Ana Sayfa Haberler Öğrencilere yönelik uygun fiyatlı iPad geliyor

Öğrencilere yönelik uygun fiyatlı iPad geliyor

0

Apple geçtiğimiz hafta 27 Mart’ta eğitim odaklı bir etkinlik düzenleyeceğini açıklamıştı. Bloomberg’in iddiasına göre “Öğrenciler ve öğretmenler için yaratıcı yeni fikirler” başlıklı etkinlikte Apple uygun fiyatlı iPad modelini tanıtacak.

Önceki söylentilere de dayandıracak olursak bu modelin 9.7 inç ekran boyutunda ve 259 dolarlık fiyatının olması bekleniyor. Apple şu anda 5. nesil iPad’i 329 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor. Türkiye’de ise bu modelin başlangıç fiyatı 1599 TL.

Apple uygun fiyatlı iPad modeliyle eğitim camiasına ağırlığını koymak istiyor. Daha önceleri de öğrenci ve öğretmenlere yönelik yaptığı kampanyalarla bilinen teknoloji devi böyle bir model çıkarması halinde giriş segmenti piyasasını da hareketlendirecektir. Eğitim sektöründe Google ve Microsoft ile rekabet eden Apple’ın 27 Mart’taki hamleleriyle rakiplerini yakalaması bekleniyor.

Bloomberg, önümüzdeki hafta iPad ile birlikte tanıtılacağı iddia edilen uygun fiyatlı MacBook‘un ise henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve önümüzdeki etkinlikte göremeyebileceğimizi söylüyor. O halde uygun fiyatlı MacBook beklentilerinin Apple’ın geliştirici konferansı WWDC’ye ertelendiğini söyleyebiliriz.

Apple’ın bu etkinlikte donanımdan ziyade öğrenci ve öğretmenlerin sınıflarda kullanabileceği yeni yazılımlar tanıtması da beklenenler arasında. Her ne kadar beklentileri çok yükseltmemek gerekse de 27 Mart’ta neler göreceğimizi merakla bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz