İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Apple Gündemi

iPhone, ABD'nin ek vergilerinden etkilenmeyecek!

iPhone, Trump'ın ek vergilerinden etkilenmiyor.

Meryem Esin

okunma

iPhone, ABD'nin ek vergilerinden etkilenmeyecek!

Apple ve kullanıcıları, Beyaz Saray’ın akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve daha fazlası için tarifede muafiyetler getirmesiyle rahat bir nefes alabilir. Şirket, Çin’den ABD’ye ithal edilen ürünler için %145’lik bir vergi ile karşı karşıya kalıyordu. Bu durum, iPhone ve diğer elektronik ürünlerin fiyatlarının, bu vergi maliyetini karşılamak için artırılacağına dair haftalarca süren spekülasyonlara yol açmıştı.

iPhone, Trump'ın ek vergilerinden etkilenmiyor

Bloomberg, vergi muafiyetlerinin detaylarını şu şekilde aktardı: ABD Gümrük ve Sınır Koruma’nın geçtiğimiz Cuma günü yayımladığı duyuru, vergi kapsamını daraltarak Trump’ın Çin’den ithal edilen ürünlere uyguladığı %125’lik tarifeden ve diğer ülkelerden gelen ürünlere uyguladığı %10’luk genel tarifeden bu ürünleri muaf tuttu. Bu muafiyet, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, sabit diskler, bilgisayar işlemcileri ve bellek yongalarını kapsıyor. Bu popüler tüketici elektroniği ürünleri, genellikle ABD’de üretilmiyor ve yerli üretim kurmak yıllar alabilir.

Trump’ın yeni tarifelerine tabi olmayacak ürünler arasında yarı iletken üretiminde kullanılan makineler de bulunuyor. Bu, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. gibi şirketler için önemli bir adım, zira şirket ABD’de büyük bir yatırım yapmayı planladığını duyurdu ve diğer çip üreticileri de bu durumu dikkatle izliyor.

watchOS 12, Apple Intelligence desteği verebilir!

Bu gelişme, Beyaz Saray’ın ithalat tarifelerini genel olarak artırdığı ve Çin dışında kalan çoğu ülke için tarifeleri 90 gün süreyle yeniden düzenlediği, ayrıca iPhone’un ABD’de üretilebileceğini belirttiği bir hafta boyunca yaşanan politik ve piyasa dalgalanmasının ardından geldi. Ancak Bloomberg’in haberine göre, teknoloji sektörü yine de tam anlamıyla rahatlayamayabilir.

Çünkü Trump yönetiminin, Çin’den gelen ithalatlar için uygulanan %145’lik tarifeden bağımsız, sektör bazında yeni tarifeler getirmeyi planladığı öne sürülüyor. Şu an için, elektronik ürünlere geri dönülen %10’luk vergi oranı, Apple ve ürünlerini önceden vergi artışı fiyatlarından almak için acele eden tüketiciler için bir rahatlama sağlayacak gibi görünüyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.