Ana Sayfa Apple Apple ve Google ‘itibar’ sıralamasında bir hayli geriledi

Apple ve Google ‘itibar’ sıralamasında bir hayli geriledi

1

Kurumsal markaların itibarını ölçen ‘Harris Poll Reputation Quotient’ anketinde Apple ve Google geçmiş senelere oranla sert bir düşüş yaşadı.

1999’dan beri her sene düzenli olarak yapılan ankete 11 Aralık 2017 – 12 Ocak 2018 arası toplam 25,800 yetişkin Amerikalı katılmış. Anket sonuçlarına göre Apple 5. sıradan 29‘a gerilerken Google 8. sıradan 28‘e kadar gerilemiş.

2016 yılında yine aynı ankette en itibarlı 2. şirket olan Apple 2 yıl arayla sert bir düşüş yaşadı. Harris Poll CEO’su John Gerzema bu durumu Apple ve Google’ın son zamanlarda müşterilerine kayda değer bir ürün sunamamasına bağlıyor.

Öte yandan anketin yapıldığı tarihler arası iPhone’lardaki batarya meselesinin patlak vermesi de Apple’ın itibarını etkileyen unsurlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Anket sonuçlarına göre en ‘itibarlı’ 10 şirket sıralaması ise şöyle:

1- Amazon

2- Wegman Food Markets Inc

3- Tesla Motors

4- Chick-fil-A

5- The Walt Disney Co.

6- HEB Grocery Company LP

7- United Parcel Service Inc

8- Publix Super Markets

9- Patagonia Inc

10- Aldi Inc 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Amerikan çomarı araştırması gibi olmuş. Ülkelerde oluşan değişimler araştırmalara mı yansıyor yoksa araştırmacılar yönetenlere mi yanaşıyor pek bilinmez ama Amerikan çomarılarının en kolay anladığı şey kargocular, marketler vb firmalar, geleneksel olarak Amerikan sağını temsil eden şirketler. Silikon Vadisindeki firmalara kafaları pek basmıyor ortalama insanın. Tesla’yı ve Disney’i de tamamen milliyetçi duydularla oralarda tutuyorlar gözüküyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz