İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. iOS

Apple, iPhone 13 için önemli bir karar aldı!

Çip krizi devam ederken Apple, iPhone 13 üretiminin 10 milyon adede düşürülmesi kararına vardı.

Samet Jankovic

okunma

Apple, iPhone 13 için önemli bir karar aldı!

Pandemi süreciyle başlayan çip krizi, başta akıllı telefon ve otomobil sektörü olmak üzere birçok alanda etkisini gösterdi. Ekim ayında iPhone 13 tedariği konusunda sorun yaşayan Apple, üretim hedeflerini düşürdü.

Apple, kasım ayında iPhone 13 tedariği konusunda sıkıntı yaşamamak için iPad üretimini yüzde 50 oranında düşürdü. Çip krizinin etkilerinin azaldığını gözlemleyen şirket, tekrar üretimi hızlandırmak için çalışmalara başladı.

iPhone 13 üretim hedefi 10 milyon adede düşürüldü

Şirkete yakın olduğu belirtilen bir kaynak, Bloomberg’e konu hakkında açıklama yaptı. Apple’ın bileşen tedarikçileriyle tekrar görüştüğünü belirten kaynak, “Apple, tedarikçilerine iPhone 13’e olan talebin yavaşladığını söylüyor. Ayrıca şirket, satıcılara öngörülen siparişlerin gerçekleşmeyebileceğini açıkladı.” ifadelerini kullandı.
Yaşanan çip krizi, birçok firmayı derinden etkiledi. 2016 yılından bu yana ilk kez tahmini gelirine ulaşamayan Apple, beklenen gelirin 6 milyar dolar altında seyrediyor.

Yeni genişletilmiş iade politikası ile gündeme gelen Apple, 1 Kasım ve 25 Aralık tarihleri arasındaki iade politikasını 8 Ocak tarihine kadar uzattı.

Bu yeni genişletilmiş iade politikasının iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV, Airpod, HomePod mini ve diğer Apple ürünleri için geçerli olacağı belirtildi. Ayrıca yalnızca Türkiye, ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya ve diğer bazı pazarlardan alışveriş yapanlar bu politikadan yararlanabilecek.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.