Ana Sayfa Öne Çıkanlar AirPods 2’de hangi yenilikler olmalı?

AirPods 2’de hangi yenilikler olmalı?

3

Apple, 2017’de hemen hemen tüm ürünlerini yeniledi, çok dolu bir sene geçirdi. 2018’de de muhtemelen geçen seneki gibi sadece 2 etkinlik yapacağını düşünürsek, lansmanlarını bu 2 etkinliğe sıkıştırmaya çalışacak. Fakat belki 2016’daki gibi ekstra etkinlikleri iPhone SE veya MacBook Pro gibi ürünler için görebiliriz.

2018 ile birlikte yenilenmesi beklenen ürünlerden biri de AirPods. Apple’ın 2016’daki iPhone 7 etkinliğinde duyurduğu AirPods hem geç satışa çıkmış, hem de aylarca çok kısıtlı seviyede üretilmişti. Ancak 2017’nin ikinci yarısında üretim sorunları çözülebilen AirPods, şu anda talebi karşılayabiliyor. 🙂

Peki gelelim yeni AirPods’da, ya da AirPods 2’de olabilecek yeni özelliklere ve beklentilere…

Kablosuz Şarj

Yeni AirPods’da olacağına kesin gözüyle bakabileceğimiz kablosuz şarj kutusu, Apple’ın kablosuz şarj pedi AirPower ile netleşti diyebiliriz. Apple, mevcut AirPods kullanıcılarının da kablosuz şarj kutularını ayrıca satın alabileceğini söyledi, ancak yeni üründe bu standart olabilir.

Daha hızlı ve stabil eşleşme

Şu andaki eşleşme hızında bir sıkıntı olmasa da, bazen AirPods bağlantısının kopması, tekrar bağlanmakta gecikmesi can sıkıcı olabiliyor. Apple’ın belki de yeni W2 çipi veya daha iyi bir Bluetooth çipiyle bu sıkıntıların önüne geçmesi, cihazın stabilitesini de arttırabilir. Kesinlikle olmalı.

Daha hızlı cihaz değiştirme – aktif cihaza otomatik geçiş

AirPods’u şu anda 4 farklı cihaza bağlı olarak kullanan biri için, cihazlar arasında geçiş yapmak kritik olabiliyor. Apple Watch, iPhone, iPad ve Mac arasında genellikle aynı WiFi’a bağlıysak pek sorun olmuyorken, bazen iPhone’dan iPad’e geçiş yapmak işkenceye dönüşebiliyor. Yukarıdaki gibi yeni çiplerle Apple buraya da el atmalı.

Belki de hangi cihazı kullandığımı anlayıp hızlıca AirPods’u ona geçirebilmeli… Ne dersiniz?

Daha kaliteli mikrofon

AirPods’un mikrofonları zaten EarPods’dan kaliteli. Ama hala bir video kaydı için, ya da kaliteli bir FaceTime/Skype görüşmesi için yeterli seviyede değil. Video kaydını AirPods üzerinden yapınca sesteki kalite düşüklüğü bariz hissediliyor. Apple bu konuyu da adreslemeli ve kaliteyi arttırmalı, böylece bazı kayıtlar için AirPods en doğru seçenek olabilir.

Dış ses izolasyonu

Yine AirPods’un başarılı olduğu ama daha da iyileştirilebilecek bir alan bu. EarPods ile 10 metre ötedeki konuşmaları bile neredeyse duyarken, AirPods ile 1-2 metre ötedeki konuşmaların filtrelenmesi ses kalitesini çok arttırıyor. Bu da konuşmaların daha kolay ve verimli olmasını sağlıyor. Buradaki kalite iPhone’lardaki seviyeye gelebilirse AirPods çok iyi bir iş başaracaktır.

Noise Cancellation

Dış sesi aktif bir şekilde izole eden bazı kulaklıklar olsa da, AirPods’dan bunu beklemek bence biraz insafsızlık olur. 🙂 Genelde kulak üzeri kulaklıkların bu özelliği olduğunu ve AirPods’un da zaten ciddi bir izolasyon amaçlamadığını düşünürsek, bu özelliğin gelmesini zaten beklememek gerekiyor.

Fitness / Sağlık Takibi

Apple’ın sağlık alanına ne kadar yatırım yaptığını görmemek mümkün değil. Özellikle son 2 senede Apple Watch ile birlikte bu sağlık ve fitness takibi ciddi önem kazandı ve fark yaratmaya başladı. Stanford ile yapılan ortak çalışmayla kalp rahatsızlıklarını ve aritmi gibi hastalıkların erken teşhisi de bunun belki de en büyük göstergesi.

Ancak Apple, AirPods’u da bu alana sokar mı? Yoksa bu işi sadece Watch’a mı bırakır, yorum yapmak zor. Ben AirPods’un bu konuya gireceğine pek ihtimal vermiyorum. Sağlık ve fitness alanında Apple’ın cihazı Watch gibi görünüyor. Ve Watch’un yapamadığı bir şeyi AirPods yapmadıkça, AirPods’a bu görevin verileceğini düşünmüyorum.

Fiziksel Butonlar

Çok uzun yazmaya gerek yok sanırım bu konuyu. AirPods’da Apple’ın ilk kararını değiştireceğini sanmıyorum. AirPods’da buton göremeyeceğiz. Ancak iOS 12 ile birlikte dokunarak yapılan kontrollerin belki biraz daha farklılaştığını görebiliriz.

Android ile daha iyi eşleşme

AirPods kısıtlı da olsa Android cihazlarla kullanılabiliyor. Ama tam olarak kullanmak için bir Apple cihazı şart elbette. Belki Android kullanıcılarına biraz daha geniş bir açılım yapabilir Apple, ancak bunun kapsamı nasıl olur kestirmek zor.

Farklı renkler

Aksesuarlarda Apple her ne kadar sade kalmayı seviyor olsa da, iPhone’da olduğu gibi belki her sene yeni bir renk eklemeyi düşünebilir Apple. AirPods, Watch gibi bir moda aksesuarı değil henüz. Ve klasik bir Apple kulaklığı olarak beyazın dominant olması çok normal. Ancak artan kullanım ile birlikte, belki de iPhone X renklerini takip edecek şekilde siyah/gri bir AirPods görebiliriz belki…

Daha iyi pil ömrü

Şu andaki AirPods’un pil ömrü zaten sonsuz gibi… 🙂 Yani kutusuyla birlikte kullandığımızda zaten 24 saate kadar uzayabiliyor. Pil ömründe önemli bir değişim göreceğimizi sanmıyorum. Üstelik hızlı şarj ile zaten birkaç dakika içerisinde çok hızlı şarj olabilmesi bile başlı başına müthiş bir özellik, bu yüzden Apple’ın buna odaklanması düşük ihtimal gibi.

Üretim

Yeni AirPods’da büyük bir değişim olması durumunda en büyük risk, üretim kapasitesinde olabilir. Son aylarda üretim performansı çözülmüş olsa da, yeni cihazın üretiminde Apple’ın üretim bandını çok etkileyecek şeyler yapmak istemeyeceğini tahmin ediyorum.

Aklıma gelen AirPods 2 özellikleri ve yenilikleri bunlar. Sizin beklediğiniz ya da istediğiniz şeyler var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz