Ana Sayfa Haberler 2018 MacBook Pro Şimdi de Hoparlör Sorunu ile Gündemde!

2018 MacBook Pro Şimdi de Hoparlör Sorunu ile Gündemde!

0
Yeni 2018 MacBook Pro

Geçtiğimiz ay 2018 MacBook Pro modellerinin piyasaya sürülmesinden sonra bazı kullanıcılar yerleşik hoparlörden aralıklı olarak cızırtılı bir ses duyduklarını dile getirmeye başladı. Sorundan etkilenen kullanıcılar Resmi Apple Destek Forumları, Reddit ve YouTube’a yöneldiler.

Hoparlörden rahatsız edici cızırtılı sesin gelmesi sorununun hem 13 inç hem de 15 inç 2018 MacBook Pro modellerinde yaşandığı görülüyor. Yerleşik donanım parçaları için sorunun kaynağının ne olduğunu belirlemek çoğu zaman güç olduğu için henüz sorunun kaynağı belirlenebilmiş değil.

Bazı kullanıcılar iTunes’de müzik dinlerken, bazı kullanıcılar GarageBand’i kullanırken veya bir YouTube videosunu oynatırken sorunla karşılaştıklarını dile getiriyor. Ayrıca bazı kullanıcılar Windows’u Boot Camp ile çalıştırırken sorundan etkinlendiklerini söylüyor.

Cızırtı sesinin belirli hacim veya frekansla sınırlı olup olmadığı net değil. Kimi kullanıcılar, ekran koruyucusu, ses sürücüleri, T2 yongası ve radyo paraziti dahil olmak üzere olası birçok neden üzerinde duruyor.

Birkaç yıl önce, bazı kullanıcılar Windows’u Boot Camp ile çalıştırırken 2016 MacBook Pro’daki yerleşik hoparlörde de benzer bir sorun yaşadıklarını dile getirmişlerdi. Şimdi aynı sorunun yeni MacBook Pro modellerinde yaşandığı görülüyor.

2018 MacBook Pro modellerinin hoparlöründen çıkan cızırtı sesi o kadar güçlü ki sanki hoparlör hasar görmüş izlenimi uyandırıyor.

Sorundan etkilenen kullanıcı sayısının bir hayli fazla olduğu görülüyor. Bazı kullanıcılar, 2018 MacBook Pro modellerine macOS Mojave’nin beta sürümünü yükleyerek sorunun düzeltilebileceğini iddia ediyor.

Milyonlarca MacBook Pro’nun muhtemelen küçük bir yüzdesinde böyle bir kusurun görülmesinin yazılımsal olabileceği göz önüne alındığında muhtemelen gelecekteki bir yazılım güncellemesiyle giderileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Siz de bu sorundan etkileniyorsanız Apple Destek ile iletişime geçmenizi öneririz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz