Ana Sayfa Ürünler Apple TV ile televizyonumuz şenleniyor!

Apple TV ile televizyonumuz şenleniyor!

121

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

Her ne kadar ülkemizde satışa sunulmamış olsa da yeni Apple TV‘yi incelemeden duramadım. 🙂 Apple’ın geçtiğimiz sene ABD’de piyasaya sunduğu bu cihazı bir süre kullanıp deneyimledikten sonra, biraz gecikmeli de olsa Sihirli Elma okuyucularıyla paylaşmak istedim… 🙂

Sihirli elma apple tv Apple TV hands on

Öncelikle biraz bilgi vermekte fayda var. Apple TV, Eylül 2010’da yenilendi ve ikinci jenerasyonu (Apple TV 2G diye tabir edilerek) ABD’de piyasaya sürüldü. Detaylara girmeden önce, Apple TV nedir ve tam olarak ne işe yarar kısaca kısaca değinelim…

Apple TV nedir?

Apple TV, bir televizyon değil, tam tersine ufacık, avcumuza sığan bir cihaz 🙂 Apple TV’yi televizyonumuza HDMI bağlantısı ile bağlayarak aynı ağda bulunan cihazlardaki veya internette belirli servislerdeki çeşitli yayınları, filmleri ve dizileri izleyebiliyor, müziklerimizi dinleyebiliyor, resimlerimize göz atabiliyoruz.

Sihirli elma apple tv Apple TV back

Ancak yeni Apple TV’nin önceki nesil ile arasındaki önemli bir fark var. Yeni nesil Apple TV üzerinde bir disk bulundurmuyor, dolayısıyla tüm içerikleri (resim, müzik, video vb…) canlı bir şekilde (streaming ile) izlemeye olanak tanıyor.

Apple TV ile neler geliyor?

Apple TV’nin kutusu da kendisi gibi ufacık. İçerisinden mat siyah renkli bir Apple TV ve bir de gümüş renkli aluminyum (MacBook Pro’larla uyumlu) kumanda olan Apple Remote çıkıyor. Paketleme her zaman olduğu gibi yine çok şık 🙂

Sihirli elma apple tv box

Ancak belirtmekte fayda var, Apple TV’yi televizyonumuza bağlamak için gereken HDMI kablosunu ayrıca satın almamız gerekiyor.

Sihirli elma apple tv HDMI

Peki Apple TV’yi ne amaçla kullanabiliyoruz?

Pek çok farklı kullanımı olmasına rağmen Apple TV’nin kullanım alanlarını şöyle özetleyebiliriz:

  • Mac, iPhone, iPad ya da iPod’umuz üzerindeki resim, müzik ya da video arşivimizin anında televizyona aktarılabilmesi
  • YouTube videolarının Apple TV üzerinden izlenebilmesi

Sihirli elma apple tv YouTube

  • Flickr ve MobileMe üzerindeki fotoğrafların gösterimi
  • İnternet radyoları
  • Podcast‘ler
  • Yüksek kalitede film fragmanları (Apple TV içerisinden)

Sihirli elma apple tv MobileMe Flickr

  • iTunes Store üzerinden satın aldığımız dizi, film vb. içeriklerin televizyona aktarılabilmesi (Ne yazık ki Türkiye’de iTunes Store olmadığı için bunları yapamıyoruz…)
  • Netflix ile neredeyse her istediğimiz filmi internet üzerinden kiralayarak izleyebilme (Türkiye’de yok malesef)
  • Yeni yazılım güncellemesi ile NBA TV ve MLB TV (ABD’deki ulusal basketbol ve beyzbol kanalları, Türkiye’de yok malesef)

Sihirli elma apple tv netflix

Bu listeye baktığımızda aslında bir çok özelliğin, hatta çok faydalı ve güzel özelliklerin ne yazık ki ülkemizde mevcut olmadığını görüyoruz. Apple TV’nin belki de en vurucu özelliği olan film ve dizi kiralama imkanlarının ülkemizde kullanılamaması aslında büyük bir eksiklik. Yüksek ihtimalle Apple TV’nin ülkemizde satışa sunulmamasının altında da bu sebep yatıyor diyebiliriz.

Peki Apple TV tüm bunlara rağmen bizim işimize yarıyor mu?

Yanıt, kesinlikle evet! Tüm bu eksikliklerine rağmen, özellikle iOS 4.3 ile gelen AirPlay desteği sayesinde Apple TV televizyonumuzu bambaşka bir alete çevirmeyi başarıyor…!

Sihirli elma iOS 4 3 airplay

Kişisel olarak kullandığım ve beni etkileyen bazı kullanımlar şöyle:

  • iPad veya iPhone’um üzerinden bir videoyu AirPlay yardımıyla anında televizyonda izleyebiliyorum. Böylece kimse oturduğu yerden kalkmadan, geniş ekranda videoyu izleyebiliyor.
  • Gün içerisinde iPhone’um ile çektiğim resimlere hoş bir sunum (slideshow) eşliğinde göz atabiliyor, evdekilerle paylaşabiliyorum
  • Apple TV içerisinde bulunan envai çeşit internet radyosu arasından kendi zevkime göre bir tanesini seçerek kulağımın pasını silebiliyorum.

Sihirli elma apple tv airplay watch

  • Mac, iPhone, iPad ya da iPod’umdaki bir videoyu televizyon ekranına bir tıklama ile gönderebiliyorum. Elbette bu videonun Mac’imdeki iTunes ya da iOS cihazlarındaki iPod uygulaması içerisinde olması gerekiyor.
  • Yukarıdaki maddenin aksine, .avi ya da .mkv uzantılı dizi ya da filmleri, altyazılı olarak, herhangi bir dönüştürme (convert) işlemine gerek olmadan Apple TV’de izleyebiliyorum.
  • Tüm bu işlemleri yaparken iPhone, iPad ya da iPod’umu kumanda olarak kullanabiliyor ya da Apple TV ile birlikte gelen Apple Remote’u kullanabiliyorum.

Sihirli elma apple tv airplay slideshow

Özetle, Apple TV her ne kadar ülkemizde bazı kullanımlara izin vermese de, AirPlay özelliği sayesinde çok keyifli ve kolay bir kullanım yakalamak mümkün. 🙂 Ben tahmin ettiğimden çok daha fazla keyif aldım. Ancak sanıyorum bunda iOS 4.3 ile birlikte gelen AirPlay özelliğinin payı oldukça büyük. 🙂

AirPlay nedir? Nasıl kullanabilirim?

Mac, iPhone, iPad ya da iPod’umuzdaki bir resim, müzik ya da videoyu Apple TV’mize aktararak televizyonumuzda izlememizi sağlayan teknolojiye AirPlay diyoruz. AirPlay, iPhone, iPad ve iPod’larımıza iOS 4.3 ile gelen bir özellik olduğu için, bir uygulama değil ve App Store’da yer almıyor.

AirPlay’i kullanmak için ihtiyacımız olan şeyleri şöyle listeleyebiliriz:

  • iTunes 10.1 veya üzeri yüklü bir Mac, ya da iOS 4.3 veya üzeri yüklü bir iOS cihaz (yani iPhone, iPad veya iPod)
  • Televizyonumuza bağlı bir Apple TV (ya da AirPlay destekleyen bir cihaz)

Eğer bu cihazlara ve yazılımlara sahipsek, bir video izlerken, müzik dinlerken ya da resimlerimize göz atarken cihazımızın ekranında farklı bir ikon görüyoruz.

Sihirli elma apple tv airplay

Bu ikon AirPlay ikonunun ta kendisi. Üzerine tıkladığımız zaman, aynı ağ içerisindeki AirPlay cihazlarımızın bir listesi karşımıza geliyor. Bu listeden de Apple TV’yi seçtiğimiz zaman cihazımızdaki içerik anında Apple TV’ye aktarılıyor. İşte AirPlay’i kullanmak bu kadar kolay 🙂

iPad üzerindeki iPod uygulamasında AirPlay

Sihirli elma apple tv airplay iPad 1a
Büyütmek için tıklayın

Sihirli elma apple tv airplay iPad 2a

iPhone üzerindeki iPod uygulamasında AirPlay

Sihirli elma apple tv airplay iPhone 1a
Sihirli elma apple tv airplay iPhone 2a

Mac üzerindeki iTunes uygulamasında AirPlay

Sihirli elma apple tv iTunes AirPlay 2a

Doğru mu okudum? AVI ve MKV gibi dosyaları da Apple TV ile izleyebiliyor muyuz?

Evet doğru, her ne kadar Apple TV kendi üzerinden desteklemese de, bu işi hala yasal yöntemlerle çözmek mümkün. Ne iPad, ne de Apple TV’mizi jailbreak yapmadan Mac’imizdeki .avi veya .mkv uzantılı videoları, altyazı desteği ile beraber Apple TV’miz üzerinden televizyonumuza aktarabiliyoruz.

Ancak bu da başka bir yazı konusu… 🙂 Değerli Sihirli Elma okuyucularını elbette merakta bırakmayacağım ve en geç birkaç gün içerisinde kendimin deneyimlediği bu yöntemi sizlerle paylaşacağım…

GÜNCELLEME: Konuyla ilgili olarak Air Video ve iPad ile videoları Apple TV üzerinden izleyelim yazımıza göz atabilirsiniz.. 😉

Sihirli elma apple tv home screen


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


121 Yorumlar

  1. Apple tv kullanmamın yegane sebebi bilgisayarımdaki .avi uzantılı filmleri televizyondan izlemekti ve bunun için jailbreak yapıp xbmc programını kurmuştum, hata mı etmiş oldum yani 🙂 Kimse bana jailbreaksiz izleyebileceğimi söylememişti…

  2. Peki bir şey sormak istiyorum AirPort Express Base Station sayesinde de iphone ya da ipad deki goruntuyu gormek mumkun mu?

    • Tolga,

      Eger televizyonunun her hangi bir network erisimi varsa; televizyonunu AirPort Express Base Station agina baglayabilir ve IPhone ya da IPad goruntusunu televizyonun’da gorebilirsin. Tabi bunu yapabilmek icin bir kac ayari kendin degistirmen gerekiyor.

  3. İnceleme için öncelikle teşekkürler. Genel hatlariyla güzel bir inceleme yazısı olmuş. Yazıyı okurken aklıma bir soru takıldı. Jailbreak işlemi apple tv de tam olarak ne işe yaramaktadır? Malum iPhone yada ipad de jailbreak ile app ler ücretsiz indirilebiliyorken düz mantıkla apple tv de de filmlerin belirli bir kaynaktan ücretsiz indirilmesi mümkün müdür?

    • iPhone’da jailbreak yaparak app’ler ucretsiz indirmek icin yapilmamistir, bu yasal olmayan bir islem.
      Jailbreak nedeni Cydia’dan app store’da olmayan uygulamalari kurmak icin yapilmistir.

    • Ömer Bey Merhabalar,

      Emre Bey iPhone’lar için jailbreak’in amaçlarınına kısaca değinmiş. Ancak elbette cihazları jailbreak yapmanın pek çok farklı amacı olabilir.

      Apple TV’de jailbreak yapılmasının amacını ise iPhone’dakilere benzer şekilde farklı uygulamalar ya da servisler yükleyerek Apple TV’nin işlevlerinin çeşitlendirilmesi olarak özetleyebiliriz.

    • Merhabalar,

      AirPlay, iPhone, iPad ve iPod’larımıza iOS 4.3 ile gelen bir özellik olduğu için, bir uygulama değil ve App Store’da yer almıyor.

      AirPlay’i görebilmek ve kullanabilmek için aynı ağ içerisinde bir AirPlay destekleyen cihaz olması gerekiyor. (Örneğin Apple TV)

  4. tam olarak ayni islevi gormuyor ancak baska bir alternativ de Sonos isimli alet. bu alet sadece muzik dinlemek ve radyo dinlemek amaciyla kullaniliyor vidyo oldugunu hic sanmiyorum ancak bilgisayarinizdaki ve(ya) iphone/ipad’inize indirdiginiz application uzerinden bu cihazlarinizdaki muzikleri kolaylikla dinlemenizi sagliyor. Turkiye’de tam olarak nerde satiliyor, kim getiriyor bilmiyorum ama satildigindan eminim.

    http://www.sonos.com/Default.aspx?rdr=true&LangType=1033

  5. merhaba yazilariniz harika muthiş faydalı oluyor Son Apple TV yazinizdan sonra bir adet edindim Güzel bir cihaz tüm dediklerinizi yapabiliyorum Ama Facebook gibi uygulama ve sosyal ağ site bağlantilarida mümkün olsa keşke

  6. Selamlar Göktuğ Bey,

    Apple Tv aldım, airplay ile film vs seyredebiliyoruz.Peki jailbreak yapmamızın biz Türkiye kullanıcıları için herhangi bir faydası var mıdır yoksa uğraşmaya değmez mi ?

    Teşekkürler

  7. Çok yararlı bilgiler paylaştığınız için teşekkürler.
    Benim sorum şu:
    Apple tv ile mkv uzantılı videoları oynatabilecegimizi söylediniz,peki bu videoları iTunes a atmadan convert etmeden nasıl izleyebilecegiz?.Pc de masaüstünde bulunan bir video dosyasını apple tv nasıl görebilir ki? yoksa bu videolar pc de değil de mac te mı bulunmalı?Benim pc ethernetten İnternet’e bağlı,iPad ve laptopum ile de normal wi fi den İnternete bağlı..apple tv ye evimdeki wifi ağına bağladıktan sonra ne olacak? biraz aydınlatırsanız sevinirim 🙂

  8. Çok yararlı bilgiler paylaştığınız için teşekkürler.
    Benim sorum şu
    Apple tv ile mkv uzantılı videoları oynatabilecegimizi söylediniz,peki bu videoları iTunes a atmadan convert etmeden nasıl izleyebilecegiz?.Pc de masaüstünde bulunan bir video dosyasını apple tv nasıl görebilir ki? yoksa bu videolar pc de değil de mac te mı bulunmalı?Benim pc ethernetten İnternet’e bağlı,iPad ve laptopum ile de normal wi fi den İnternete bağlı..apple tv ye evimdeki wifi ağına bağladıktan sonra ne olacak? biraz aydınlatırsanız sevinirim

  9. Apple TV 2 (Black) bende mevcut ve Türkiye’den Netflix, Last FM gibi uygulamalari izleyebiliyorum. Yasal olmayan birsey de yapmiyorum. Sadece bazi ayarlar ve Netflix uyeligi disinda bir tane aylik uyelik gerekiyor (5 Dolar/ay gibi birsey. Bu arada, Netflix aylik uyeligi de 9 dolar civarinda). Tabii her ikisi de kullanmak istediginiz surece gecerli. Istediginiz zaman uyelikleri iptal edebilirsiniz. iTunes’dan da film, album vs satin almaniz mumkun olabilir (Amerikan Karti gerekiyor gerci ama). Onun icin de su siteye bakilabilir : https://www.usunlocked.com/blog/?tag=how-to-set-up-a-netflix-account-from-outside-the-us. Benim kullandigim yontemi merak edenlerle paylasabilirim.

      • apple tv 2nd kullanıcısıyım.. 4.1.1 yuklu ıken movıe ve tv shows lınklerı vardı ve ıcerısıne gırıp ızleyebılıyordum. 4.3.1 gecınce bu lınkler kayboldu nasıl gerı getırebılırım.

        • Ender Bey Merhaba,

          Son güncelleme sonrasında 4.2.2 sürümünde TV Shows ve Movies başlıklarını ben de kendi Apple TV’mde göremiyordum.

          Ancak Settings -> General altından iTunes Store şifremi yeniden yazdığımda bu başlıklar geri geldi… 🙂 Sizde de benzeri bir durum olabilir.

          iTunes Store hesabınızı kontrol etmenizi öneriyorum.

  10. Göktuğ hocam bir sorum olacak ben sadece müzik dinlemek istiyorum, bunun için universal dock alıp bir de av kablosu alıp müzik sistemime bağlamam yeterli değilmi?
    Fakat apple tv çıkınca kafam karıştı, yoksa apple tv mi alıp bir tane de dock alıp (av kablosu almaya gerek kalmadan) bu şekilde bir kombinasyon yapabilirmiyimki?

    • Apple TV üzerinden müzik dinlemek için televizyona bağlamak gerekiyor. Bu sebeple eğer sadece müzik dinlemek istiyorsanız size Apple TV tavsiye etmiyorum.

      Söylediğiniz gibi dock’u olan bir sistem çok daha pratik olacaktır sizin için…

  11. meraba apple tv 2 yi vga girişli projeksiyon cihazına bağlayanlar var mı acaba? neye ihtiyaç var ve sonuç nasıl? bu konuda bilgi paylaşırlarsa çok sevinirim.

  12. apple tv ile Türkiye’de film kiralanamıyor.Sadece fragmanını seyredebiliyorsunuz.Radyo dinleyebiliyorsunuz.You tube seyredebiliyorsunuz.

  13. Çok faydalı, basit bie anlatımlı inceleme olmuş, Ipod Touch, MBP, IPhone cihazlarına sahip biri olarak bugünlerde WD Live HUB almayı planlıyordum ki, bu yazı üzerine tüm planlarımı iptal edip Apple TV almaya karar verdim. Tekrar teşekkürler

  14. Apple TV almaya ikna olduğumu belirtmiştim ama, Ipad dışındaki diğer apple ürünleri ile mkv aktarımı yapılamıyor mu ?

  15. Merhabalar bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.. Benim sormak istediğim 2 soru var ve açıkcası sizin bilgilendirmelerinize göre hareket edeceğim;
    1)”Ancak belirtmekte fayda var, Apple TV’yi televizyonumuza bağlamak için gereken HDMI kablosunu ayrıca satın almamız gerekiyor.” burada bahsettiğiniz HDMI kablosunu satın alabilmemiz için bir link verebilmeniz mümkün mü? (apple store ve/veya alternatif store linkleri olabilirse çok sevinirim)

    2) iphone ve ipad kullanıcısıyım ve yakın zamanda bir led ya da lcd tv almayı planlıyorum acaba yukarıda anlattıklarınız ıcın tv miz ozel olarak sahip olması gereken ozellıkler var mıdır? yoksa piyasada son donemde cıkmıs ıyı lcd ya da led tv ler yeterlı mıdır??

    • Onur Bey Merhabalar,

      Sorularınıza kısaca yanıt vermeye çalışayım:

      1. Bu kabloyu her türlü elektronik ürünler satan yerlerde bulabilirsiniz. Bir firmanın adını telaffuz etmek iyi olmayabilir. Ancak günümüzde artık çok kolay bulunan bir kablo olduğunu söyleyebilirim 🙂

      2. Artık satılan hemen hemen her televizyonda HDMI girişi mevcut. Bu girişin olduğu her cihazı sorunsuzca alıp kullanabilirsiniz 🙂

  16. Ipad 2 apple tv ile airplay mirroring ile kablosuz ekranda görünüyor olması gerekiyor ama ipad ekran görüntüsü çıkmıyor,oyunlarda da sadece ses çıkıyor görüntü yok sorun ne olabilir?

  17. Macbook’umuzun masaustun ustu goruntusunu TV’ye aktarma yani 2. bir monitor olarak kullanma imkanı sağlıyor mu bize Apple TV?

    Teşekkürler

  18. Yazı için çok teşekkürler…sorum şu:

    İos’lu cihazlarla airplay ile  aktarımda sorun olmadığı açık benim sorum macbook ile bağlantıda; kulandığım mac ve yazılım versiyonu önemlimi. Cihazım Macbook 13  inch  Mac Os C 10.5.8 kullanıyorum. Bu cihazın Airplay özelliği varmı?

    Ana amacım film ve fotolarımı wi-fi üzerinden Led TV’ye aktarmak

    Cevabınızı bekliyorum

      • Selam,

        itunes 10 kullanıyorum bunu yükseltebilirim ama sanırım sorunum başka; iclouds kullanmak için lion kullanmam gerekiyor diye biliyorum. Apple storedan indirmek istedim ama gereksinimlerde Mac OS X 10.6.6 ve üzeri olması gerekir diyor. Benim Macbook’um beyaz 13 inch olanlardan Mac OS X 10.5.8 var. Bu versiyonu nasıl yükseltebilirim iclouds ve Lion için.

        Bir de İmac ve İphone var ama onları yükseltmemde sorum yok.

        Yardımcı olursanız çok sevinirim

        Engin Ersöz

        • Engin Bey Merhabalar,

          Mac işletim sistemi yıllar içerisinde farklı sürümler ile piyasaya sunuldu. Bunlardan birkaçına örnek vermek gerekirse:

          10.5 Leopard sürümüydü,
          10.6 Snow Leopard
          10.7 ise Lion

          Biraz daha detaylı bilgi almak için şuraya bakabilirsiniz:
          http://www.sihirlielma.com/2011/03/24/mac-os-x-10-yasinda/

          Siz, 10.5 sürümünün 8. güncellemesini kullanıyorsunuz. 

          10.5’ten 10.6’ya geçmek ücretli, ancak 10.5’ten 10.5.4 gibi ara sürümlere geçmek ücretsizdir.

          Dolayısıyla sizin 10.6’ya ya da 10.7’ye yükseltmek için ücret ödemeniz gerekiyor. 10.7 Lion sürümüne direkt olarak geçmek için şu yazıdaki açıklamalara göz atabilirsiniz:
          http://www.sihirlielma.com/2011/08/30/os-x-lion-usb-disk-satista/

          • Tüm sürümleri satın alarak yada veriyorsa ücretsiz indirdim ve iclouds’u kullanmaya başladım. Çok memnunum.
            Teşekkürler

          • Bunun yanında bir Apple TV aldım ve onu da sorunsuz kullanıyorum. Airplay ve Youtube süper.
            Apple TV ile ilgili bir sorum olacak. Flickr içinde binlerce fotoğrafım var. Apple TV’den Flickr’ı açarken yüklemesi çok zaman alıyor. Bu amaçla ATV’nin sleep modunu “never” a alıp cihazı hiç kapatmasam sorun olurmu? data harcarmı?

  19. Merhaba cahilliğime verin Apple tv ile modemi ethernet kablosu ile birbirine bağlanamıza gerek var mı ?
    Ben Apple tv den modemi tanıttım ama ipadte AirPlay i göremiyorum ?
    Yardımcı olursanız sevinirm
    Tşk

  20. ıyı gunler oncelıkle bılgılendırmenız ıcın cok tesekkur ederım bı sorum olacaktı benım de
    bende macbook aır var bu laptoptakı ınternetttten ındırmıs oldugum 1080p blueray fılmlerı  sıkıntı yasamadan yanı takılma felan olmadan aırplay aracıgıyla ızleyebılır mıyım??
    ayrıca usb gırısıne ntfs farmatlı harıcı harddısklerımı takıp bluray fılmelrı ızlyebılır mıyız??

  21. merhaba,
    ben apple tv kullanıcısıyım. pek de seviyorum kendisini.. netflix kullanıorum apple tv üzerinden. gerekli bütün ayarları yaptım sorunsuz izleyebiliyordum. fakat bugünlerde ne zaman netflixe bağlanmaya kalksam apple tv bi kapanıp açılıor ve beni baştaki menuye geri gönderiyor. bu sorunu nasıl çözebileceğimi bulamadım malesef. yardımcı olabilir misiniz?
    çok teşekkür ederim şimdiden.

  22. Apple’ın sitesinde İnternet diye bir şey gördün ama galiba tarayıcı gibi değil ve mesajlarıma da bakamam  doğru muyum?
     ve ben bunu almak istesem nasıl ve nereden alırım 

  23. Merhaba;
    Mac OSx mountain lion yazısında belirttiğiniz, macbooklara mirroring özelliği gelicegi icin yurtdisindan, yeni cikan 3th generation Apple Tv siparisi verdim..Yazınızı ve alttaki yorumlarıda okuduğumda mountain lion cikmamasina ragmen Apple Tv nin su anda bile macbooklar icin kısıtlı bir kullanimi oldugunu, desktop goruntusunu alamasam bile, itunes’un icindeki muziklerimi dinleyebilicegim sonucuna vardım dogrumudur?..Ayrıca Apple’ın sitesindeki tanıtım videolarında ve bazı resimlerinde mirroring kullanildiginda  Televizyondan 16:9 goruntu alınırken, bazılarında ise (özellikle desktop görüntülerinde) 4:3 goruntu alınıyor, sebebi nedir?

    NOT:Özellikle Mkv uzantılı videoları ve muziklerimi, kablosuz sekilde ses ve goruntu sistemime aktarmak istedigim icin Apple Tv almam sizce mantıklımi

  24. Apple tv2 aldım.
    avi. uzantılı videolara mp4 e cevirip altyazı ekledim bir yazınızda belirttiğiniz handbrake programı ile.
    Bilgisayarda sorunsuz şekilde itunes üzerinden altyazılı şekilde seyredebiliyorum ama apple tv ye yolladığımda alt yazı çıkmıyor.
    Apple tv ayarlarda gizli altyazıları açtım altyazı dilini ingilizce yaptım kapattım ne yaptıysam bilgisayarda gördüğüm alt yazıyı apple tv de göremiyorum.

    • Şu yazıda anlattığım yöntemle deneyebildiniz mi? Handbreak kullanmadan, daha hızlı ve kolay şekilde izleyebilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2011/03/25/air-video-avi-mkv-ipad-apple-tv-televizyon/

  25. Selamlar.Yeni bir Apple Tv 3 kullanıcısıyım.herşeyi anladım air play ev ağı paylaşım vs.fakat ana menüde you tube gözükmuyor bir türlü çözemedim.yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkürler iyi çalışmalar.

  26. Merhabalar. 
    Yeni apple kullanicisiyim. bircok dizi ve filmi hd sekilde internetten hdmi kablo ile laptopuma baglanarak tv de seyrediyordum.
    simdi apple nin apple tv ve iMac urunlerini aldim. simdi soyle bisey istiyorum. olumlu yada olumsuz bi yanit verirseniz sevinirim.

    1-yatak odasindaki iMac ten(safariden) actigim filmi veya goruntuyu apple tv de izlemek. ve tabiki seside duymak.. eskisi gibi laptopu pc nin yanina gotur, hdmi bagla, ses ayarini yap, filmi ac…. vs stress yapmadan izleyebilir miyim acaba?
    applenin kendi uzerindeki filmler ingilizce oldugundan izleyemiyoruz tabiki 🙂

    2- appletv ninde app store katagorisi varmidir.. yani iphone veya ipad lerdeki gibi uygulama yukleyebiliyor muyum?

    3- apple tv yi hacklesem ne gibi avantajlari ve dezavantajlari var..
    simdiden tesekkurler..

  27. göktuğ bey merhabalar bir sorum olacak. Örneğin elimde bir iphone 4s cihazım var kendime özel aracımda da hdmi yada avi girişli bir araç içi televizyon. İphone umda internet paketim var içerisinde hem canlı yayın tv leri hem de kendimde yüklü olan videolar var bunları izlemek istiyorum. Apple tv aldığımda herhangi bir jailbreak işlemi yapmadan direk olarak tvye yansıtabilir miyim istediklerimi ? Saygılarımla…

    • göktuğ bey,

      iphone den apple tv ye fılmı yansıtıyorum ama bır sure sonra iphone ekranı kapanınca yansıtmada kapanıyor.. veya fılm yansıtıp safarıde bır yere bakma ıstedıgımde yansıtma kapanıyor bu sorunu nasıl cozebılırız…

      ayrıca ios7 de Apple tv ıcın bır yenılık var mı ?

      • Başka bir yere geçtikten sonra home tuşuna çift tıklayın, ve ekranı sağa kaydırın. Play butonuna tıklayın. Farklı bir ekranda olsanız da müzik ya da video oynamaya devam edecek bu şekilde. 🙂

  28. herkese selam’ tum yorumlar icin tesekkurler. Benim merak ettigim ve kafama takilan mesela ben macimden her turlu diziyi ya da filmi  kisaca internet uzerinden her turlu goruntuyu ( malum son donemde dizi siteleri cok revacta ) air paly ile ekrana aktarabilecek miyim yoksa sadece youtube ve itunesdaki goruntuler mi  acilabliliyor ? buna gore maerikaya siparis gecmeyi dusunuyorum.. yardimlariniz icin tesekkurler 

  29. Yeni iPad ve yeni Apple tv kullanıcısı olarak bu aksam bağlantımı yaptım.
    Yalnız benim takıldığım nokta su her türlü görüntü aktarımını gerçekleştirdim yalnız,
    Apple tv açık konumda ekranımda sadece iki menü bilgisayarlar ve ayarlar menüsü çıkıyor,
    Hiç bir sekilde Youtube,vimeo ve benzeri menülere ulaşım sagliyamiyorum aktife etmem gereken ,
    Yada atladigim bir yer mı var.
    Yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler.

  30. Merhaba,
    öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşşekkür ederim. Benim kafama takılan bir soru var. Apple tv yi kullanmak için internet olmak zorunda mı yani mac ve ipadteki içerikleri görüntüleri kullanmak için alınması gereksiz mi olur ?

  31. merhabalar goktug bey,
    amerikadan apple tv almak istiyorum.sizlerde biliyorsunuz amerikadaki tvlerin kendi ozelligi  subtitle ( ingilizce altyazi )secenegi var.acaba apple tv lerlede bu ozelligi yasayabilir miyiz?ayrica itunes amerika account u oldugunda tv ozelligini kullanabilir miyiz?yoksa turkiyede kullanamamizin sebebi ip adresinden mi kaynakli? 

  32. Merhaba ilk öncelikle çok faydalı bilgiler  paylaşıyosunuz benim sorum olacak apple tv kumandasını kullanırken macbook ta çakışma oluyor ses açılıp kapanıyor flan bu çakışmayı nasıl düzenlenir bir bilginiz varmı kolay gelsn

  33. merhaba,
    İpad ile apple  tv üzerinden projeksiyon cihazına bağlantı yapıp keynote sunum yapmak istiyorum fakat ipad görüntüsü  tam ekran olmuyor. Kendi kablosu olan vga ile tam ekran alabiliyorum 
    (projeksiyon cihazı 1024 x 768 çözünürlükde)

  34. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler öncelikle.
    Benim sorum; acaba macbook değilde başka bir laptop ile itunes kurarak bu aparatı kullanabilir miyim?

      • 2G; http://www.ebay.com/ctg/Apple-TV-2nd-Generation-Digital-HD-Media-Streamer-/97540443?_refkw=apple+tv&_pcatid=612&_pcategid=168058&_dmpt=US_Internet_Media_Streamers

        3G; http://www.ebay.com/ctg/Apple-TV-3rd-Generation-/113276325?_refkw=apple+tv&_pcatid=612&_pcategid=168058&_dmpt=US_Internet_Media_Streamers

        • 🙂 İlginç olmuş. Aslında ilk mesajda söylediğim gibi Apple her iki jenerasyonu da aynı fiyattan sattı. Ancak 3. nesil Apple TV henüz jailbreak edilemedi bildiğim kadarıyla. (Yanılıyor olabilirim, pek yakından takip ettiğim bir konu değil.)

          Jailbreak edilebilen ürünün fiyatının bu sebeple yüksek olabileceğini tahmin ediyorum…

          • Teknolojinin orjinal kalmasından yana biri olduğum için (özellikle apple ürünlerinde) 3G almak daha iyi bence. Zaten karşılaştırıldığında hem daha yüksek özellik hem de daha ucuz 3G 🙂

  35. Merhaba,
    3 sorum olacak.

    1) Şuan için apple tv almak mantıklımı.? yani yeni apple tv ne zaman çıkar beklemelimiyiz.
    2) Amerikadan gelecek olan teknoloji ile ilgili fazla bilgisi olmayan bir arkadaşa sipariş verirken nelere dikkat etmeli? (apple store’dan 3. nesil apple tv de al gibi)(new york veya miami de)3)Fiyatı 99 dolar + kdv bu kdv yi dönüşte alabiliyormuyuz? (gerçi cüzzi bir vergi var ama genel olarak soruyorum)Kısaca bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  36. Macbook pro ya bağladığım harici diskteki içeriği jb li apple tv2 de göremiyorum. oysa macbook’un dahili diskindeki film ve dizileri izleyebiliyorum. Harici diskte de paylaşım açık ama bir sebepten ağda bulunamıyor. Ntfs formatı yüzünden olabilir mi?

  37. Merhaba 

    Bu sabah apple tv 5.1 sürümünü yükledim. Ancak üzerinde bulunan youtube, flickr, netflix gibi seçeneklerin olduğu ana menüye artık erişemiyorum. Yalnızca bilgisayarlar ve ayarlar kısmı var. Erişemediğim bu menülere nasıl ulaşabilirim? Teşekkürler

  38. Gktug bey merhaba, apple tvyi acinca ekranimda sadece bilgisayarlar ve ayarlar diye iki buton goruyorum,diger butonlara movies flicker mobile me vs ulasamiyorum,yardimci olursaniz sevinirim.

  39. Merhaba Göktug bey, ben apple tv almayı düşünüyorum ve sizden öğrenmek istediğim şudur; iphone veya ipad ekranını anlık olarak apple tv (dolayısıyla bağlı olduğu tv ye) aktarabiliyor muyuz? yani canlı yayın gibi. Mesela ben iphone da safari aracılığıyla bir internet sitesinden video izliyorum, bunu tv ekranına yansıtabilirmiyim veya ipadden angry birds oynuyorum tv ekranına görüntüyü verebilirmiyim vs. vs. şimdiden tşkrler. bu arada siteniz de çok iyi sürekli takipteyim:)

  40. apple tv hdmi girişli tvlere rahatlıkla bağlanıyor. hdmi girişi olamayan dvi girişli tv lere ancak hdmi to dvi adaptör ile bağlanabiliyor bu bağlantıda  sadece görüntü aktarılabiliyor.. ses aktrımı için  apple tv nin optik digital çıkışından  tv nin analog audio girişne bir dac gerekiyor yurdışında var fakat türkiyede bulamadım bilgisi olan paylaşırsa sevinirim   

  41. merhaba arkadaşlar bende birtane apple tv 3 G aldım
    fakat daha doru dürüst kulanmayı beceremedim her şeyde benden apple kimlik istiyor nereden bu kimliği oluşturacam yada neresinde yazar bulamadım 
    şuanda radio ve youtube girmekten başka şey yapamıyorum filmlerede zaten para istiyor
    yardımcı olursanız sevinirim Teşekkür

  42. Merhaba dün bir apple tv edindim. Fakat tv’mde hdmi girişi bulunmamakta. Scart hdmi dönüştürücüsü ile apple tv’mi çalıştırabilir miyim? Kalite düşer tabii ama çalışır mı acaba? Ya da başka bir çözüm yolu var mı? Teşekkürler

  43. Uzun süredir Apple TV için yeni bir yazılım veya yeni bir ürün beklenip duruyor ama her tanıtımda hüsran oluyor… sanırım bir geleçi yok gibi..

    • 2014’te Apple hiç bir yeni donanım tanıtmadı. Sadece MacBook Air ailesinde ufak bir işlemci güncellemesi yaptı. 2014 sonuna bırakıyor bütün donanım yeniliklerini. Beklemedeyiz 🙂

  44. ipad imden apple tv ye film yolluyorum fakat ekran kararıyor,ses var görüntü yok.
    bu konu ile ilgili deneyimi veya bigisi olan varmı acaba.
    apple desteği aradım defalarca ama her seferinde 1 saat konuşuyorlar fakat sorunu çözemiyorlar.

  45. Merhaba,
    Benim ben mobil ligtv abonesiyim ve iphone telefonumda digitürk dilediğin yerde uygulaması mevcut.Bu uygulamayı kullanırken görüntüyü smart tv özellikli televizyona aktarmam bu apple tv yi kullanarak mümkün mü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz