Ana Sayfa Apple Apple öğrenciler için “Everyone Can Create” programını duyurdu

Apple öğrenciler için “Everyone Can Create” programını duyurdu

0

Apple 40 yıldır süren eğitimi dönüştürme çabalarına bir katkı daha yaparak bugün Apple Pencil ile birlikte çalışan yeni 9.7 inç iPad’le birlikte öğrencilerin yaratıcılığını pekiştirmek için tasarlanan yeni programlarını duyurdu.

Everyone Can Create, öğretmenlerin çizim, müzik, film yapımı ve fotoğrafçılığı herhangi bir konudaki ders planlarına entegre etmelerini eğlenceli ve kolay hale getiren yeni ve ücretsiz bir ders programı. Bu yeni ders programı, Apple’ın öğretmenlerin öğrencilerin heyecanlı ve ilgili olmasını sağlamaları için hazırladığı, türünün tek örneği olan başarılı Everyone Can Code girişimine katılıyor.

Everyone Can Create, öğretmenlerin ve öğrencilerin daha da yaratıcı olabilmeleri için yeni 9.7 inç iPad’den yararlanacak şekilde tasarlandı. Okullar için indirimli fiyatlarla sunulan yeni iPad; büyük Retina ekran, A10 Fusion çip, gelişmiş kameralar ve sensörlerle hiç olmadığı kadar çok yönlü ve yetenekli olmasının yanı sıra benzersiz bir taşınabilirlik, kullanım kolaylığı ve tüm gün dayanan pil ömrü sağlıyor.

iPad, öğretmenlere ve öğrencilere App Store’daki iPad için üretilen 1,3 milyondan fazla uygulamanın yanı sıra Pages, Numbers, Keynote, GarageBand, Clips ve iMovie gibi ücretsiz, güçlü ve yerleşik uygulamalara erişme olanağı da veriyor.

Apple, öğretmenlerin ödev hazırlamalarına, öğrencilerin ilerlemelerini görmelerine ve sınıfta uygulamaların gücünden yararlanmalarına yardımcı olan, güçlü yeni Okul Uygulamasını da duyurdu. Okul Uygulaması, Apple’ın dünyanın her yerindeki okullarda iPad’in sınıfa entegre edilmesine yardımcı olmak için kullanılan Derslik uygulamasının başarısını temel alıyor. Okul ve Derslik uygulamaları öğretmenlerin ve idarecilerin Apple teknolojilerini okullarına en iyi şekilde entegre etmelerine yardımcı olmak için tasarlandı.

Yaratıcılık öğrencilerin derse daha fazla katılmalarının önünü açıyor ve öğretmenlerin bu yaratıcılığı sınıflarında ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak bizi heyecanlandırıyor,” diyen Apple Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “iPad’in gücünü Apple Pencil’ın yaratıcılığı, App Store’daki bir milyondan fazla iPad uygulaması, Everyone Can Code ve Everyone Can Create’in zengin ders programı, öğrencileri destekleyen ve okulların sınıf içinde teknolojiyi yönetmelerine yardımcı olan eşsiz Derslik ve Okul uygulamalarıyla birleştirdiğinizde, öğrenme ve yaratıcılığı yalnızca Apple’ın yapabileceği bir şekilde güçlendirebileceğimize inanıyoruz.”

Yeni Ders Programı Her Derse Yaratıcı İfadeyi Katıyor

Everyone Can Create; öğretmenlerin çizim, müzik, film yapımı veya fotoğrafçılığı herhangi bir ders, konu veya ödeve kolayca dahil etmelerine yardımcı olan çeşitli ücretsiz öğrenim kaynakları ve öğretim kılavuzlarından oluşuyor. Ders programı öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri için farklı yollar sunarken yeni beceriler keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Eğitimciler ve yaratıcı profesyonellerin işbirliğiyle geliştirilen Everyone Can Create programında öğretmenlerin İngilizce, matematik, fen ve tarih gibi derslere yaratıcılık ve yeni iletişim becerileri katmalarına yardımcı olan öğretmen ve öğrenci kılavuzları, dersler, fikirler ve örnekler bulunuyor. Örneğin, öğrenciler fraktalları öğrenmek için iPad’in kamerasını veya simetri hakkında bilgi edinmek için Apple Pencil ve Tayasui Sketches gibi uygulamaları kullanabilirler.

İlkbaharın ilerleyen günlerinden itibaren Apple Store’lar eğitimcilere yönelik düzenli Today at Apple atölye çalışmalarının bir parçası olarak Everyone Can Create’i öğretmeye başlayacaklar. Apple’ın 21 ülkedeki 501 mağazasında şu ana dek kodlama ve uygulama tasarımı, film ve müzik yapımı, sunumlar ve hesap tablolarını da kapsayan konularda yaklaşık 5.000 uygulamalı Öğretmenlere Özel Salı atölye çalışması yapıldı.

Öğretmenler Okul Uygulaması ile Öğrenmeyi Kişiselleştirebilirler

Okul Uygulaması, öğretmenlerin ödev hazırlamalarına, öğrencilerin ilerlemelerini görmelerine ve heyecan verici yeni yollarla uygulamaların gücünü sınıfa taşımalarına yardımcı olan yeni bir uygulama. Okul’da web bağlantılarından PDF’lere ve belgelere kadar neredeyse her tür içeriğe sahip ödevler oluşturmanın ve göndermenin kolay bir yolu olan Handouts özelliği bulunuyor.

Okul Uygulaması ile öğretmenler iPad’de bulunan uygulamaların gücünden ve yaratıcılığından yararlanabilirler. Bir uygulamada belirli bir aktiviteyi kolayca atayabilir ve öğrencileri uygulama içinde belirli bir noktaya yönlendirebilirler. Nearpod, Tynker ve Kahoot gibi popüler uygulamalar Okul desteğini şimdiden entegre ettiler.

iPad’de kullanılabilecek zengin bir eğitim uygulamaları ekosistemi bulunuyor. Geliştiriciler, yeni bir eğitim çerçevesi olan ClassKit’i kullanarak uygulamalarını Okul’dan yararlanacak şekilde güncelleyerek aktivite atamayı ve öğrencilerin ilerlemesini görmeyi kolaylaştırabilirler.

Okul ve ondan yararlanan uygulamalar öğretmenlere öğrencilerin performansının nasıl olduğunu görmeleri için yeni bilgiler sağlar. Böylece öğretimi tek tek öğrencilerin ihtiyacına ve potansiyeline göre biçimlendirmelerine yardımcı olur. Okul ile öğretmenler her öğrencinin sınıftaki genel performansının bir özetini görebilir, öğrencilerin uygulama etkinliklerini ve ödevlerinde kat ettikleri ilerlemeyi kontrol edebilirler.

Derslik Mac’e Geliyor

Öğretmenlerin öğrencilerin iPad’lerini yönetmelerine yardımcı olan, derslerde öğrencilere yol göstererek geride kalmamalarını ve çalışmalarını paylaşmalarını sağlayan Derslik uygulaması artık Mac’te.

Derslik uygulamasıyla öğretmenler; uygulamaları, kitapları ve web sayfalarını aynı anda tüm öğrencilerin aygıtlarında kolayca açabilir, tüm öğrencilerin aygıtlarına belge gönderebilir veya onlardan belge alabilirler. Derslik uygulaması öğretmenlerin ders sırasında dikkatlerinin dağılmamasına yardımcı olmak için öğrencilerin ekranlarını görmelerini, belirli öğrencilere paylaşılan iPad’ler atamalarını, hatta bir öğrencinin parolasını sıfırlamasını sağlar. Uygulamanın Mac versiyonunun beta sürümü Haziran ayından itibaren sunulacak.

Öğretmenlere ve Öğrencilere 200 GB Ücretsiz iCloud Depolama Alanı

iCloud öğrencilerin belgelerini ve yaratıcı projelerini güncel ve güvenli bir şekilde saklar ve öğrencilerin bu içeriklere her aygıttan erişebilmelerini sağlar. Bugünden itibaren Yönetilen Apple ID’si olan her öğretmen veya öğrenci 200 GB ücretsiz iCloud depolama alanına erişebilecek.

Apple Tükiye basın bülteni


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz