MacBook modelinin nasıl görüneceği ve teknik detayları hakkında doğal olarak kesin bir bilgi yok. Yine de Apple’ın ARM tabanlı işlemcilere yönelik ilgisinden dolayı bu MacBook’ta “acaba ARM mimarisine geçerler mi?” diye sormadan edemiyor insan.

Öte yandan aranızda hazır MacBook Air’in 10. yılıyken bu yıla özel bir Air modeli tanıtılabilirdi diyenleriniz vardır, ancak diğer MacBook modellerinin fiyatlandırmasına ve konumlandırıldığı noktaya bakarsak böyle bir hamle ticari açıdan Apple için mantıklı olmayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz