Ana Sayfa Haberler eBay’da Çalışan Türk TrueDepth Kamera Sistemini Kullanan Teknoloji Geliştirdi

eBay’da Çalışan Türk TrueDepth Kamera Sistemini Kullanan Teknoloji Geliştirdi

0

eBay, kullanıcıların kafa hareketini TrueDepth kamera sistemi ve ARKit üzerinden izleyen “HeadGaze” adlı yeni bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu.

Teknoloji sayesinde kullanıcılar, TrueDepth kamera sistemine sahip iPhone’ların ekranına dokunmadan eBay’da gezinebilecekler.

Teknoloji Bir Türk Tarafından Geliştirildi

eBay Murat Çiçek

Teknoloji, bağımsız bir şekilde online alışveriş yapmanın yollarını arayan bir eBay stajyeri olan Muratcan Çiçek tarafından geliştirildi.

eBay ekibi, kullanıcının kafa hareketlerini ARKit’ten 3D bilgisini kullanarak izleyen bir model oluşturdu. Başın hareketlerini her yönden takip eden sanal bir imleç oluşturuldu. İmleç, bir noktada ne kadar süre kalındığına bağlı olarak ekranda belirlenmiş düğmeleri etkinleştiriyor. Bu düğmeler, aşağı kaydırmak, başka bir sayfaya geçmek, satın alınacak bir ürünü seçmek ve daha fazlasının ekrana dokunmadan yapılmasını sağlıyor.

Muratcan Çiçek, teknolojinin modüler kod tasarımı sayesinde geliştiricilerin mevcut veya gelecekteki uygulamalarına HeadGaze’in özelliklerini kolayca entegre edebileceklerini söylüyor.

eBay, HeadGaze teknolojisini test etmenin yolunu açan “HeadSwipe” adlı bir uygulama geliştirdi. HeadSwipe, eBay’in fırsatlar kategorisindeki ürünler arasında gezinmeye ve satın almaya odaklanan küçük çaplı bir uygulama konumunda. iPhone X kullanıcıları, sadece baş hareketlerini kullanarak uygulamada gezinebiliyorlar. Hem HeadGaze hem de HeadSwipe, GitHub‘da açık kaynak olarak kullanılabilecek şekilde yayınlandı.

eBay’ın geliştirici ekibi, göz hareketlerini izleyen özel bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Gelecekte bu iki teknolojinin bir araya getirilerek eBay’ın resmi uygulamasında kullanılması söz konusu olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz