Ana Sayfa Haberler Mac’ler için App Store mu geliyor?

Mac’ler için App Store mu geliyor?

0

Yeni ve ani bir gelişme ile Apple, Mac için geliştirici programını yeniledi, ve fiyatını da iPhone (ve iPad) için belirlediği $99’a çekti. Daha önce $499 ve $3499’lık 2 farklı geliştirici programı mevcutken, yenisi ile Apple çok daha fazla geliştiriciyi Mac dünyasına çekmeyi planlıyor gibi görünüyor.

mac-app-store.png

Genel kanı, iPhone’da muazzam bir başarıya ulaşan App Store modelinin iPad’e de uygulanmasının ardından bir benzerinin Mac dünyası için de hayata geçirilebileceği yönünde. Böylelikle Mac’ler için uygulama geliştirmek hem daha kolay hale gelecek, hem de geliştirilen uygulamalar çok daha kolay bir şekilde Mac kullanıcılarına sunulabilecek.

Bu olası model, hem son kullanıcılar olan bizler için, hem de geliştiriciler için kazan-kazan ilişkisinin oluşmasını sağlıyor aslında. Mac geliştiricileri kendi uygulamalarını çok daha ucuza geliştirirken, son kullanıcılar da merkezi bir yerden test edilmiş, onaylanmış ve güvenilir uygulamaları çok kolay bir şekilde Mac’lerine kurabilecekler. Böylece uygulama sayısı artacak, fiyatlar düşecek ancak daha fazla kullanıcı hem ücretsiz hem de düşük fiyata çok daha iyi uygulamaları kullanabilecekler.

apple-dev-programs.png

Henüz netleşmiş herhangi bir şey olmasa da, son kullanıcı tarafında uygulama kurmak, güncellemek ve kaldırmak konusunda; geliştirici tarafında da uygulamaların basit bir şekilde tanıtım, satış ve dağıtımı konularında güzel bir model ile Mac dünyası çok farklı bir dalga yakalayabilir gibi görünüyor.

Mac satışlarının ve kullanımının da oldukça iyi gittiği ve ileride de bu yükselişin büyük olasılıkla devam edeceği düşünüldüğünde, Apple böyle bir modeli App Store tecrübesi ile çok başarılı bir noktaya taşıyabilir… “Büyük resmin küçük ama önemli bir parçası” olarak da tanımlayabileceğimiz bu gelişme sonrasında önümüzdeki aylar neler getirecek, bekleyip göreceğiz… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz