İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Apple Gündemi

Apple Araba 2024'te üretime başlayabilir

Dün itibarıyla ortaya çıkan Reuters'ın yeni raporu Apple Araba teknolojisi ve üretimi hakkında yeni bilgileri ortaya çıkardı.

Yiğit Can Polat

Güncelleme: okunma

Apple Araba 2024'te üretime başlayabilir
Apple Araba söylentileri yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Dün itibarıyla ortaya çıkan Reuters'ın yeni raporu, son derece gizli projeye daha fazla ışık tutuyor. Rapora göre elektrikli Apple Car üretimi 2024 gibi erken bir tarihte başlayabilir.

Apple Araba üretimi 'çığır açan pil teknolojisi' ile 2024 yılında başlayabilir

Gündemdeki raporda Apple'ın stratejisinin merkezinde yeni tek hücreli pil tasarımı olduğunu açıklıyor. Rapor, bu pil tasarımının daha aktif malzemenin pil tasarımına sığdırılmasına izin vererek potansiyel olarak daha uzun menzil sunacağını gösteriyor.Apple Car üretimi Reuters rapouna göre, Apple aracı için lityum demir fosfat (LFP) pil kimyasını inceliyor. Tesla'nın da bu pil teknolojisini kullanmayı planladığı belirtiliyor. LFP pilleri, diğer türlere göre daha düşük enerji yoğunluğu sunar ancak aşırı ısınmaya daha az eğilimlidir ve kobalt kullanmaz. Rapor, Apple'ın teknolojisinin pil maliyetini de "radikal bir şekilde" düşürebileceğini de işaret ediyor.

Apple daha önce Magna International ile araba üretimi hakkında görüşmeler yapmıştı, ancak Apple'ın planları belirsiz hale gelince görüşmeler zayıfladı. Magna, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.