İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. iOS

TYP-C ile şarj olan ilk iPhone görüntülendi!

Robotik mühendisliği okuyan bir öğrenci hayalini gerçekleştirdi ve Lightning ile şarj olan iPhone'u USB-C'ye çevirdi

Samet Jankovic

okunma

TYP-C ile şarj olan ilk iPhone görüntülendi!

Apple yıllarca süren baskılara rağmen Lightning şarj kombinasyonundan vazgeçmedi. Ancak robotik mühendisliği okuyan bir öğrenci, bu durumu tamamen değiştirerek Lightning girişli iPhone'nunu TYP-C olarak değiştirdi.

Üniversite öğrencisi Ken Pillonel, iPhone X'in içine çalışan bir USB-C bağlantı noktası yerleştirdi ve telefonun Lightning yerine USB-C üzerinden şarj olmasını ve veri aktarmasını sağladı.

Peki ama nasıl başardı?

Ken Pillonel, Apple'ın özel C94 konektörünü tersine mühendislik yaparak bir iPhone'a uyan kendi esnek PCB tasarımını yarattı. Pillonel, bu haftaki son videosunda esnek kabloyu ortaya çıkararak, USB-C'li iPhone X'in nasıl şarj edildiğini ve veri aktardığını gösterdi.

Pillonel'in C94 konektörünü tersine mühendislikle nasıl değiştirdiğini ve özel PCB'sini telefonun içine nasıl yerleştirdiğini tam olarak ayrıntılarıyla anlatan tam bir video şu anda yayında.

https://youtu.be/SAekbJf4Gsw

 

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.