Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple, tercihini Intel’den yana kullanabilir

Apple, tercihini Intel’den yana kullanabilir

0

Apple’ın bu yıl tanıtacağı iPhone modellerinde, davalık olduğu Qualcomm yerine tercihini Intel’den yana kullanacağı söyleniyor.

Apple ile Qualcomm arasındaki husumet, geçtiğimiz yıl mahkeme salonlarına taşınmıştı. Qualcomm, Apple‘ı patentlerini ihlal ettiğini söylemiş ve bazı iPhone modellerinin satışının durdurulmasını istemişti. Henüz bir sonuca varılmayan bu dava sürecinde, Apple’dan karşı hamle bu yıl içerisinde gelecek gibi görünüyor.

Qualcomm, iPhone’dan siliniyor

KGI’ın ünlü analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın Qualcomm ile olan davasından dolayı 2018’de tanıtacağı iPhone modellerinde tercihini Intel’den yana kullanacağını dile getirdi. Ming-Chi Kuo, Intel’in Apple’ın istediği teknik gereksinimlerini karşılayabileceğinin ve rekabetçi fiyatlar sunacağının altını çizdi.

Apple’ın 4X4 MIMO bağlantısına geçeceğini ancak bu bağlantı için Qualcomm’un sadece %30 gibi bir tedarik oranına sahip olacağı söyleniyordu. Ancak KGI, bunun artık mümkün olmadığını ve 2018’de tanıtılacak iPhone modellerinden Qualcomm’un adının tamamen çıkarılacağını söylüyor.

Ancak Apple bu noktada büyük bir risk almış olacak. Qualcomm’un 4X4 MIMO bağlantıları ve 5G geçiş süreci Intel’den daha iyi görünüyor. Şimdilik bu iddialara Apple ve Intel cephesinden bir yanıt gelmedi. Tahminlerimize göre yaz aylarının başında bu iddiaları doğrulayan anlaşmalar gelecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz