Ana Sayfa Haberler iOS ile Dropbox kullanmak artık daha kolay

iOS ile Dropbox kullanmak artık daha kolay

5

Dropbox, iOS 11 ile gelen Dosyalar uygulaması için tam entegrasyon desteği veriyor. Bunun anlamı, iPhone’da bu hizmeti kullanmak artık Android’deki kadar kolay ve işlevsel.

MacBook aldığımdan beri, yani yaklaşık 2 yıldır iPhone’da Dropbox kullanmıyorum. Uygulama telefonumda yüklü olsa da, bana göre menüleri kullanışlı değil ve aradığım dosyaya ulaşmak bir hayli zahmetli. Apple ekosistemi içinde, yani MacBook, iPad ve iPhone arasında iCloud Drive işimi gördüğü için tüm alternatiflerine üvey evlat muamelesi yaptım uzun zamandır.

iOS 11 ile bu durum değişti.

Bulut tabanlı depolama servisi, iOS 11’e özel şahane bir güncelleme yaptı. Apple’ın yeni işletim sistemiyle tüm mobil aygıtlarda yerini alan Files, Türkçe adıyla Dosyalar uygulaması, artık Dropbox ile tam entegre çalışıyor.

Bunun anlamı, Dosyalar uygulaması üzerinden sadece iCloud Drive ya da yerel diğer dosyalarınızı değil, tüm bulut arşivinizi de yönetebileceksiniz.

Dropbox’un asıl işlevi bana göre dosya paylaşımı. Çoğunlukla e-posta gönderirken eklemek istediğim dosyalarda bu desteğe ihtiyaç duyuyorum. Bugüne kadar iOS uygulamasından yeterli verimi alamamıştım.

iOS 11 ile gelen Dosyalar uygulaması ise kullandığım üç e-posta uygulamasında da (Gmail, Google Inbox ve Yandex.Mail) sorunsuz çalışıyor. İlk defa, dizüstü bilgisayarı tümüyle ıskartaya ayırıp, çalışma düzenimi tablet ve iPhone üzerine kurmayı düşünüyorum.

Peki ya siz, Dropbox’un güncellenen sürümünü deneme fırsatı buldunuz mu? Dosyalar entegrasyonu işinize yaradı mı?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. iOS 11 güncellemeyi kimseye tavsiye etmiyorum. Ben güncelledim, telefonumda ciddi sorunlar oluştu. Bekleyin, iyice otursun, ondan sonra dilerseniz güncelleyin. Burada yazılan ve Apple uygulamalarını övme önyargılı yazılara kulak asmayın.

    • Ciddi sorunlar oluştu cümlesinde biraz daha ayrıntı verirseniz daha çok ciddiye alınırsınız. Telefonunuz hangi model, herhangi yazılımsal ve donanımsal müdahale yaşadı mı vb. Apple’ı ziyaret edin ve incelesinler.

      • Telefonum iphone 7
        Siri doğru dürüst çalışmıyor.
        Telefon listesinde harfler hatalı görünüyor.
        Vesaire.
        Ortalama bir kullanıcıya pek de yararı olmayan, olmasa da olur cinsinden bir güncelleme olduğunu düşünüyorum.

        • Telefon rehberinizde harflerin hatalı gözükmesi ilginç. Turkcell rehberden mi acaba backup yaptınız. Ama durun yapamazsınız çünkü Turkcell önceden haber vermeden backup ı kapattı artık bip mi ne oraya saklıyor rehberinizi. Siri ve Türkçe zaten pek iyi değildi araları ama dün itibariyle biraz daha iyileşmiştir artık çünkü google a bağlandı microsoft yerine. Diğerlerine yorum yapmıyorum sonuçta beğenmemişsiniz sadece.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz