Ana Sayfa Aksesuar Apple’dan toza ve kırıntılara karşı dayanıklı klavye patenti

Apple’dan toza ve kırıntılara karşı dayanıklı klavye patenti

0

Apple dünyasını yakından takip ediyorsanız şirketin dönem dönem patent haberleriyle gündeme geldiğini biliyorsunuzdur. Şu sıralar da o dönemlerden birini yaşıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde teknoloji devinin klavyelere yönelik aldığı bir patent ortaya çıktı. Ortaya çıktı diyorum çünkü bu patentler genelde dosyalandığı gibi medyaya yansımıyor. Söz konusu patent de 2016 yılından kalma.

Bu patent kırıntı, döküntü, toz ve kire karşı dayanıklı bir klavyeyi işaret ediyor. Bu dayanıklılığı ise iki farklı şekilde vadediyor: Birisi tuşların çerçevesindeki boşlukları kapatan bir sistem diğeri de tuşa her basıldığında hava üfleyerek istenmeyen toz ve kırıntıları dışarı atan bir mekanizma.

8 Eylül 2016 tarihinden dosyalanan patentte Apple, klavye tuşlarının şekerli sıvılar ve sert parçacıkları tarafından zarar görebileceğini belirtiyor. Bu da şirketin böyle bir patent almasının arka planını oluşturuyor.

Elbette alınan bu patentlerin hayata geçeceği meçhul; zira geçtiğimiz dönemlerden de Apple’ın aldığı birçok patentin pazarda yer alan bir üründe kullanılmadığına şahit olduk.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz