Ana Sayfa Haberler iOS için Geliştirilen Uygulamalar macOS Platformuna Geliyor!

iOS için Geliştirilen Uygulamalar macOS Platformuna Geliyor!

0

Apple, uzun zamandır iOS ve macOS platformları için uygulamaların geliştirilmesini ortak bir yapıda buluşturma planına sahip. Şirket, bu yılki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda planının ilk somut adımını attı ve geliştiricilerin, iOS için geliştirdikleri uygulamalarını macOS’a kolayca entegre edebilmelerini sağlayan yeni kod çerçevelerini duyurdu.

iOS Uygulamaları macOS’a Geliyor!

Apple, iOS’un kod çerçevelerini macOS’a getirdiğini kanıtlamak için iki yerleşik iOS uygulamasını macOS Mojave’de kullanıma sundu. Apple’ın macOS’da kullanıma sunduğu ilk iOS uygulamaları Borsa ve Ev uygulaması oldu. Şirket, bu iki iOS uygulamasının macOS’a entegre edilmesinin birkaç basit kod değişikliği ile sağlandığını iddia ediyor. Apple’ın bu iddiası henüz üçüncü taraf geliştiricilerce doğrulanmış değil.

Cupertino merkezli şirket, iOS uygulamalarının macOS platformuna kolayca entegre edilmesini sağlamak için testlerine devam ediyor. Testlerin ardından geliştiriciler için iOS uygulamalarının Mac’lere kolayca entegre edilmesinin önü resmen açılmış olacak. Apple’a göre testler gelecek yıl son bulacak ve geliştiriciler için yeni kod çerçeveleri önümüzdeki yıl kullanıma açılacak.

Statista’nın güncel verilerine göre, Apple App Store’da (iOS App Store + Mac App Store + watchOS App Store + tvOS App Store) 2.000.000’dan fazla uygulama yer alıyor. Apple App Store’daki toplam uygulama sayısının çok cüzi bir miktarının Mac App Store’daki uygulamalardan oluştuğu tahmin ediliyor. iOS uygulamalarının macOS’a kolayca entegre edilmesini sağlayan kod çerçevelerinin geliştiricilere açılmasının ardından Mac App Store’daki uygulama sayısının büyük oranda artması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz