Ana Sayfa Apple Apple, Dünyanın İlk 1 Trilyon Dolarlık Şirketi Olmaya Artık Çok Yakın!

Apple, Dünyanın İlk 1 Trilyon Dolarlık Şirketi Olmaya Artık Çok Yakın!

0
Apple Piyasa Değeri

Şu anda 941 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Apple, dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık şirketi olmaya artık çok yakın olarak görülüyor. Analistlere ve araştırma firmalarına göre, Cupertino merkezli şirket, 2018 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını duyurduğunda piyasa değerini 1 trilyon dolara çıkarabilme şansına sahip.

Cupertino merkezli şirket, 31 Temmuz Salı günü 2018 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Bu çeyrekte elde edilen kazanç, şirketin piyasa değerini 1 trilyon dolara çıkarmasını büyük oranda etkileyecek.

En önemlisi, bu sonbaharda yeni iPhone, iPad, Mac ve Watch modellerinin duyurulmasıyla Apple, artık 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmış olacak bir şirket olarak görülüyor.

Salı günkü mali kazanç görüşmeleri öncesinde, analistler, iPhone satışları, teknoloji devinin elde ettiği gelir ve daha fazlası için analizlerini paylaştı.

Loop Ventures’den Gene Munster’a göre, bu hafta açıklanacak üçüncü çeyrek sonuçlarının içinde bulunacak iPhone satışları, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3 artışla 41.6 milyon olacak. Analist, hizmet gelirlerinin büyüme oranının ise yüzde 19 civarında olmasını bekliyor.

Munster, Apple’ın 2019 mali yılı için de oldukça olumlu düşüncelere sahip. Sadık iPhone kullanıcıları sayesinde Apple’ın değer üreten ve değer kazanan bir 2019 mali yılı geçirmesini bekliyor.

Analist, Apple’ın henüz hisse fiyatlarına yansımayan fırsatlara da değindi. Munster’a göre Apple, kendi TV şovları, artırılmış gerçeklik cihazları, kişisel sağlık ve otonom araçlarla büyük bir gelir elde etme şansına sahip.

Bir diğer araştırma firması Zacks Equity Research’a göre, Apple, 2018 mali yılı üçüncü çeyreğinde tahmini olarak 52,37 milyar dolar gelir elde edecek. Şirketin bu tahmini Apple gelirleri için yıllık bazda yüzde 15,3’lük büyüme anlamına geliyor. Zacks Equity Research’e göre iPhone satışları ise 41,29 milyon dolar gelir getirecek.

Son olarak, MarketWatch, çeyrek için FactSet tarafından paylaşılan raporu paylaştı. Raporda, seyreltilmiş hisse başına gelirin geçtiğimiz yıl 1,67’dan 2,16’ya çıkmasına ve son çeyrekte 2,73 dolar olan seyreltilmiş hisse başına gelirin bu çeyrekte 2,16 dolar olmasının beklendiği belirtiliyor. Ayrıca, FactSet konsensüsü, çeyrek gelirinin 52,3 milyar dolar ve 42 milyon adet iPhone satışı tahmininde bulunuyor.

Apple’ın kendi paylaştığı, beklenen 2018 mali yılı üçüncü çeyrek sonuçları şu şekilde;

  • 51,5 milyar ile 53,5 milyar dolar arasında gelir
  • Yüzde 38 ile yüzde 38,5 arasında brüt marj
  • 7,7 milyar ile 7,8 milyar dolar arasında işletme gideri
  • 400 milyon dolar tutarında diğer gelirler/(giderler)
  • Yaklaşık yüzde 14,5 oranında vergi

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz