Ana Sayfa İpuçları Mac101: Command tuşu ne işe yarar?

Mac101: Command tuşu ne işe yarar?

9

“Command” tuşu Türkçe’de “Komut” anlamına gelir ve adından da anlaşılabileceği gibi çeşitli kısayol komutları için en sık kullandığımız tuşlardan bir tanesidir. Windows’tan geçiş yapanlar içinse “control” tuşu ile benzer iş görür diyebiliriz.

Characters-command.png command.png

Yeni nesil klavyelerde ⌘ ikonuyla gösterilen “command” tuşu, bazı klavyelerde “Apple” tuşu olarak Apple logosu ile () de bulunabilir. Space Bar’ın (Boşluk tuşu) sağında ve solunda yer alan command tuşu, aklımızda yer etmesi gereken en temel tuştur diyebiliriz. Çünkü temel kısayolların hemen hemen hepsi command tuşu ile yapılır 🙂 Bu kısayollardan bazıları için Klavye Kısayolları – I ve Klavye Kısayolları – II adlı yazılarımıza göz atabilirsiniz.

command-location.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. @ işaretini yapabilmek için çok gezindim sizlerle paylaşiim 🙂 solcmd tuşunun solundaki alt ve Q tuşuna aynı anda basmanız lazım..
    € işareti için capslock tuşunun altındaki yukarı ok işaretli tuş+ sol alt ve 2 ye aynıu anda basmanız lazım
    £ İşareti için ise caps lock açıkken SOL ALT + 3 tuşuna aynı anda basmalısınız..

    TL işareti ni ya henüz bulamadım yada tanımlı değil 🙂

  2. sağ komut tuşu ile komut artı w veya q tuşlarıyla pencereyi yada programı kapatamıyorum. sadece komut tab kombinasyonu işlev görüyor. yardım lütfen.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz