Ana Sayfa Apple Apple 2018’in ilk mali çeyrek sonuçlarını açıkladı: REKOR

Apple 2018’in ilk mali çeyrek sonuçlarını açıkladı: REKOR

2

Apple, 30 Aralık 2017’de sona eren 2018’in ilk mali çeyrek sonuçlarını açıkladı. Geçen senenin aynı dönemine oranla %13’lük bir büyüme gösteren teknoloji devi 3 aylık süreçte 88,3 milyar dolar gelir elde etti.

88,3 milyar dolarlık gelirle birlikte 20,1 milyar dolar kâr açıklayan şirket her iki alanda da tüm zamanların rekorunu kırdı. Apple bu gelirlerin %70’lik büyük bir kısmını ise iPhone satışlarına borçlu.

Geçen senenin aynı dönemine oranla artışını devam ettiren hizmet gelirleri de şirketin toplam gelirinin %9’unu oluşturuyor.

Son 10 çeyrekteki toplam gelir
Son 10 çeyrekteki net kar
Son 10 çeyrekti hizmet gelirleri

2017’nin ilk çeyreğinde 78,3 milyon adet iPhone satan Apple’ın bu sene satışları 1 milyon adet geriledi. Tabi iPhone X fiyatından olsa gerek bu küçük gerileme rekor gelire engel olamadı. Öte yandan şirket geçen senenin aynı dönemine göre iPad satışlarında küçük bir ilerleme kaydederken Mac satışlarında da ufak bir gerileme yaşamış.

Son 10 çeyrekteki iPhone satış adedi
Son 10 çeyrekteki iPad satış adedi
Son 10 çeyrekteki Mac satış adedi

Apple CEO’su Tim Cook mali çeyrek sonuçlarını paylaşırken Ocak ayı itibariyle aktif iOS yüklü cihaz sayısının da 1,3 milyar adete ulaştığını açıkladı. Son iki senedeki %30’lık artışın bu durumda payı büyük.

iPhone X satışlarının beklentilerini aştığını söyleyen Tim Cook cihaza yönelik müşteri memnuniyetinin de zirvede olduğunun altını çizdi.

Son mali çeyrek sonuçlarından sonra bu dönemde Apple’dan en iyi ihtimalle 84 milyar dolarlık gelir beklenirken 88,3 milyar dolar gelir açıklanması analistleri de şaşırtı. iPhone X’un yeterince ilgi görmediği ve Apple’ın beklentilerini karşılamadığı tarzı haberler de bu sonuçlarla birlikte tarihe gömüldü; zira her yeni iPhone sonrası bu tarz haberler piyasaya çıkar ve Q1 sonrası basın sessizliğe gömülür.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz