Ana Sayfa Apple Apple, Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü için Yeni Bir Hamle Yaptı!

Apple, Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü için Yeni Bir Hamle Yaptı!

0
Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Reuters’ın haberine göre Apple, artırılmış gerçeklik gözlükleri için lensler üreten Akonia Holographics’i satın aldı. Satın alım Apple tarafından doğrulandı. Bir şirket sözcüsü Reuters’a konuştu ve Apple’ın zaman zaman küçük şirketleri satın aldığını, amaçlarını veya planlarını tartışmadıklarının söyledi.

Satın alım, Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirdiğini ileri süren söylentilerle ilgili daha fazla kanıt sunuyor.

Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü için Önemli Bir Satın Alım

Akonia Holographics, dünyanın ilk ticari olarak piyasada mevcut olan holografik yansıtıcı ve akıllı camlardaki şeffaf ekran elemanları için dalga kılavuzu optiklerini tanıttı.

Akonia Holographics’in web sitesine göre, şirket, artırılmış gerçeklik gözlükleri için ekran geliştirmeye devam etmeden önce holografik veri depolamaya odaklanan holografi bilim adamları tarafından 2012 yılında kuruldu.

Apple’ın şirketi neden satın aldığı net değil, ancak Reuters’a konuşan kaynaklar şirketin son altı aydır son derece sessiz olduğunu ileri sürüyor. Bu da satın alımın 2018’in ilk yarısında yapıldığını gösteriyor.

Birçok söylentiye göre, Apple’ın AR ve VR üzerinde çalışan yüzlerce çalışandan oluşan özel ekipleri bulunuyor. Ekipler, araştırmalar sonucu ortaya çıkan teknolojilerin gelecekteki Apple ürünlerinde nasıl kullanılabileceği üzerine çalışmalar yapılıyor.

Apple Markalı Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Apple’ın her bir göz için 8K ekrana sahip çok güçlü bir AR ve VR gözlük geliştirdiği iddia ediliyor. Özel bir ekrana, yerleşik bir işlemciye ve “rOS” olarak adlandırılan bir işletim sisteminin çalıştığı akıllı gözlük prototiplerini test ettiği söyleniyor. Söylentiler, Apple’ın ilk AR veya VR ürününün 2019 veya 2020 yılında ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Apple’ın Akonia Holographics’ satın alması ikinci AR / VR ile ilgili satın alımı oldu. Teknoloji devi Apple, Kasım 2017’de Totem adlı karma gerçeklik gözlüğü geliştiren Vrvana’yı satın almıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz