Ana Sayfa Öne Çıkanlar HomePod, Equalizer ayarını otomatik yapıyor

HomePod, Equalizer ayarını otomatik yapıyor

1

iTunes şefi Eddy Cue, HomePod’un Equalizer ayarını otomatik olarak yaptığını açıkladı. Bass ve tiz dengesi her şarkıya göre değişiyor.

Apple, yarın resmi olarak HomePod‘u Amerika, İngiltere ve Avustralya’daki Apple Store’larda satışa sunacak. İncelemeleri yayınlanmaya başlanan HomePod, küçük boyutuna rağmen sunduğu inanılmaz sesi ile rakiplerine adeta göz dağı veriyor.

HomePod, boyundan büyük ses veriyor

İncelemelerde profesyonel mikrofonlar ile kaydedilen sesler; HomePod’un bir kaç gömlek üstü olduğu söylenen Sonos Play:5 gen2 bile HomePod’un kalitesinde olmadığını gösteriyor. Peki, HomePod bu başarısını neye borçlu?

HomePod’un içerisinde yer alan Apple A8 yonga seti sayesinde, ortamın akustiği otomatik olarak algılanıyor. Bu sayede akustiği bozmadan 7 tweeter ve 1 bass modülü inanılması güç bir ses deneyimi sunuyor.

iTunes şefi Eddy Cue‘den ise bugün HomePod hakkında ilginç bir bilgi daha geldi. 2018 Pollstar Live etkinliğinde söz alan Eddy Cue, Apple A8 yonga setinin yapay zeka algoritmalarını kullandığını söyledi.

Yapay zeka sayesinde HomePod üzerinde çalınan şarkıların bass ve tiz dengesi otomatik olarak yapılıyor ve hoparlörün sunabileceği maksimum ses kalitesi müzik severler ile buluşturuluyor.

HomePod sahipleri, otomatik bass ve tiz dengesi ayarlama özelliği sayesinde Equalizer ayaları ile uğraşmak zorunda kalmıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz