Ana Sayfa iOS iOS 11.3 ile USB aksesuarlarını eşleştirme güvenliği artıyor

iOS 11.3 ile USB aksesuarlarını eşleştirme güvenliği artıyor

0

Apple, iOS 11.3 güncellemesi ile USB aksesuarlarının eşleştirme güvenliliğini arttırıyor. USB aksesuarları artık daha güvenli bir şekilde bağlanacak.

Mart ayının sonlarına doğru yayınlanması beklenen iOS 11.3 güncellemesi ile USB aksesuarların iPhone ve iPad ile eşlemesinde büyük bir değişiklik yapılacak. Üçüncü parti MFi sertifikalı USB aksesuarlarını iPhone veya iPad’e bağladığınızda sizden cihaz şifrenizi girmeniz talep edilecek.

USB aksesuarlarının iOS ile etkileşime geçmesini bu yöntem ile daha güvenli hale getiren Apple, Lightning kullanılarak farklı yöntemler ile iPhone’un iCloud ve cihaz kilidi kırma gibi illegal olayların da önüne geçicek.

Apple bu olayı; “iAP UBS aksesuarları kullanıyor ve bu yöntem ile iPhone, iPad ve iPod touch’ınızı Windows veya Mac’e bağlıyorsanız, güvenlik için periyodik olarak cihaz şifrenizi girmeniz gerekiyor.” şeklinde açıklıyor.

iAP nedir?

Merak edenler için iAP; üçüncü parti USB aksesuarlarının iOS uygulamaları arasındaki güvenli iletişim yeteneğini ifade ediyor.

Ayrıca USB aksesuarlarında yapılan bu değişiklik CarPlay’i de etkiliyor. CarPlay‘i USB ile kullananlar, iPhone’u her bağladığında şifre girmek zorunda kalacak.

AirPower için geri sayım başladı

Apple’ın iAP kısıtlaması çok yerinde bir hareket olmuş. Çünkü iPhone’unuzun şifresini bilmeyen biri, iPhone’u bilgisayara USB’den bağladığında, eğer uygulamaların içerisinde dosya saklıyorsanız bunlara kolaylıkla ulaşabiliyordu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz