İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Apple Gündemi

Denizde kaybolan Apple Watch, 6 ay sonra çalışır halde bulundu

Apple Watch cihazını denize düşüren bir kişi 6 ay sonra cihazına çalışır bir biçimde kavuştu. Bu ilginç olay detaylarıyla haberimizde.

Hazal Orta

okunma

Denizde kaybolan Apple Watch, 6 ay sonra çalışır halde bulundu

Kaliforniya’da Huntington Beach’te sörf yaparken Apple Watch’unu düşüren bir kişi, akıllı saatine 6 ay sonra çalışır durumda kavuştu. Bu ilginç olay için gelin haberimize göz gezdirelim.

Apple Watch uzun süre su altında kalabiliyor

KTLA adlı yerel bir haber sitesinin yaptığı habere göre Robert Bainter, geçen sene sonlarında sörf yaparken Apple Watch cihazını düşürdü.

Cihazı daha sonrasında bulamayan Bainter, evine döndü. Bainter eve döndükten sonra cihazımı bul üzerinden cihazını “Kayıp Mod” özelliğine aldı.

Bu özellik sayesinde biri cihazınızı çalıştırılacak olursa, cihazın sahibinin numarasını ve ürünün kaybolduğunu belirten bir mesaj gösterir. Bu sayede cihazı bulan kişi, sahibine rahatlıkla ulaşabilir.

Bunun üstünden 6 ay geçtikten sonra Bainter bir kişi tarafından arandı. Arayan kişi bir akıllı saat bulduğunu, cihazı çalıştırdığında üzerinde Bainter’ın numarasının olduğu bir mesaj aldığını belirtti.

Arayan kişiyle buluşan Bainter olay ile ilgili de detayları öğrendi. Buna göre akıllı saat, olay yerinden 3 KM uzaklıkta, denizin altında bir kaya kenarında bulunmuştu. Dalış yapan bir kişi tarafından bulunan cihaz 6 ay boyunca su altında kalmasına rağmen, ilk şarj ile birlikte aynı kondisyonda çalışmaya devam etti.

Apple Watch 50 metre derinliğe kadar sularda uzun süreler dayanabiliyor ancak bu sürenin 6 ay olması pekte beklenen bir durum değildi. Cihaz, geçtiğimiz senelerde yapılan güncelleme ile birlikte artık yüzmeyi de algılayabiliyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.