Ana Sayfa Haberler Yeni MacBook Pro ve iPhone 7 bir dönüştürücü olmadan birbirine ile bağlanamıyor!

Yeni MacBook Pro ve iPhone 7 bir dönüştürücü olmadan birbirine ile bağlanamıyor!

46

Yeni MacBook Pro’lar üzerlerinde sadece USB-C çıkışlarıyla geliyor. Yani bildiğimiz USB kablolarımızı (USB-A), HDMI kablosunu, SD kartı, MiniDisplay adaptörünü veya başka bir kabloyu takacak yer yok.

usbc-ports.png

Tüm bunlar elbette cihazın incelmesi ve daha standart bir kablo sistemine geçiş aşamasının sancıları gibi görünüyor olsa da, Apple’ın en son teknolojisine sahip 2 ürününün kutularından çıktığı şekilde birbirlerine bağlanamaması biraz can sıkıcı.

yeni-macbook-pro-18.jpg

iPhone 7 kutusunun içinden ne çıkıyor?

iPhone 7 kutusundan şunlar çıkıyor:

  • Lightning konnektörlü Earpods
  • iPhone
  • USB-A <> Lightning şarj kablosu
  • 5W Güç adaptörü
  • Lightning <> 3.5mm kulaklık jakı adaptörü

iphone-7-kutu.png

MacBook Pro kutusunun içinden ne çıkıyor?

MacBook Pro kutusundan şunlar çıkıyor:

  • MacBook Pro
  • USB-C şarj kablosu
  • 61W USB-C Güç Adaptörü

macbook-pro-kutu.png

Bu durumda iPhone 7’nin şarj kablosu MacBook Pro’ya bir dönüştücü olmadan takılamıyor. :@

iPhone 7’nin kutusundan çıkan Lightning kablonun ucu USB-A, ancak MacBook Pro’da bu giriş yok. MacBook Pro’nun kutusundan çıkan her iki ucu da USB-C olan kablo ise iPhone’a takılamıyor.

Bu sorunu çözmek için 2 farklı yöntem mevcut, ancak ikisinde de ek bir aksesuar satın almamız gerekiyor:

1. USB-C – USB Adaptörü: 79 TL

Bu adaptörün USB ucuna iPhone’un yanında gelen kabloyu takabiliyoruz. Link

usbc-usb-adaptor.png

2. USB-C – Lightning Kablosu: 99 TL

Bu kablonun bir ucu MacBook’a takılırken diğer ucu direkt olarak iPhone’a takılıyor. Link

usbc-lightning.png

Her iki durumda da cebimizden ekstra bir harcama yapıyor olmamız gerçekten can sıkıcı…

Her ne kadar bu bir “geçiş süreci” olsa da, işin “mantığını” anlasak ve hak versek de bizim açımızdan mutsuzluk veren bir durum olduğu gerçeği değişmiyor ne yazık ki…

Bu arada unutmadan, iPhone 7’nin yanında gelen EarPods kulaklığı MacBook Pro’ya takabilmenin ise hiç bir yolu yok… :/

lightning-earpods.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


46 Yorumlar

  1. USB-C ile çift yönlü veri akışı sağlanabiliyor muyuz? Evet.
    USB-C ile şarj edebiliyor muyuz? Evet.
    USB-C hızlı şarj destekliyor mu? Evet.
    USB-C ses ve görüntü aktarımı yapıyor mu? Evet, evet, evet.

    E o zaman cihaz üzerinde zibilyon tane saçma sapan giriş olmasına ne gerek var? Kullandığım windows cihazlardan birisinde HDMI diğerinde MiniDisplay öbüründe de VGA istiyor. Bunlar için adaptör almıyor muyuz? Alıyoruz. Yarın bir gün TV’ler de USB-C destekleyecek, projektörler, monitörler de destekleyecek o zaman hak vereceksiniz. Bir kişi çıkıp da cesur bir hamle yapıp tüm girişleri değiştirmediği sürece 2-3 yılda anca oturur bu USB-C düzeni. Hala USB 2.0’la çıkan cihaz var piyasada. 2014 yılında çıkan süper bir teknolojinin hala kullanılmıyor olması diğer firmaların ayıbıdır.

    Bu arada söyleyeyim, bahsedilen ürün ABD’de 69dolar gibi makul bir fiyata satılıyor. Eğer Apple kullanmak istemiyorsanız Çin menşeili sitelerde zaten tonla bu çeviriciden var.
    Birileri öncü olmadıktan sonra bazı şeyler değişmiyor… Kulaklık girişinde olduğu gibi… Kulaklık girişinin kalkması demek açılan yerde oraya taptic engine motorunun konulması demek… onu koymak demek home tuşun kalkmasi demek. Bu mac içinden geçerli. O girişlerin kapladığı yerlerin kalkması demek sesde artışın sağlanması gereken yeri açmak demek. Mühendislik minimum yerde maksimum yarar gerektirir.
    Standart Usb girişlerinin kalkması demek daha da incelen cihazlar demek. Ben MacBook Pro kullanan biri olarak en kalın yerinde konulan standart usb portu yüzünden daha da incelmesi mümkün değil.

    Tamam fiyat politikası her turlu eleştirilir yanında dönüştürücü verilmemesi eleştirilir ancak neden 4 tane usb type c konulur denmez.

    Bunlar üzerinden marifetmiş gibi haber yapılması fazlasıyla saçmalık.

    • Adem Bey çok teşekkürler yorumlarınız ve paylaşımınız için. Apple’ın USB-C hamlesine hak veriyor ve destekliyorum ben de. Ancak ürünün içerisinden bugün elimdeki cihazları kullanmak için bir adaptör çıkmamasını da eleştiriyorum.

      Söylediklerinizin çoğuna katılmakla birlikte, 4 tane usb-c portu olmasını ise eleştirmiyorum. Eğer böyle anlaşılıyorsa yazımdaki ifadeler düzelmem gerekebilir sanırım.

      Apple nasıl ki iPhone 7 içerisine USB-3.5mm jack dönüştürücü koyuyorsa, burada da bir çözüm üretmesinin daha doğru olacağını ve insanları doğru şekilde yönlendireceğine inanıyorum.

      Ancak bir tek Apple’ın hamlesi ile de bu değişimin olması çok zor. Nasıl ki bundan birkaç sene önce Thunderbolt port’ları bir çözüm olmadıysa, sektör Apple’ın peşinden gitmediği, ürünler desteklemediği sürece Apple da tek başına bu değişimi yapamaz.

      Umarım hem inceliğe izin veren, hem de tersi düzü olmayan, hem de bir çok farklı portun üzerinden çoklanabildiği USB-C yaygın hale gelir de bu dertlerimiz biter. 🙂

      Selamlar.

      • Göktuğ Bey sadece sizin yazınıza hitaben konuşmadım, eleştirilerinize katılmakla beraber sorunun diğer firmalarında adımları ile çözüleceğine inanıyorum…. Thunderbolt port’ları çok güzel bir örnek oldu ve Apple bunu gördüğü için Type-C ile güzel bir dönüş yaptı…
        Maalesef bazı adımlar atılırken geçiş dönemlerinde bu tarz problemlerin olmaması için dönüştürücü adaptörlerin kutu içeriğinden çıkması gerekir ki Maalesef Apple bu konuda geri adım atmıyor…
        Ama ben bundan sonraki cıkacak telefon ve tabletlerde bakalım ne yapacak?
        Saygılar

        • Merhabalar, kasalarin belli bir noktadan daha fazla incelememesine sebep olan gereksiz tonlarca cesit girisin terk edilmesini desteklemekle beraber, gayet dolgun fiyatlara sahip bu teknolojik aletlere ek ücret ödeyerek dönüstürücü edinmek zorunda birakilmayi pek bir abes buluyorum. Bunun yaninda cirkin ve kullanissiz da buluyorum. Kaldi ki yukaridaki yazida vurgulanmak istenilen noktanin iskalanmis oldugu düsüncesindeyim.

          Ürünlerinde basit ama pratik, bunun yaninda kullanicinin isini kolaylastirmaya yönelik tasarimsal cözümleriyle öne cikan apple ilk kez bilincli ve planli bir sekilde giris cikislari birbiri ile uyumsuz ürünler üretip, olusan sikintiyi ise makul bir cözüme kavusturmak yerine dünyanin en bayagi ve düz mantik seyi olan dönüstürücülerle gecistirme yoluna gitmis ve bunu da utanmadan ek olarak satiyor sanki sürümden kazaniyormus gibi 🙂 Dönüstürücüüü! Ne kadar yenilikci ve teknolojiye yön veren bir cözüm öyle degil mi?

          Evet yani apple gülü seven dikenine katlanir bir kaprise hep sahipti, bunu biliyoruz. Ama bu sefer bildigin simarikliktan ne yapacagini sasirmis evin tek oglu tavirlarinda. Seen milyarder, para babasi, fabrikalar sahibi apple bey sen mi büyüksün? Hayir ben büyügüm ben Yasar usta asdf 😀

          Neyse diyecegim o ki fayda-deger-fiyat dengesindeki bozulmalara bir Yasar usta edasiyla reaksiyon gösterilmeli ki bu isler böyle ben yaptim oldu seklinde gelisemesin.

          Ulan dünyada kan gövdeyi götüryor ben burda gelmis elin apple blogunun altina üsenmeden yorum yaziyorum. Derdimi öpeyim. Benim eyyorlamam bukadar kalin saglicaginan. Saygilar. Sürci lisan ettiysem affola.

          • Maalesef geçiş dönemlerinde bu tarz durumları yaşayacağız ve dediğiniz gibi apple prensipleri gereği kutu içeriği sabit gelecek ve o kadar parayı veren bizler yine acımadan aparatlara para vereceğiz…
            Ama bence tüm markalar birleşip usb typ- c girişini kullansalar tek bir şarj aleti ile her şeyi şarj etsek ve bu kadar üretilen farklı girişli cihazlardan kurtulsak inanın hem üretici hem tüketici mutlu olur…
            Sony-Htc-Samsung telefon tablet ve diğer her türlü cihazı düşünsenize tek şarj aleti ve uyum sorunu yok ? hayal ama zor değil…

          • iPhone7 dahil mevcut pek çok cihaz geleneksel USB kullandığına göre, bu geçiş dönemi için MacBookPro kutusundan bir çevirici de ücretsiz çıkmalı. Hiç değilse USB-C Lightning çıksın.

            Tıpkı iPhone7 kutusundan, audio-jack çevirici çıkması gibi.

            Hali hazırda yürümekte olan süreç, bir göç stratejisinin olmadığı izlenimi veriyor. Halbuki Apple kullanmayı seçme sebeplerimden birisi, bütün bunlarım benim adıma düşünülüyor olmasıydı.

            Bir diğer Apple kullanma sebebim de ekosistem içindeki tüm ürünlerin kolayca birbiriyle konuşması, entegre çalışmasıydı.

            Şu halde kullanmakta olduğum MacbookAir Early2015 cihaza sıkı sıkı sarılıp gittiği yere kadar kullanacağım 🙂

          • Bende sizinle aynı sebepten bu uyumdan dolayı macbookPro-iphone-appleTv-timeCapsüle ve appleWatch kullanıyorum… Bunları kablosuz bir şekilde yapıyorum ama yine de Dönüştürücü verilmeliydi…
            Normalde aynı fiyattan çıkardı ama 200 dolar arttığını düşünürsek bizim ülkedeki yansımayı söylemiyorum bile Yanında vermesi zor olmazdı…
            Ben bu tek kablo hayalini kuruyorum…

          • Tek kablo harika bir fikir. Hatta kütüphane, ofis, toplantı odaları, kafe ve hatta evlerimizde USB-C prizler olsun. Adaptör filan taşımadan yalnızca kabloyu bağlayalım ve cihazlarımız çalışsın isterim.

            Gel gelelim bunun tutarlı bir geçiş/göç stratejisi içinde olması gerekmez mi?

          • Sadece bir aparatı kutudan çıkarsa şu an sadece fiyatını konuşurduk…
            Maalesef stratejileri bizim kafamıza göre tutarsız olmuş…
            Ayrıca Göktuğ Beyin dediği gibi Aynı durum Thunderbolt girişler içinde oldu çok hızlı veri aktarım hızlarına sahip olsada olmadı, tutmadı…
            Bu sefer usb typ-c’ler için umutluyum, çünkü farklı markalarda kullanmaya başladı ve her açıdan avantajlı;hızlı şarj, ses veri ve görüntü aktarımı var daha ne olsun…
            ters düz fark etmiyor ve ince bir giriş…
            Mühendisliğe uygun.
            Bende 2015 MacPro olduğu için en az 2020’ye kadar idare ederim gibi ve ve geçiş döneminden etkilenmem diyerek seviniyorum ?

    • Mac’in incelmesinin bana bir faydası yok ki. USB girişi birşeylere engelse cihazın ağırlığını 1 kg’a indirsinler, bu tip radikal değişimleri o zaman destekleyelim. Ayrıca iPhone 7’deki kulaklık girişinin kaldırılması taptic engine için değil, su geçirmezlik için yapıldı.

      • Haklısınız su geçirmezlik için yapıldı, o motor oraya tuşa basma hissiyatı oluşsun diye konuldu, dolaylı olarak home tuşu kalkarak yine su geçirmezlik için diğer bir adım atılmış oldu… sonuçta yapılan bu değişikliğin tepki doğuracağı ve yanında ücretsiz dönüştürücü bile verse yine mutlu etmeyecek çünkü bu geçiş döneminde tüm cihazlar bu uyuma erişmediğinden sorun olacak…
        ama düşünsenize tek bir kablo ile tüm cihazları birbirine bağlayabiliyor ve şarj edebiliyoruz… Tüm marka cihazlar için… Ters düz aramadan takalım ve kablo taşımayalım artık…

        • problem usb-c’ye geçiş degil ki; biz apple’i bu yenilikleri nedeniyle seviyoruz))). Sorun ayni donem çıkan iki yeni urunun uyuşmaması. Biz apple’i ayni zamanda problemsiz ve uyumlu olduğu icin de seviyorduk.

          • Eğer kutunun içerisinden tek bir USB-C to USB-A adaptör çıksaydı bence bunları bu kadar konuşmayacaktık. 🙂 En azından iPhone 7’de olduğu gibi bir dönüştürücü ekleyebilirdi Apple…

    • Yakın zamanda zaten kablosuz şarj getirmeyi planlıyorlar. Biraz epik ama bana kalırsa iPhonelar da port olmasa daha iyi olurdu. Airpodlar bunun öncüsü. Yani usb-c girişinin iOS cihazlara gelmesi bir avantaj sağlamaz bana kalırsa.

      • Kablosuz şarj konusu çok sağlıklı değil. Yakın arkadaşlarımdan bu konuda doktora yapanlar var ve kesinlikle kablosuz şarja karşılar. Bu yüzden ben o olaya soğuk bakıyorum. Şarja takması zor değil. Usb Type C bize hız getirecek. Ve tüm cihazlarda kullanılan bir bağlantı, bence bu çok mantıklı ve kullanışlı.

        • Sağlıklı değil derken, insan sağlığına mı zararlı? Yoksa şarj verimliliği ile alakalı bir konu mu acaba? Benim Apple Watch ile tanıştığım özellik bence çok başarılı.

  2. Başlık yanıltıcı olmuş. Dönüştürücü olmadan yazıda belirttiğiniz kabloyla bağlanabiliyor. İçinden çıkmaması ayrı bir konu.

      • doğru, ekstra bir kablo almadan bağlayamıyoruz ama o bir dönüştürücü değil bir kablo dolayısıyla dönüştürü olmadan iphone u bağlayabilirsiniz. Dolayısıyla başlık yanlış.

  3. optik disk sürücülerin kaldırılması, cep telefonlarında flash player kladırılması apple attığı cesur ve standart belirleyen hamlelerdi. bu değişimi de bu şekilde yorumlayabiliriz. ama bence zamanlama olarak çok yerinde değil. öyle yada böyle 2-3 sene sonra type c çıkışlı cihazlar yaygınlaşacak ama şu an evlerimize yeni model telefonlar haricinde giren bir teknoloji değil. bu değişim illa da yapılacaksa da bir dönüştürücü konulmalıydı.

    macbook pro serisi yenilenmedi diye feryat eden kullanıcılara “alın işte yeniledik” deyip aynı zamanda “yenilendi ama almayın” mı demek emin değilim. belki de bu şekilde kullanıcıların yenilik talebine cevap verip aynı zamanda eski model satışlarını da canlı tutmak istiyor olabilirler.

    • Aslında kutunun içerisinden tek bir USB-C to USB-A adaptör çıksaydı bence bunları bu kadar konuşmayacaktık. En azından iPhone 7’de olduğu gibi bir dönüştürücü ekleyebilirdi Apple…

  4. Usb-c t thunderbolt 2, usb, Ethernet, hdmi lazım bana. Hepsi bir arada bir adaptör var mı? Yoksa hesapladım 250 dolar bayılıyorum ve elimde 4 ayrı adaptör olacak

  5. her zamanki gibi emeğinize sağlık öncelikle, fiyatlar konusu başlığına yorum yapamadığım için burada sizin bir fikrinizi almak istiyorum. sizinde 2012 model bir cihazınız var ve benimde var. benimki sadece 15 inc lik. ben taşınırlık sorununu gidermek için 13 inc lik düşünüyorum fakat 15 inc ile arasında en basitinden çift çekirdek 4 çekirdek ayrımı var. uzman gözüyle 13 inc seçimi yaparsam pişman olurmuyum. saygılar.

  6. Diyelim elimizde USB bağlantısına sahip harddisk, bir iPhone 6, Thunderbolt Display ve harici kablolu Apple Keyboard var. Tüm bunları aynı anda cihaza bağlamak için 4 dönüştürücü almamız gerekiyor! Ortalama 80 TL’den 320 lira dönüştürücü için para ödemek zorunda kalmak bir yana estetik olarak dönüştürücülerle Apple cihazlarını kullanmak hiç ama hiç hoş değil! Apple cihazları kullanmak basitlik ve kolaylık üzerine kurulu iken bir de dönüştürücelerle uğraşmak, onlara çantanızda yer açmak, sürekli yanımıza alıp almadığımızı kontrol etmek filan çok kötü bir durum değil mi?

    • Aynen öyle. Hatta adaptör ve kablo kaosundan başımız dönmesin diyerek, bir tane de boynumuza Apple Usb-c to iHeadFix kablosu bağlayacağız gibi görünüyor.

  7. https://uploads.disquscdn.com/images/c714b3325d70d44cf5e02fa7031d3fb217dea935a2c58132551b5ed63e9f195d.jpg

    Fotoğraftakine benzer bir görüntüyü (hem de o kadar para verdikten sonra) mideniz kaldırıyorsa, buyrun afiyet olsun. Applesever bir insanım, evimde 10’larca elmalı ürün var ama insanların bu kadar saçma sapan dayatmaları körü körüne savunmalarını da aklım almıyor. İlerde böyle adaptörlere gerek kalmayacak diyorsanız, ben de o zaman macbook pro alırım derim.
    Bu arada gerçekten bu güncellemeyi bekliyordum 2011 macbook air’imi değiştirme zamanı geldi diyordum ama gerek fiyatlar gerekse de bu kablo dayatmaları yüzünden eski laptopumla devam edeceğim. Magsafe gibi bir şahaneliği ortadan kaldırmalarına hiç değinmedim dikkat ederseniz. O ayrı bir rezalet.

    • Böyle bir görüntü biraz abartı değil mi ama? 🙂 Ben bilgisayarıma aynı anda 2 cihaz bağladığım son zamanı hatırlamıyorum bile.

      Elbette Pro kullanıcıların ihtiyaçları çok daha fazladır. Ancak böyle bir bağlantıya ne kadar sıklıkla ihtiyaç duyduğumuz önemli. Eğer zamanımızın büyük kısmında ihtiyaç duyuyorsak evet biraz yorucu olabilir, ama çoğu kullanıcının bu gibi bir çalışma sistemine artık nadiren ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

  8. mid-2012 i7 13 inc lik MB Pro kullaniyorum. Yaklasik 6 ay once 250 ssd takviyesi yaptim. Superdrive i cikarip 750GB hdd taktim. Ram i 8 den 16’ya cikardim. Suan yazilim islerimi bu bilgisayar uzerinden yapiyorum. Canim sikildiginda oyun oynuyorum. Hicbir problemim yok. Lakin suanda bile usb sayisi bazen yetersiz gelebiliyorken extra donusturucu kullanacagim bir bilgisayara niye geceyim? Performans sorunum da yok. Yaptigim yukseltme islemlerinden sonra 10 sn de acilan bir macbook var elimde. Icinde gelistirdigim yazilimlar mevcut ve kullandigim programlar da performansli bir sekilde calisiyor.

    Yeni macbooklari ve getirdigi zorluklari ben Steve amcanin yokluguna bagliyorum artik. O yasasaydi boyle birseye izin vermezdi diye dusunuyorum. Son olarakta su gorseli paylasmak istiyorum. Saygilar 🙂

    https://media.giphy.com/media/CTkWFZ1IDvsfS/giphy.gif

    • Gökhan bey benzer bir 2012 MBPro modelini kullanıyorum, RAM ve SSD terfilerini ben de yaptım. Sierra mı kullanıyorsunuz acaba işletim sistemi olarak? Memnun musunuz? Sierra’yı henüz kurmadım ama Mavericks’e geri dönmeyi düşünüyorum.

  9. Apple ın bu steve jobstan sonra şımarık ama aptal durumu bu kadar güzel ortaya çıkamazdı. Bir şirket ancak böyle kötü yönetilir. Bence her büyük şirketin ya da liderin kaderi bu ego şişiyor ve artık bu şişkinlikten yapılan büyük hatalar görünmüyor. Ve aynı şişkinlikte bu büyük hatalar aptalca çözülmeye çalışılıyor. Oysa olan kendilerine oluyor. Iphone 6 Plus kullanmam ipad kullanımımı bitirdi çünkü ipad de ilgimi çeken hiçbir yenilik olmadı. Şu an aynı kaderi iphone paylaşıyor. Mac kısmına gelince sevgili Macbook Air 2012 mid im ölene kadar kullancam. Çünkü uzun bir süre daha bu ego şişkinliği nedeniyle aklımı çelecek bir yenilik gelmeyecek hele bu kablo işini görünce.

    • komedi resmen 2011 mbp kullanıyorum 2 usb var sd kart girişi ama bende air drop kullanılmıyor bluetooth istediğim gibi kullanıyorum sizde veri aktarırkrn kullanabiliyormusuz ?

  10. 6 dolara dönüştürücü aldım vga sından hdmi sine sd sinden usb a sına kadar kullanabileceğiniz her giriş bolcana var. ?aliexpress

  11. Arkadaşlar,herkes usb c den bahsetmiş..Bende bir tane MacBook Air 13′ var ve girişler konusunda en çok hoşuma giden şeyi SD kart girişinin olması..Fotoğrafçıları kimse düşünmemiş..Yeni çıkan Pro lara fotoğraflarımızı nasıl yükleyeceğiz acaba? Hadi cihazı inceltmek için usb yi kaldırdı,bir tane incecik sd kart girişi yapamaz mıydı? Göktuğ Bey ve birçok arkadaşın söylediği gibi Apple belki birçok radikal değişiklik yaparak çoğu konuda öncü oldu ama Thunderbolt gibi ölü doğan marifetleri de var..DVD sürücüyü kaldırdığı zaman da herkes yadırgadı,sonra SuperDrive ile işimizi o zamanlar bir şekilde gördük..Artık cd ve dvd kullanımı çok azaldı ama usb ve özellikle sd karttan vazgeçmek için çok ama çok erken..
    Hem o kadar para verecem hem de aldığım cihaz hayatımı zorlaştıracak…Böyle bir dünya yok..

  12. Öncelikle Merhabalar;

    Yazılanları, olumlu-olumsuz yorumları okudum, bazılarını haksız bazılarını yerine göre haklı buldum.

    Ben yeni nesil bir MacBook Pro aldım. Ve dediğiniz gibi, öncelikle 19 senelik çalışma dokumanlarımı bulunduğu external hdd imi direk bağlayamadığım için, bilgisayara o denli parayı vermiş olduğum için kendimce bir düşünce durumuna girdim. usb-c den haberim yokuydu tabii ki vardı.. Extra bir aparata ihtiyaç duyuyor olması tekelci ve fahiş rakama sabit olması sebebi ile apple a gram da sempati duymamış olmam değişmedi pek tabii ki, fakat bundan bir önce ki nesil MacBook Pro yu da kullanmış biri olarak, kesinlikle, kalite performans ve farklı bir makinanın yapısı ile karşılaştırılmasının manasız bir yorum olduğunu düşündüm. Haliyle makina gerçekten güzel, kaliteli ve performansı bir önceki seriden kat ve kat artmış durumda. usb-c kablosu haricinde çantamda farklı bir kablo veya aparat taşıma zorunluluğu bana da ne anladım ben bu işten dedirtti pek tabii ki, fakat 1,5 kg olması ve makinanın sıfır ses ile çalışması ve ses kalitesinin çok net bir şekilde güçlendiğine tanıklık etmiş olmak sebebini yeterince bana cevaplattı. Sanırım insanların bir çoğunda yeni olan bir hardware veya software yapısına karşılık, hali hazırda kullandıkları sistemleri desteklemediği için otomatik tepki oluşması çok da yeni bir yapı değil. Bu sistem yapısınada alışıcaz kalıbı ise extradan komik bir düşünce yapısı oluşturmakta.. Eğer yeni bir sisteme geçiş yapıyorsanız, elbette ki, yeni sistemlere de geçiş yapacaksınız demeketir, bu değişen teknolojinin ve değişen politikaların bize yansıyan olumlu-olumsuz tepkimeleridir pek tabii ki. Fakat biraz bakınca bu usb-c portlarının yalnızca olması beni şahsım adına rahatsız etmemekte. dediğiniz gibi çin malı usb dönüştürücü aparatlar, nette olsun sağda solda olsun yer almakta, zaten akıllı telefonlar diye adlandırdığımız cep bilgisayarlarında ki teknolojide wireless üzerinden şarj olabilme wireless üzerinden paylaşım sağlanabilme oolanağını desteklemektedir. tabii ki her yeni yapı-sistem eski yapı ve sistemi geride bırakmaktadır. çantanızda bir çoklu dönüştürücü yeterlidir. böylece hem bilgisayar yük olmıyacaktır (performans) hem de çantanızda taşıdığınız ağırlığınız eski ye nazaran daha fazla artmayacaktır. Yazıcıoğlunda 40 tl ye çin malı iPhone bağlantısı, usb bağlantısı ve android bağlantısı sunan kablo bulabilirsiniz..

    Bir tasarımcı olarak beni fazlası ile tatmin eden yeni nesil MacBook Pro konusunda keşke şöyle olsaydı, bunu neden yapmışlar gibi bir cümle kurmadım. Zaten hdd alacaktım, wireless desteği de sunan bir hard diske 100tl fazla verebilirim cümlesi kurmuş bulundum. Zaten mesleğim ve çalışma yapım için kendimce bir yatırım ve olumlu bir yatırım olarak gördüğüm bu bilgisayarı tavsiye ediyorum. Eğer her konuda çok iyi bildiğimizi sandığımız gibi bu konuda da iyi bildiğimizi düşünüyorsak tabii ki asla bulaşılmaması gereken bir bilgisayar, kendi kendinizi hasta edersiniz ve kimseye giren çıkan olmaz afınızı dileyerek bu cümleyi kuruyorum.. tabii ki elinde gayet stable ve sorunsuz çalışan bir macbook pronuz var ise, bu makinayı almak şımarıklık ve kendi adınıza para israfı olabilir, fakat benim gibi, bilgisayarsız kalmış ve iş yeri haricinde hiç bir çalışma yapamazken bu şekilde bir seçim yaptım.. tabii ki vizyonunuz, hayatsal planlarınız ve çalışma tutumunuz neyi uygun görüyor ise ona göre herkes seçimini yapmalıdır. yoksa yenisi çıktı alayım gibi bir durum kanımca şımarıklıktır.

    Saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz