Ana Sayfa Haberler Apple Türkiye Online Store Açıldı!

Apple Türkiye Online Store Açıldı!

51

Büyük haber geldi: Beklenen “Online Store”, yani Apple’ın online mağazası sonunda açıldı! 🙂 Yani artık biz de Apple’ın web sitesi üzerinden MacBook, iPhone, iPad ve diğer tüm Apple ürünlerini TL fiyatlarıyla görebilecek ve satın alabileceğiz!

 

Apple Online Store Açıldı!

Apple’ın Türkiye web sitesi (www.apple.com/tr) hala güncelleniyor. Bu sebeple ufak tefek aksaklıklar olması muhtemel, ancak şimdiden http://store.apple.com/tr adresi üzerinden siz de online mağazayı gezmeye başlayabilirsiniz. 🙂

00:30 itibariyle artık anasayfa da güncellendi ve en soldaki sekme diğer ülkelerin web sayfalarında olduğu gibi “Store” olarak güncellendi. 🙂 Tekrar hayırlı olsun! 🙂

Her zaman bekleriz

Online Store’da ilk dikkat çeken konu elbette özenle hazırlanmış kıpkırmızı banner. 🙂 “Her zaman bekleriz. Apple Online Store şimdi sizinle.” başlığıyla birlikte özel olarak hazırlanmış görsel dikkat çekiyor.

iPhone, iPad, iPod ve Mac gibi Apple ürünleriyle süslenmiş bir çay bardağı altlığını andıran bu resim eminim herkesin yüzüne hoş bir tebessümü yerleştirmiştir bile. 🙂

Ücretsiz Gönderim ve Ücretsiz İade

Bir diğer dikkat çeken konu ise 235 TL ve üzerindeki tüm siparişlerde kargo gönderiminin ücretsiz olması. 🙂 Ayrıca teslimatı takip eden 14 gün içerisinde satın aldıklarımızı iade edebiliyoruz. İade sebebi ne olursa olsun, iade etmek mümkün. 🙂

Taksit İmkanı

Apple Online Store’da bir diğer göze çarpan hoşluk ise elbette taksit imkanı olması. Bonus, World, Axess ve Maximum kartları ile 12 aya kadar taksit imkanından yararlanabiliyoruz. 🙂

Yapılandırma (Özel Üretim Mac)

Benim en çok sevindiğim, ve eminim Sihirli Elma okuyucularının bir çoğunun da mutlu olacağı bir diğer yenilik ise artık Mac’lerimizi farklı şekilde yapılandırabiliyor olmamız. Böylece Mac’imizin işlemci, bellek ve disk gibi özelliklerini belirli bir çerçeve içerisinde istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. 🙂

Örneğin giriş seviyesinde bir 13-inç MacBook Pro’yu alıp, işlemci ve bellek yükseltmesi yapabilmek artık çok kolay. 🙂

F Klavye Seçimi

Bir diğer ülkemize özel konu ise F klavye konusu. Apple Online Store’dan alacağımız bir Mac’in klavyesini Türkçe Q’ya alternatif olarak Türkçe F olarak da seçebiliyoruz. 🙂

Fiyatlar

Fiyatlar konusunda daha önceki canlı yayınlarımızda da söylediğimiz gibi zaten büyük bir değişiklik beklemiyorduk. Özellikle de Mac fiyatlarıyla ilgili olarak Apple son dönemde Türkiye fiyatlarını da Avrupa seviyesine çekmişti.

Hatta MacBook Air’lerle ilgili olarak Temmuz ayında şöyle bir karşılaştırma paylaşmıştık: “Türkiye’de MacBook Air fiyatları pahalı mı?” Kur biraz daha yukarı oynasa da, yine de Avrupa’daki fiyatlarla Türkiye’deki fiyatların yine başa baş geldiğini söyleyebiliriz.

Aşağıdaki grafiği ilk defa görüyorsanız tuhaf gelebilir, karşılaştırma yazısına göz atmanızı tavsiye edebilirim. 🙂

Örneğin Türkiye’de 3.499 TL’ye satılan bir 13 inç MacBook Pro, Almanya’da 1.299 EUR’ya satılıyor. Euro kurunu kabaca 2.70 TL olarak hesaplarsak bu da 3.510 TL’ye geliyor. Kafa kafaya fiyatlar.

Elbette bazı ülkelerde tax-free ile verginin bir kısmını geri alabiliyoruz ve Mac bize daha ucuza geliyor olabilir. Ancak önemli olan fiyatların artık belirli bir standarda uygun hale gelmesi ve bize referans alabileceğimiz bir yer sunması.

Peki ya iPhone fiyatları?

Asıl fiyat farkı ise ne yazık ki iPhone’da ortaya çıkıyor. Yukarıdaki gibi bir hesap yaptığımızda karşılaştırmalı fiyatlar 16 GB bir iPhone 5s için kabaca şöyle:

  • Türkiye: 2.149 TL
  • Almanya: 700 EUR -> 1.890 TL
Ne yazık ki Türkiye’de telefonlardan alınan farklı vergiler sebebiyle arada yaklaşık 250 TL’lik önemli bir fark oluşuyor.

Aksesuarlar

Bir diğer güzel haber ise aksesuar fiyatlarında. Beklendiği üzere aksesuar fiyatlarında da önemli bir indirim oldu ve yine Avrupa fiyatlarına düştü.

Örneğin 5W’lık iPhone şarj aletinin fiyatı tekno marketlerde 70-80 TL civarındayken, Apple Store’da ise 49 TL. 🙂

Az önce ben bir ufak sipariş verdim. Tüm adımlar olması gerektiği gibi ve ABD’deki sürecin aynısı diyebilirim. 🙂 

İlerleyen saatlerde yazıyı güncellemeye devam edeceğiz… Bizi takip etmeye devam edin… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


51 Yorumlar

  1. Peki online store açıldığına göre artık garanti konusunda direkt olarak apple Türkiye yetkili olacak galiba. Bu durumda yurtdışından alınmış olan iphoneların garanti durumları nasıl olacak?

  2. iPhone’lar için fiyat operatorlerle aynı ya da çok yakın olması her ne kadar güzelse de Mac ailesi için ne yazık ki aynı fikirde değilim. Mac ler bana çok pahalı geldiler. Yani ne derece satış olur Mac ailesi için şüpheliyim şu anda açıkçası. iPad’leri de en kısa sürede mağazaya bekliyoruz.

  3. iphone operatörlerden, aksesuarlar tekno marketlerden ucuz. macler ve ipad 2 ise pahalı.

    bilkom ne olacak? online store veya zorlu’daki mağaza açıldıktan sonra buralardan alınan ürünlerin garantisi, yetkili servisleri neresi olacak? iphoneları operatörler getiriyordu, garantisi servisi genpa’ydı. storedan aldığımız telefonun garantisi kim olacak, operatörden alınan telefonun garantisi storeda da geçecek mi?

    benim için yeni dönemde yanıt bekleyen sorular bunlar. şimdi olmasa da kesin bilgiye ulaştığınızda bu konuda detaylı yazı çok iyi olacaktır.

  4. Merhaba, yazılarınız açıklayıcı olmuş, bilhassa apple online store’un garantisi konusunda soru işaretlerim vardı.
    Daha önce hiç akıllı telefon kullanmadım, ilk kez alacağım. Siz de bir iphone 5S siparişi vermişsiniz ve detaylarında 16 Gb olduğunu gördüm. Şahsen 16 Gb yetersiz olursa diye 32 Gb mi alsam diye düşünüyordum. Bu noktada bana biraz fikir verebilirseniz çok sevinirim.

    • Eğer telefonunuzda bir çok işlevi bir arada kullanacaksanız mantıklı bir karar olur. Örneğin çok sayıda uygulama ( Günümüzde GB larca yer kaplar oldu ) Müzik çalar, Fotoğraf ve Videolarınızı sürekli yanınızda bulundurmak vb. Fakat sadece gerekli olanlar bulunur dersenizde 16 halen yeterlidir. Saygılarımla…

  5. adamlar yıllar sonra türkiyeyi adam yerine koydular bizimkiler hala daha pahalı yok garantiyi ne yapacağız yok şu yok bu…işte bu yüzden herşey geç geliyor bizim ülkemize aynı bizim insanımızın geç akıllandığı gibi.

    • Mavericks lansmanından sonra tüm yeni satılan Mac’ler Mavericks yüklü olarak satılıyor. Ancak bunun öncesinde tekno marketlerin aldığı Mac’lerde Mountain Lion olabilir.

  6. Merhaba, Macbook Pro sayfalarında sadece Türkçe kalvye var, İngilizce klavye olarak alabilmemiz mümkün müdür? İngilizce klavyede parantezlerin ayrı tuşlarda olması kod yazarken kolaylık sağlıyor.

    • Bu şekilde seçemiyoruz, ancak özel istek ve özel üretimle de mümkün olur mu bilemiyorum. İngilizce klavyenin de farklı versiyonları var (UK, US vb.). Mağazaların ya da teknik servislerin ellerinde bunlardan var mıdır, varsa bile yardımcı olabilirler mi emin değilim.

  7. Satın almış olduğunuz ürün(ler) geldimi? Tecrübe ettiyseniz paylaşabilirmisiniz? Ben de kendime ve arkadaşlarıma alışveriş yapmayı düşünmekteyimde…

  8. Merhaba, biliyorum bu haber 1 ay önce yapılmış ama yine de burada soru sormak istiyorum. MacBook Pro Retina 15 inç almak istiyorum. Sizce şimdi Apple Online Store’dan ya da Lydia , Troy gibi Apple Premium Reseller mağzalarından mı almalıyım? Yoksa Apple Store’un açılmasını mı beklemeliyim? Apple Store açılınca fiyatlar düşer mi? Şuan alırsam Apple Store açılınca teknik servis olarak onlar mı ilgilenecek (Troy, Lydia gibi yerlerdem alsam da)? Ya da şu an bu mağzalardan ya da Apple Online Store’dan alırsam bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

    • Sorunuzu Soru&Cevap sayfamızda sorarak hem daha hızlı, hem de çok daha fazla kişinin yorumlarıyla daha doğru bir cevap alabilirsiniz. http://sorucevap.sihirlielma.com

      Ancak kısaca yanıt vermek gerekirse:

      – Apple Store açılınca fiyatlarda bir düşüş olması beklenmiyor.
      – Şu anda Online Store’dan ya da farklı APR’lardan aldığınız Mac’ler arasında bir fark yok. Teknik desteği zaten yine aynı firmalar veriyor ve Apple’ın sıkı denetimi altındalar.

  9. Apple Store geldigine gore AppleCare de geldi mi? Turkiyede AppleCare satiliyor mu? Yada Amerikadan alinmis bir AppleCare Turkiyede gecmeye baslayacak mi?

    • Henüz Apple Care ile ilgili bir gelişme yok. Bir Apple ürünü satın alırken Online Store’da da göremiyoruz. Umuyorum ki Apple Store’un açılışıyla birlikte Apple Care de satın alabiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz