Ana Sayfa Öne Çıkanlar HomePod, Bluetooth bağlantısını desteklemeyebilir

HomePod, Bluetooth bağlantısını desteklemeyebilir

1

Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod’un desteklediği ses kaynakları açıklandı. HomePod, direkt olarak Bluetooth ile çalışmayabilir.

Apple, 9 Şubat tarihinde ilk akıllı hoparlörü olan HomePod’u ön sipariş veren müşterilerine gönderecek. 9 Şubat’tan sonra Apple Store’larda sergilenecek olan HomePod’un, bugün desteklediği ses kaynakları açıklandı.

Listede Bluetooth yok!

Açıklanan bilgilere göre HomePod; Apple Music, iTunes satın alımları, iCloud Müzik Arşivi, Beats 1 Radio, Podcasts ve AirPlay ses kaynaklarını destekliyor.

AirPlay özelliği direkt Bluetooth üzerinden aktarım yapmasına karşılık, AirPlay sadece iOS, macOS ve tvOS‘de çalışıyor. Açıklanan bu bilgilerden yola çıkacak olursak, HomePod’un direkt olarak Bluetooth üzerinden çalışmayacağını söyleyebiliriz.

Yani Android ve diğer Bluetooth üzerinden ses aktarımı yapabilen medya oynatıcıları HomePod’a bağlanamayabilir. Bunun sadece bir öngörü olduğunu, akıllı hoparlör piyasaya sunulduğunda daha doğru bilgilere erişilenilebileceğini belirtelim.

Sonos ses sitemleri gibi yazılımsal olarak mekan algılama özelliği sayesinde evinizin akustiğini algılayıp, ona göre ayarlama yapan HomePod’un; Siri’yi evin her alanında aktif etmek için 6 adet mikrofon, 7 adet tweeter ve 1 adet woofer‘ın olduğunu söyleyelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz