Ana Sayfa iPad Apple, iPad ile tablet pazarında liderliğini kaptırmadı

Apple, iPad ile tablet pazarında liderliğini kaptırmadı

0

iPad ile tablet pazarını yıllardır domine etmeye devam eden Apple, 2017’nin son çeyreğinde de liderliğini sürdürdü.

Tablet pazarının kurulmasında öncü olan Apple, iPad modelleri ile her yıl bu pazarda liderliği elinde bulunduruyor. Cupertinolu dev, 2017’nin son çeyreğinde de başarısına bir yenisini ekleyerek, yıllardır devam eden liderliğini yine kimselere kaptırmadı.

Apple yine zirvede

IDC’nin açıkladığı son rakamlara göre; Apple son üç aylık dönemde satışlarını %0.6 oranında arttırdı. 2017’nin son çeyreğinde toplamda 13.2 milyon adet iPad satışı gerçekleştiren Apple, bir önceki yılın aynı döneminde 13.1 milyon adet satış rakamına ulaşmıştı.

Apple’ın 13.2 milyon adetlik satış rakamından sonra, tablet piyasasındaki pazar payı %26.6‘ya yükseldi. Apple’ı, tablet satışlarında Samsung’un takip etmesi gerekirken, Amazon izledi. Amazon, 2017’nin son çeyreğinde %15.6‘lık pazar payına sahip oldu ve 7.7 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirdi.

Apple’ın ezeli rakibi Samsung ise 7.0 milyon adet tablet satışı gerçekleştirdi ve listenin 3. sırasına düştü. Samsung’un pazar payı ise %14.1 seviyesine geriledi. Amazon’un Samsung’u geçmesindeki en büyük etken ise; Black Friday haftasında Amazon Tabletlere yapılan büyük indirimler oldu.

Listenin 4. sırasında 3.5 milyon adet ile Huawei ve 5. sırasında ise 3.1 milyon adet satış ile Lenovo yer aldı. Toplamda 2017’de 49.6 milyon adet tabletin satıldığını belirtelim. 2016’da ise bu rakam 53.8 milyon adetti. Rapordan yola çıkarak, diğer tabletlere olan ilginin azaldığını ancak iPad’in tek başına daha uzun yıllarda pazarı domine edeceğini söyleyebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz