Ana Sayfa Apple Yeni iPhone SE geliyor; ama pek beklediğimiz gibi değil

Yeni iPhone SE geliyor; ama pek beklediğimiz gibi değil

1

Şu sıralar Apple’ın 2018’in ikinci yarısında yeni bir iPhone SE tanıtacağıyla ilgili dedikodular baş göstermeye başladı. Son iddia ise KGI’da çalışan Ming-Chi Kuo’dan.

Kuo’nun iddiasına göre Apple bu yılın ikinci yarısında 2016’da piyasaya sürülen iPhone SE’nin ikinci neslini tanıtabilir. Ancak Kuo, Apple’ın 2018’in sonunda 3 yeni iPhone tanıtacağından ötürü SE’ye yönelik beklentilerin düşürülmesi gerektiğini söylüyor. Başka bir deyişle, analistler Apple’ın bu sene 6.5 inçlik iPhone X Plus, 6.1 inçlik LCD ekranlı iPhone ve iPhone X’un ikinci nesli üzerinde çalıştığını, başka bir iPhone’un geliştirilmesi için kaynak ayrılmadığını belirtiyor.

Hal böyle olunca birçoklarının 4 inçlik kasada çerçevesiz iPhone hayali suya düştü. Hatta Kuo bırakın çerçevesiz ekranı, kablosuz şarj özelliğinin bile yeni nesil iPhone SE’de bulunmayabileceğini söylüyor. Görünen o ki SE modeli işlemci güncellemesi dışında başka bir yenilikle gelmeyecek. Kamera, daha hızlı Touch ID ve 3D Touch gibi özellikler de performansla birlikte iyileştirilebilir.

Belli olmaz o işler…

Her ne kadar bu söylentilerde %100 doğruluk payı olmasa da Asya merkezli kaynaklar, araştırma firması TrendForce ve Economic Daily News gibi yayınlar da iPhone SE’nin performans iyileştirmesi yapılmış yeni nesil versiyonunun Mayıs ya da Haziran ayında tanıtılacağına dair bilgiler paylaşmıştı. Yani bu bahar sonuna doğru Apple’dan yeni bir iPhone SE beklemek çok da yanlış bir davranış olmaz. Belki Apple hayallerimizdeki gibi iPhone 5 kasasına çerçevesiz bir ekran yerleştirir de keyfimiz yerine gelir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz