Ana Sayfa Haberler Steve Jobs Görevini Bıraktı, Yeni CEO Tim Cook!

Steve Jobs Görevini Bıraktı, Yeni CEO Tim Cook!

3

Apple’ın CEO’su Steve Jobs birkaç saat önce görevini bıraktığını açıkladı. Resmi olarak 17 Ocak’tan itibaren sağlık iznine ayrılmış olan Steve Jobs’ın yerine, Apple’ın COO’su (Chief Operating Officer) ve kendisinin yokluğunda Apple’ın tüm yükünü omuzlayan Tim Cook geçiyor.

Sihirli elma steve jobs ayrildi banner

Steve Jobs, gönderdiği e-posta ile açıkladığı bu gelişme sonrasında Apple Yönetim Kurulu Başkanı olarak Apple’da kalıyor. Tim Cook ise bugünden itibaren Apple’ın yeni CEO’su olarak görev almış olacak.

Apple timcook stevejons

Aslında bu kararlar için “beklenen bir gelişme” de diyebiliriz. Bir süredir Steve Jobs’ın sağlığı hakkında çıkan haberler, Tim Cook’un önce 2004’te, sonra 2009’da, en son olarak da yıl başından beri bu koltuğa oturuyor olması Steve Jobs sonrasındaki en önemli CEO adayı olmasını sağlıyordu.

Cook whitebg 251354

Apple da yaptığı basın açıklamasıyla gelişmeleri resmi ağızdan da duyurmuş oldu:

  • Steve Jobs CEO koltuğundan ayrıldı ve Apple Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.
  • Tim Cook Apple’ın yeni CEO’su oldu.

Steve Jobs’ın paylaştığı açık mektup ise şöyle:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Steve Jobs  mektubunda CEO görevini artık yerine getiremediği için bıraktığını, ancak yönetim kurulundaki rolü ile Apple’a hizmet edeceğini ve Tim Cook’un CEO rolünü üstleneceğini söylüyor. Aynı zamanda Apple’ın en parlak ve en inovatif günlerinin de ileride olduğunu belirten Jobs, Apple’daki arkadaşlarına teşekkür ederek her zaman yaptığı gibi kısa keserek mektubunu tamamlıyor.

Sihirli elma steve jobs

Tüm Apple hayranları için üzücü bir gün olduğu kesin. Ancak Apple’ın bu açıklamanın ardından güçlü ürünler ve lansmanlarla gündemi yeniden Apple ürünlerine çekeceğini tahmin ediyorum.

Steve Jobs her ne kadar bu yazıyı okumayacak olsa da, kendisine Sihirli Elma olarak yeniden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ve teşekkür ediyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz