İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Apple Gündemi

Apple'ın ünlü emojisi gerçek oldu!

Apple'ın ünlü emojisi resmen gerçek oldu.

Alperen Esin

okunma

Apple'ın ünlü emojisi gerçek oldu!

Sanatçı ve tasarımcı Jose Wong, Apple’ın popüler koşu ayakkabısı emojisini gerçeğe dönüştürerek ilgi çekici bir projeye imza attı. Emojiler, Apple kullanıcıları arasında uzun zamandır popülerliğini korurken, Wong bu kültürel fenomeni somut bir ürün haline getirdi. “The Shoe 1” adı verilen bu ayakkabılar, Apple’ın tasarım dilinden ve New Balance’ın ikonik 574 modeli gibi nostaljik unsurlardan ilham alarak oluşturuldu.

Apple'ın ünlü emojisi resmen gerçek oldu

“The Verge” tarafından aktarılan habere göre, “The Shoe 1” modelleri 5 ila 12 numara arasında değişen bedenlerde üretiliyor ve çevrimiçi olarak 219,90 dolar fiyatla satışa sunuluyor. Ayakkabının tasarımına bakıldığında, klasik New Balance 574 modelini anımsattığı görülüyor. Bu model, Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs’un sıklıkla tercih ettiği bir ayakkabı olarak biliniyor. Ancak, emojide New Balance logosunun yerine iki paralel çizgi kullanılmış durumda. Wong, bu tasarımda New Balance 574 modelinin yanı sıra Apple ürünlerinin sade ve modern estetiğinden de ilham aldı.

Apple'ın ünlü emojisi resmen gerçek oldu.
Apple'ın ünlü emojisi resmen gerçek oldu.

Ayakkabının detayları arasında tam tahıl nubuk deri ve nefes alabilirlik için file kullanılan üst kısım bulunuyor. Orta taban ve topuk kısmında ise hafif EVA köpüğü ve poliüretan bir çerçeve ile sağlanan konfor ve destek yer alıyor. Ayrıca, ayakkabı kutusunun minimalist tasarımı, üzerinde “Designed by Josewong in China” yazan bir zarftan oluşuyor. Ayakkabı tabanında ise bir iPhone’un iç bileşenlerini anımsatan detaylar dikkat çekiyor.

iPhone 16 Pro’nun batarya performansı tatmin etti mi?

“The Shoe 1” şu anda siparişe açık durumda ve Wong, ayakkabıların önümüzdeki hafta sevk edilmeye başlanacağını duyurdu. Satışların “nihai” olacağı ve iade kabul edilmeyeceği belirtiliyor. Ürünlerin sınırlı sayıda üretileceği tahmin ediliyor. Detaylı bilgi ve siparişler için Jose Wong’un resmi sayfası ziyaret edilebilir. Bu proje, emojilerin dijital dünyanın ötesine geçerek günlük yaşamda nasıl bir ilham kaynağı olabileceğini gözler önüne seriyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.