Ana Sayfa Haberler Samsung’un memleketinde Apple’ın pazar payı artıyor

Samsung’un memleketinde Apple’ın pazar payı artıyor

0

2017’nin dördüncü çeyrek verilerine göre Apple, Güney Kore’deki pazar payını bir önceki yıla oranla %3.3 artırırken Samsung’da %9’luk bir düşüş gözleniyor.

Business Korea’nin haberine göre Apple, Güney Kore’de yıl sonundaki batarya mevzusundan hiç etkilenmemiş görünüyor. Şirketin dördüncü çeyrekteki pazar payı %28.3’e ulaştı. Samsung da %55’lik oranla liderliğini sürdürüyor. Öte yandan başka bir Kore firması olan LG’nin pazar payı ise dördüncü çeyrekte %15.7 seviyesine yükselmiş.

2017 yılı toplamında ise Güney Kore’deki pazar payı dağılımı şöyle: %56.2 Samsung, %17.7 Apple ve %17.4 LG. LG’nin son dönemde gösterdiği hızlı büyüme Apple’ı ikincilikten edecekmiş gibi görünse de Strategy Analytics olaya farklı bakıyor. Analiz firması geçtiğimiz ay Güney Kore’de açılan ilk Apple Store ile birlikte Apple’ın ülkedeki varlığını gittikçe artıracağını düşünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz