Ana Sayfa Öne Çıkanlar Turkcell’in hediye ettiği VARTA kablosuz şarj cihazı sahte mi?

Turkcell’in hediye ettiği VARTA kablosuz şarj cihazı sahte mi?

12

Herkese merhaba, bu yazımda yakın bir zamanda deneyimlediğim bir olaydan bahsedeceğim. Konunun özellikle Apple kullanıcılarını ilgilendirmesi ve önemi dolayısıyla da sizinle paylaşıyoruz.

Turkcell’den iPhone X satın alma süreci

iPhone X’un tanıtılmasıyla birlikte 3 senedir bu modeli bekleyen biri olarak heyecanla satın alma seçenekleriyle ilgili araştırmaya koyuldum. Ülke dışından alınacak bir iPhone X garanti konusunda sıkıntılar yaratabileceği için ben de ülkemizdeki kampanyaları beklemeye karar verdim.

Beklememin sonucunda ise Turkcell’in 17 Kasım‘da iPhone X ön siparişine başlayacağını öğrendim. Turkcell bu ön siparişten iPhone X satın alan kişilere yanında hediye olarak Varta Kablosuz Şarj cihazını veriyordu. Açıkçası benim için iyi bir fırsattı ve bundan yararlanmak istedim.

Yapılan açıklamaya göre 17 Kasım’da ön sipariş verilen iPhone’lar 24 Kasım’da, yani ülkemizde iPhone X’un resmi olarak satışa çıkacağı gün bize kargolanacaktı. Benim iPhone X siparişim ise kargolanacağı belirtilen günde, yani 24 Kasım‘da elime ulaştı.

iPhone X elime ulaştıktan sonra ise Varta Kablosuz Şarj cihazını beklemeye başladım. Satın alım kısmındaki uyarı bölümünde cihazın gönderiminin 15 Aralık‘ta başlayacağını okumuştum. 19 Aralık‘ta kablosuz şarj cihazı hala bana gelmeyince Turkcell’i aradım ve sorunumdan bahsettim. Sağolsunlar ilgilendiler ve 21 Aralık‘ta hediyem kargoya verildi. 22 Aralık‘ta da kablosuz şarj cihazı bana ulaştı.

*iPhone X ön siparişi ile ilgili süre dolduğu için Turkcell sitesinde bu kampanya sayfasını bulamadım ancak o dönemde çıkan ve Donanım Haber sitesinde yayınlanan habere bakabilirsiniz.

Varta kablosuz şarj cihazındaki anormallikler

Buraya kadar anormal bir şey yok. Her şey Varta kablosuz şarj cihazının kutusunu açmamla birlikte başladı. Turkcell’in internet sitesinde belirttiği ürünle bana gelen ürün arasında bariz farklar vardı. İlk olarak gözüme ürünün metal gövdeye sahip olması gerekirken plastik bir gövdeye sahip olması çarptı. Ayrıca resimlerde de görüldüğü üzere cihazın ışık düzeni orta kısımda olması gerekiyorken elimdeki ürünün sadece yanlarında yanan bir ışığı vardı.

 

Orijinalinde daire şeklindeki ışık orta kısımda yanıyor…

Ürünün Varta tarafından yayınlanan videosu.

Bana gönderilen ürünün fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz.

Bana gönderilen ürün
Kutudaki yazım hataları…
Kutu ve içerisindekiler

İlk izlenimlerimden sonra bu durumdan şüphelenerek Varta’nın sitesine girip ürünü incelemeye başladım. Sitede bana gelen ürüne benzer bir ürün yoktu. Tüm bunların üzerine kutunun üzerindeki yazım hatalarını, ürünün Turkcell’in sitesinde bulunan görsellerle benzerliğinin olmadığını ve siyah olması gereken şarj kablosunun beyaz olduğunu görünce elimdeki ürüne yönelik şüphelerim iyice arttı. Şimdiye kadar şüphe uyandıran noktalar şunlar:

  • Kutu
  • Kutu ve belgelerdeki yazım hataları
  • Işığın konumu
  • Plastik kasa (Varta’nın sitesinde alüminyum kasa olduğu söyleniyor.)
  • Şarj kablosunun rengi
  • Malzeme kalitesi
  • Şarj esnasında aşırı ısınma
  • Ürünün Varta’nın sitesinde yer almaması

Tüm bunlar bu durumu sorgulamak için fazlasıyla gerekçe oluşturuyordu. Dolayısıyla ilgili yerlere şikayet etmek kararı aldım.

*Varta’nın Kablosuz şarj ürünü ile alakalı sitesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Şikayet süreci

Öncelikle BTK üzerinden bu durum hakkında şikayetimi 25 Aralık 2017 tarihinde belirttim ancak Turkcell, faturada benim adım yazmasına rağmen “Lütfen ürünü satın alan kişi şikayette bulunsun” anlamına gelen bir geri dönüş yaptı. Bunun üzerine aynı gün içinde ikinci şikayetimi kendilerine ilettim. Gerekli faturaları ve görselleri internet sitelerine atarak bilgilendirmeyi yaptım. Bu karşı bilgilendirmeme de hala bir geri dönüş alamadım.

Sonrasında 28 Aralık günü müşteri hizmetlerini arayarak bunun çok ciddi bir sorun olduğunu, insanların Lithium-Ion bataryalarını şarj edeceklerini, telefonun patlaması gibi durumlarda can ve mal kayıplarına yaşanabileceği uyarısını yaptım. Gerektiği takdirde bir kişinin evime bile gelip ürünü inceleyebileceğini, bu sorunun ve ürünlerin acil şekilde toplatılması gerektiğini belirttim.

Turkcell’den geri dönüş

Bu telefon konuşmasından bir kaç gün sonra ise kendisini Turkcell Online Mağaza sorumlusu olarak tanıtan biri benimle iletişime geçerek ”Bu ürünün sahte olduğu kanısına nasıl vardınız?” diye bir soru sordu. Ben de BTK’daki şikayetimde gerekli fotoğrafları gönderdiğimi söyledim. Sonrasında ise ayrıntıları ile üründeki tutarsızlıkları anlatmaya başladım.

Bu telefon görüşmesinin akşamında bir daha arandım ve bana şöyle bir dönüş yapıldı: ”Yekta Bey, yaşadığınız durum için üzüntü duyuyoruz. Tedarikçi firmalarımızla alakalı bir sıkıntımız olmuş. Size yeni bir ürün yolluyoruz, eski ürünü de gelen kargoya vermenizi rica ederiz.

Bu teklifin olayın üzerini kapatmak için yapılmış bir hamle olduğunu düşündüğüm için bu ürünü satın alan diğer kişilerin bundan haberinin olmadığını, bu zarardan bir an önce dönülmesi gerektiğini ve ürünlerin toplatılmasının zorunlu olduğunu söyleyerek bendeki ürünü geri vermeyeceğimi belirttim. Bu cevaba karşılık da tekrar geri döneceklerini söylediler ancak hala bir geri dönüş yok.

Turkcell’den açıklama bekliyoruz

Sihirli Elma ekibi olarak bu meseleyi aramızda aramızda tartıştık. Turkcell’e ulaştık, durumu izah ettik ve karşılığında bir açıklama yapılmasını istedik. Turkcell’e bu durumla ilgili açıklama yapması için gerekli vakit tanınsa da maalesef bir geri dönüşte bulunmadılar. Biz de yayıncı ahlakı gereği bu yazıyı okuyucularımızla paylaşmak durumunda kalıyoruz. Turkcell gerekli açıklamayı yaptığı zaman da bu yazıya ilgili açıklamalar eklenecektir.

Eğer bu süre zarfında Turkcell’in ön siparişi ile iPhone X aldıysanız ve Varta Kablosuz Şarj cihazı adı altında elinize bizdeki gibi bir ürün geçtiyse kullanmamanızı öneriyoruz.

Şüphelerimizin giderilmesi için Turkcell’den bir açıklama bekliyoruz.

Eğer siz de bu kampanyadan yararlanarak iPhone X satın aldıysanız yanında gelen kablosuz şarj cihazına benzer sorunlar olup olmadığını bizimle paylaşmayı unutmayın.

Konu hakkındaki videomuz ise aşağıdadır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Öncelikle sihirli elma ekibi adına size, ardından ise tüm okuyucularınıza iyi akşamlar diliyorum. Apple kullanıcısı olarak yapmış olduğunuz değerlendirmelerinizi inceleme ve haberlerinizi keyifle okuyor, paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Son haberinize konu olan Turkcell ile ilgili yazdıklarınızı okuyunca hiç şaşırmadığımı belirtmek istiyorum. Müşteri memnuniyeti ilkesini benimsemeyen, sunmuş olduğu ürün ve hizmetlerde aldatmayı araç edinmiş, diğer firmaların müşteri gözüyle baktığı ancak bu operatör için sadece; gelirlerini arttırmaya yarayan varlıklar olduğumuzu, acı bir tecrübeyle yaşamanız adına üzüldüğümü belirtiyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu arada, kampanyaya katılan diğer müşterilerinde sağlıklarına ve hayatlarına göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Sağlıcakla ve esenlikle kalmanız dileğiyle…

  2. Turkcell’in hayatı sahte.

    Kontrollü sahtecilik dediğim dili,halkın tepkilerini sürekli ölçerek kullanıyorlar. Ve acıtmayacak şekillerde rantsal gelişim uyguluyorlar. Çok tehlikeli etik dışı bir firma.

  3. Şu an farkettim cidden. Turkcell’in verdiği ürün sahte diyebilirim tam anlamıyla. Orijinal tanıtım videosundaki özellikleriyle hiç bir alakası yok. Telefonu patlatmak istemediğimden kullanmıyorum.

  4. Haberinizi webteknoda gördüm ve bende içini dahi açmöadığım hediye kablosuz şarjıma baktığımda aynı görüntüyle karşılarştım. Aydınlattığınız için teşekkürler. umarım turckcell bu konu hakkında iyi şeyler yapar yoksa bir bukadar büyük bir firmaya yakışmayan bir rezillik olarak kalıcak

  5. Fırsat bekliyolar bizi de koyun sanıyolar. Sadece turkcell değil turktelekom da böyle. Kandırmacayı ve aldatmacayı yegane ilke edinmiş ülkeye faydadan çok zararı olan şirket grupları bunlar. Devletin el atması lazım artık yoksa millet el atıcak.

    • Sevgili arkadaşım acaba öyle bir şey yaptık mı diye panele baktım göremedim. Acaba yorumu yanlışlıkla göndermemiş olabilir misin?

      Bir ikinci olarak Turkcell’i neden kötüleyelim ki ben ve bunca kişi sıkıntı yaşamış ve ben Turkcell’e bununla alakalı açıklama yapması için 2 hafta zaman vermişim. Bu anlayışım suistimal edildiği için ben mecburen bunu paylaşmak zorunda kaldım.

      Bir firmanın kötü tarafını da söylemek yanlı olmaksa eğer ben her firmaya yanlıyım o zaman özellikle 2002 senesinden beri Apple ürünleri kullanan biri olarak en çok eleştirdiğim firma da Apple’dır en çok ona yanlıyım.

      Twitter ve bu yorumlardan da aynı durumu yaşayanlar olmasa evet kolpacı demeniz haklı olabilirdi ancak sizin bize ”kolpacı” dediğiniz yorum bile burada duruyorken neden Turkcell övdüğünüz yorumu silelim ki buradan 🙂

  6. Gönderilen cihaz aynı belirttiğiniz şekilde orjinal değil ve telefon için sorunlu sonuçlara sebep olabilir. Kullanmamakta fayda var.

    Aynı durumda olan kullanıcılar ne yapmalı? Turkcell ile iletişime geçiş cihazları değiştirmeli miyiz?

  7. Evet arkadaşlar malesef aynı dertten bende muzdaribim urunun kablosu beyaz geldi ne alaka ayrica zirt pirt sarza tekrar basliyo sarz ederken ve iphone dan dink diye şarz başlama sesi tekrardan geliyorlar bugun beni turkcellden aradilar ve urunun geri alinacagini ve turkcell com tr den 300 tl lik alisveris yapabilecegimi soylediler isime ne yarar diye baktigimda ne siz sorun ne ben soyliyim zaten urunler normal fiyatlari katbekatı yorumu size birakiyorum arkadaşlar

  8. bugun turkcellden telefon geldi sahte oldugunu kabul ettiler ithalatci firmaya dava acmislar cihazlari geri toplatip tum kullanicilara 300tl hediye ceki verecekler

  9. Arkadaşlar ben turkcellden para iadesi istiyorum varsın 200 tl versinler sonuçta bana istedigim urunu tedarik edemiyorlar ben belki sıf kablosuz şarz için sipariş vermiştim ama adamlar urunleri toplattilar turkcelllin sitesindede kayda deger bise yok hersey pahali belki organize olursa herkes 200 tl sini geri alabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz