Ana Sayfa Apple Apple ve IBM yapay zeka için güçlerini birleştiriyor

Apple ve IBM yapay zeka için güçlerini birleştiriyor

1

Apple’ın son yıllarda yapay zekaya yönelik yatırımları gitgide artıyor. Şirketin IBM ile devam eden iş ortaklığı ise bu konuda önemli bir adım atılmasına yardımcı olacak.

Bir zamanlar birbirlerinin ezeli rakibi olan IBM ve Apple yapay zekayı kullanarak daha güçlü uygulamalar oluşturmak için güçlerini birleştiriyorlar. Apple’ın geçen sene geliştirici konferansında tanıttığı, makine öğrenimi araçları barındıran Core ML teknolojisi ile IBM’in meşhur yapay zekası Watson birleşerek iOS platformundaki iş uygulamalarını daha akıllı hale getirecek.

Core ML geliştiricilere görsel tanıma, ana dil işleme, yüz tanıma, yüz takibi, yön bulma, nesne takibi ve daha birçok karmaşık işlemi iOS uygulamalarına entegre etmesine olanak tanıyor. IBM Watson ise çeşitli yarışmalarda insanları yenmesi, sağlık alanındaki uygulamaları ve daha birçok alandaki kullanımı ile en güçlü yapay zekalardan birisi.

Apple’ın IBM ile yaptığı bu yapay zeka iş birliğinin Siri gibi hizmetlere bir etkisi olacak mı bilinmiyor, ancak bu iki yapay zeka teknolojisinin birleşmesinin sonucunda daha çok kurumsala yönelik iOS uygulamalarının akıllı hale getirilmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Watson ve Big Data konusunda çok iyiler. Son iki yıldır Apple ile olan flörtleri iyi gidiyor.
    Ancak G5 işlemciler konusunda beceriksizliklerini Apple’ın unutacağını hiç sanmıyorum.
    Watson anlatılanlar kadar iyi çıkarsa Siri ile güzel bir çocukları olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz