Ana Sayfa Apple101 Yeni Apple TV İncelemesi ve İlk Yorumlar

Yeni Apple TV İncelemesi ve İlk Yorumlar

43

Apple’ın Eylül ayında duyurduğu yeni Apple TV (tv) sonunda elime ulaştı ve geçtiğimiz hafta boyunca deneme imkanım oldu. İlk deneyimlerimi ve ilk izlenimlerimi bu yazıda sizlerle paylaşıyorum. Ancak geçtiğimiz hafta paylaşmak istesem de, kişisel sebeplerle geciktim, tekrar kusura bakmayın lütfen…

Sihirli elma yeni apple tv hero

Biraz uzun bir yazı oldu, ama yeni tv ile ilgili olarak söylenebilecek çok şey var. Değişen şeyler, yenilikler, oturmayan bazı noktalar, eksikleri derken ipuçlarına gelemedim bile. 🙂 Bu yazı ile konuya bir giriş yapmış ve yeni tv’yi tanımaya başlamış olalım. Devamında ipuçları ve kullanımla ilgili farklı detaylara da yer vermeye gayret edeceğim…

Sihirli elma yeni apple tv 1

Yeni Apple TV

Yeni tv uzun zamandır bekleniyordu. İlk nesil Apple TV 2007 yılında duyurulmuş, 2010 ve 2012’de şimdi popüler olan küçük siyah modeller (2. ve 3. nesil) oldukça yaygınlaşmıştı. 2015’in Eylül ayında ise Apple yeni iPhone 6s ve iPad Pro ile birlikte yeni Apple TV’yi de duyurmuş oldu.

Sihirli elma yeni apple tv 2

Eylül’de duyurulmasının ardından geçtiğimiz hafta tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de piyasaya sürülen Apple TV, ABD fiyatına göre Türkiye’de biraz pahalı diyebiliriz.

  • tv 32 GB: 629 TL
  • tv 64 GB: 829 TL

Sihirli elma yeni apple tv 3

Yeni tv bir çok alanda yeni özellikler ve iyileştirmelerle geliyor:

  1. Yeni Arayüz
  2. Yeni kumanda
  3. App Store
  4. Siri

Fakat tüm bunlar nasıl bir deneyim sunuyor? Yeni tv almaya değer bir ürün mü? Gelin yavaş yavaş detaylara girelim…

Kutudan neler çıkıyor?

İlk olarak kutu içeriği ile başlayalım.

Sihirli elma yeni apple tv 4

Yeni tv kutusundan şunlar çıkıyor:

  • Kumanda
  • tv
  • Lightning-USB kablosu
  • Güç kablosu

Sihirli elma yeni apple tv 5

HDMI kablosu ise önceki modellerde de olduğu gibi kutu içeriğinde yok. Ekstra olarak satın almamız gerekiyor.

Sihirli elma yeni apple tv 6

Önceki nesillere göre daha büyük olan kutunun içinden çıkan lightning kablosu ise benim en çok hoşuma giden şey oldu diyebilirim. 🙂 Yeni kumanda çıkarılabilir bir pile sahip olmadığı için, lightning kablosu ile şarj oluyor. Bu yüzden de Apple bu kabloyu tıpkı iPhone ve iPad’lerde olduğu gibi yeni ürünle birlikte kutuya dahil ediyor.

Sihirli elma yeni apple tv 7

Bu vesile ile bir kablomuz daha elimizin altında oluyor. 🙂 Benim gibi evde, işte, arabada, yatak başucunda, çantada birer kablo taşımayı tercih edenler için ilaç niyetine…

Sihirli elma yeni apple tv 8

İlk izlenimler

Yeni tv aslında öncekine göre çok farklı değil, ama biraz daha sulak yerde yetişmiş gibi görünüyor diyebilirim. 🙂 Önceki modele göre sadece biraz daha uzun, fakat masada kapladığı alan ise aynı.

Sihirli elma yeni apple tv 9

Arka tarafındaki giriş ve çıkışlara baktığımızda ise optik ses çıkışının artık olmadığını görüyoruz.

Sihirli elma yeni apple tv 10

Çalışmasını sağlamak için güç kablosunu ve HDMI kabloyu bağlamak yeterli. tv otomatik olarak açılıyor zaten. Kurulum içinse Apple’ın daha önce 3.nesil AppleTV ile tanıttığı yöntem bu nesilde de çalışıyor: Bluetooth ile iPhone üzerinden AppleTV kurulumu.

2 sene önce yazdığım bu yazıda da detaylıca paylaştığım gibi, tek yapmamız gereken güncel bir sürüme sahip iPhone’u, yeni tv’ye yaklaştırmak ve beklemek. Böylece iCloud ve Wi-Fi ayarlarımızı otomatik olarak yapabiliyoruz.

Sihirli elma yeni apple tv 11

1. Yeni Arayüz

Yeni tv’yi ilk çalıştırdığımızda yepyeni ama tanıdık bir arayüzle karşılaşıyoruz. Yıllar içerisinde değişimler geçirse de, AppleTV’nin arayüzü 2010’dan beri pek de değişmemişti. Ancak bu yeni arayüz, hem yazı tipi hem de görsellik açısından iOS 9 ve El Capitan’dan izler taşıyor. Bu sebeple de yeni olmasına rağmen modern ve tanıdık geliyor.

Sihirli elma yeni apple tv 12

Yeni arayüze ek olarak yeni tv aynı zamanda iOS’ten devşirilmiş tvOS adlı yeni bir işletim sistemine sahip. Bu açıdan yine tanıdık geliyor olsa da, aslında iPhone veya iPad’e göre çok daha farklı bir ekranda (hem çok kocaman hem de dokunmatik değil) çalışıyor olması, farklılıkları da beraberinde getiriyor.

Sihirli elma yeni apple tv 13

Yeni işletim sistemi olan tvOS’un belki de en büyük farkı ise artık tv için de bir App Store’un olması. Yani geliştiriciler artık televizyonda görüntülenebilecek, tv’ye yüklenebilecek uygulamalar geliştirebiliyor olacak.

Sihirli elma yeni apple tv 14

App Store’dan detaylıca bahsedeceğiz, ancak şimdilik işletim sisteminin özelliklerinden devam edelim… 🙂

Sinematik Ekran Koruyucular

Apple’ın tıpkı 2010’daki ilk iPad lansmanında olduğu gibi “ekran koruyucu” tanıtması komik gibi gelse de, aslında yeni tv için oldukça hoş bir özellik olduğunu söyleyebilirim.

Apple, yüksek kalitede video formatındaki ekran koruyucular ile tv kullanılmadığı zaman çok şık görüntülerle bizi karşılamasını sağlamış. Gerek bulutların üzerinde, gerekse San Francisco’daki Golden Gate köprüsü olsun, günün saatine göre değişen çok hoş görüntüler olduğunu ve etkileyici olduğunu söyleyebilirim.

Sihirli elma yeni apple tv 15

2. Yeni Kumanda

Bir diğer yenilik ise tv’nin kumandasında. Önceki nesile göre biraz daha büyüyen kumanda ele daha iyi oturuyor diyebilirim.

Sihirli elma yeni apple tv 16

Ön tarafta dokunmatik ve basıldığında tıklanabilir bir yüzey varken (aslında Trackpad gibi ama adı Touch Surface), orta kısımda bazı yeni tuşlarla birlikte karşımıza tamamen yenilenmiş bir kumanda çıkıyor.

Sihirli elma yeni apple tv 17

İlk başta alışması biraz zaman alsa da, dokunmatik yüzeyi kullanarak çok daha kolay bir şekilde tv arayüzünde dolaşmak ve seçim yapmak mümkün. Birkaç saatlik kullanım sonrasında insanın eli alışıyor.

Hızlı hareketler yaparak kolayca en sağa veya en sola gitmek mümkün oluyorken, ufak hareketlerle kare kare ilerlemek veya bir yana geçmek de mümkün. Bu açıdan bakıldığında yeni kumanda inanılmaz pratiklik sağlıyor. İleri/geri sarma tuşlarına elveda…

Sihirli elma yeni apple tv 18

Kumanda üzerinde 6 tane tuş yer alıyor:

  • Menu
  • Ana ekran
  • Arama (Siri)
  • Oynat/Durakla
  • Ses yükselt ve azalt

Sihirli elma yeni apple tv 19

İşin daha da ilginç ve pratik yanı, kumanda sayesinde televizyonumuzu ve televizyonumuzun sesini de açıp kapatabiliyoruz. Yani Apple, evdeki kumanda kaosuna da bir dur demek için çabalamış. 🙂

Ayrıca dahili pili olduğu için en altındaki Lightning girişi sayesinde de pili azaldığı zaman kolayca şarj etmek mümkün oluyor.

Sihirli elma yeni apple tv 21

Bu yeni kumandaya gözümüz gibi bakmamız gerekiyor, çünkü tek başına satın almaya kalktığımızda Apple bize 279 TL fiyat çekiyor! Evet, yani bir önceki nesil Apple TV ile aynı fiyat. 🙂

Eski kumanda ise sadece 69 TL.

Sihirli elma yeni apple tv 22

3. App Store

tv için App Store belki de yeni tv’nin en önemli yeniliği. Ancak henüz bu yeniliğin kendini gösterebildiğini veya olgunlaştığını söylemek pek de mümkün değil.

Sihirli elma yeni apple tv 23

Hem bireysel geliştiriciler, hem de firmalar tv için uygulamalar geliştirmeye başladılar, ancak bu uygulamalar henüz en basit ve ilkel iPhone uygulamaları gibiler. Elbette bu önümüzdeki dönemde değişecek ve çok daha güzel ve işe yarar uygulamalar göreceğiz.

Sihirli elma yeni apple tv 24

Tahmin edebileceğiniz gibi RedBull, TED, yemek tarifleri, vb. “kanallar” artık “uygulamalar” olarak App Store’da yerine almış.

Ama App Store’u sadece canlı yayın, eski yayınlar veya bölümler olarak düşünmek yerine, Apple TV’nin uygulamalarını yepyeni bir deneyim sunabilecek kapasitede ve teknolojiye sahip olarak düşünmemiz gerekiyor. Fitness üzerine egzersizler, futbol, basketbol vb. maçların çok özel analizleri, özel verileri, oyunlar, etkileşimli içerikler gibi pek çok şeyi yapmak mümkün.

Sihirli elma yeni apple tv 25

İçerisinde jiroskop bulunan yeni kumanda ile bir fitness uygulaması aslında bir egzersizi yapıp yapmadığımızı bile tespit edebiliyor. 🙂 Hatta bileğimize bağlayarak (Nintendo Wii gibi) kumanda ile oynadığımız oyunlarda kumandanın elimizden uçup gitmesini engelleyebiliyoruz.

Ancak yukarıda da söylediğim gibi uygulamalar henüz çok yeni ve bu yeni dünyaya pek de hazır değiller. Örneğin Periscope’un uygulaması çok güzel görünmekle birlikte, hesabımıza giriş yaptırmıyor ve sadece Persicope’un önerdiği yayınları görebiliyoruz.

Oyunlar

Tıpkı uygulamalar gibi oyunlar da henüz oldukça yeni ve vasat seviyede diyebilirim. App Store’daki oyun sayısı bile oldukça az ve henüz içeride oyunlara özel bir kategori de yok. Apple’ın bir Playstation veya X-Box ile rekabete girmesi şu anda pek mümkün gibi görünmese de, son yıllarda iPhone ve iPad’lerin oyun piyasasından ciddi pay çaldığını da unutmayarak dikkatli olmakta fayda var. 🙂

Hatta yeni tv’ye Bluetooth ile özel bir “kol” bağlamak ve bazı oyunları bununla oynamak da mümkün olabiliyor.

Sihirli elma yeni apple tv 26

4. Siri

iPhone’dan tanıdığımız Siri, yeni tv’de de karşımıza çıkıyor. Kumandadaki arama butonuna bastığımızda bir arama sayfasına gidiyorken, basılı tuttuğumuzda ise Siri’ye ulaşıyoruz. Kumandanın en üstündeki mikrofona doğru istediğimizi söyleyerek de Siri’nin bize yardımcı olmasını bekliyoruz.

Sihirli elma yeni apple tv 27

Siri hem iTunes içerisinde, hem de Netflix, Hulu, HBO, Showtime gibi ABD’de aktif olan bir çok içerik sağlayıcıda arama yapabiliyor, ve sonuçları karşımıza getiriyor. Ancak App Store içerisinde arama yapmasını sağlayamıyoruz, şimdilik… Bu çok can sıkıcı olsa da, umuyorum ki Apple bu özelliği de ekler Siri’ye.

Sihirli elma yeni apple tv 28

Fakat ne yazık ki Siri tüm uygulamalar içerisinde de arama yapmıyor. Üstelik Müzik uygulamasında bile! Apple’ın yazılım güncellemeleri ile bunu yakın zamanda gidereceğini düşünmekle birlikte, lansmana bunu yetiştirememiş olması bir hayal kırıklığı. Ama zaten ülkemizde Apple Music bile kullanılamıyor hala!

Her şeyi geçtim ama ne yazık ki Siri henüz ülkemizde de kullanılamıyor. Dil ve bölge seçimini Türkiye ve Türkçe olarak yaptığımız zaman Siri’yi kullanamıyoruz. Test için ABD ve İngilizce seçimlerini yaparsak bir nebze tadına bakabiliyoruz.

Sihirli elma yeni apple tv 29

Bunun sebebi olarak Apple’ın farklı ülkelerde film ve aktör/aktrist isimlerinin farklı şekilde telaffuz edilmesi gösteriliyor. Umarım bu eksikliği Apple kısa sürede giderir ve tv’deki Siri deneyiminden bizi daha fazla uzak tutmaz.

iPhone’da Siri’yi çok kullanmıyor olabiliriz belki, ama tv’de daha fazla kullanacağımızı tahmin ediyorum. Çünkü Siri bir dizi, film adı, oyuncular, yönetmen, tarih gibi bir çok konuda arama yapabiliyor. Örneğin

  • “Aksiyon filmleri göster”
  • “İçerisinde Bruce Willis olanları”
  • “yakın zamandakiler”
  • “iyi olanları”

gibi komutları sırasıyla verdiğimizde, yakın zamanda çekilmiş yüksek puan almış Bruce Willis aksiyon filmlerini görebiliyoruz.

Ya da Sean Connery’nin oynadığı James Bond filmlerini yine bir cümle ile karşımıza getirmek mümkün olabiliyor. Keşke ülkemizde de olsa…

Sihirli elma yeni apple tv 30

Karşımıza gelen film veya filmleri istediğimiz servisi kullanarak izlemek de mümkün olsa da, yine ülkemizde muhtemelen sadece iTunes ile kısıtlı kalacağız.

Sihirli elma yeni apple tv 31

Benim en çok hoşuma giden yarı-gizli özelliklerden birisi ise film izlerken bir anlık diyaloğu kaçırdığımızda “what did he say?” (ne dedi?”) gibi bir cümle ile filmi 15 saniye geriye sarabiliyoruz. 🙂

Eksikleri var mı?

Olmaz mı? Yeni tv’nin eksik diyebileceğimiz bir çok yönü de mevcut.

4K bir televizyona sahipsek, tv’den 1080p bir yayın alacağımızı bilmemiz gerekiyor. Roku veya FireTV gibi ABD’deki diğer alternatiflere göre Apple henüz 4K’ya geçmiş değil. Ancak açık sözlü olmak gerekirse, bunun birkaç yıl içerisinde bile bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Bir diğer olumsuz konu ise Bluetooth klavye desteğinin verilmiyor olması. Yani evimizde Apple TV ile kullandığımız bir Bluetooth klavyemiz varsa, yeni tv ile kullanamadığımızı bilmemiz gerekiyor.

Sihirli elma yeni apple tv 32

Benzer bir şekilde iPhone’daki Remote uygulaması da henüz tv’ye destek vermiyor. Yani sadece kumandaya mahkum durumdayız. Ancak en azından -şifreler olmasa da- tv daha önce yazdığımız e-posta adresi veya diğer kelimeleri ekrandaki klavye üzerinde hatırlıyor ve en baştan tekrar tekrar yazmamıza gerek kalmıyor.

Elbette bir diğer eksiklik Siri, ama zaten yukarıda yeterince kızdığımız için burada tekrar Siri’nin eksikliğine dair fazla bir şey söylemeye gerek yok.

Ve son olarak da hala Türkiye’de dizilerin, yani ABD’deki gibi TV Show’ların tv’de olmaması bence en büyük eksiklik. Hem yerli hem de yabancı dizileri umarım Apple en kısa sürede tv üzerinden izlenebilir hale getirir.

Değerlendirme

Gelelim değerlendirme kısmına… Apple’ın şu anda “televizyon deneyimini değiştirdi” diyebileceğim kadar devrimsel bir adım görebildiğimi söyleyemem. Ancak App Store ve Siri ile bu yönde ilerlediği kesin. ABD için daha parlak bir tablo olsa da, ülkemizdeki kısıtlar sebebiyle tv’den tam randıman alamıyoruz ne yazık ki.

sihirli-elma-yeni-apple-tv-X

Bu açıdan baktığımda, yeni tv’nin şu anda eskisine göre çok büyük bir artısı olduğunu söyleyemiyorum. Benim önerim, bazı şeyler düzelene kadar biraz daha beklenebileceği yönünde. App Store’da daha fazla ve kullanışlı uygulamaların sayısı artar, Siri ve Apple Music kullanılabilir, TV dizileri eklenirse tv çok daha cazip hale gelir.

Fakat şu anda tv meraklılar için yeni ama üzerinde çok da fazla bir şey yapılamayan bir oyuncak gibi. Siz yeni tv’yi ve özelliklerini nasıl buldunuz? Aldınız mı, ya da almayı düşünüyor musunuz?

NOT: Ben incelemeyi yayınlayana kadar Apple, tv için ilk yazılım güncellemesini yayınladı bile. Ama tvOS 9.0.1 ile gelen yeni bir özellik yok.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


43 Yorumlar

  1. İncele ve bu detayli yazi icin cok tesekkur ederim. Size birsey sormak istiyorum bende alma arifesindeyim ama birsey danismak isterim. Acaba uygulama olarak digiturkplay in uygulamasi varmi ? Sizden rica etsem bakabilirmisjniz? Tesekkurler.

      • Mrb bişey öğrenmek istiyorumm. Başka bir telefondan ıphone u bul uygulamasından benim telefonumun konumuna bakınca mail geliyodu gmailme. Suan gelmiyo mail. Gelmesini nasıl sağlarım. Cevap verirsenz memnun olurum

  2. USA AppStore’dan aldığımız Apple ID ile kurulumu gerçekleştirsek, dizi ve tv Show’larına erişim sağlayabiliyor muyuz?

    • Ben de usa id si ile giriyordum ama ip den bulundugun bolgeyi anlayip o bolgede hizmetimiz yoktur gibi birseyler cikiyordu.

          • UsUnblock servisini 4 yıldır sorunsuz olarak Netflix izlemek için kullanıyorum. Klasik anlamda VPN değil, farklı bir çözüm ile hız kaybı olmadan IP yönlendirmesi yapıyor.

    • iTunes için evet, yani ABD mağazasından alınan bir hesap ile içerisine kredi yükleyerek kullanım yapılabiliyor. Ancak farklı uygulamalarda IP kısıtlaması olabilir, onu da VPN gibi ara yöntemlerle çözmeyi deneyebilirsiniz.

      • Acaba Apple TV de iPhone ve iPad’lerde olan VPN ayarları var mı? Ya da TvOS app storunda vpn uygulamaları mevcut mu?

  3. şimdi tv deyince ilk akla gelen ulusal kanallar olduğundan, bizim için bir oyuncak olacak o beli ancak aile içi kullanımında normal türkiye ulusal kanalları bu cihazdan nasıl izleniyor?

  4. Yillardir kullaniyordum ama simdi smart tv var artik apple tv yi kullanmiyorum. Bizim icin onemli su olabilir, periscop a hesabimizdan giris yapabilseydik direk maclari seyrederdik, gerci simdi de telefonu ekrana yansitip izliyoruz.

    • Kemal Bey haklısınız, henüz bazı özellikler eklenmediği için optimum bir kullanım sunamıyorlar. Ancak fazla uzun sürmeden daha anlamlı ve akıllı uygulamaları da görebileceğimizi düşünüyorum.

    • yıllardır kullandığın ile şimdiki arasında epey bir fark var kullanım olarak. kumanda ve kendi app store olayı değiştirebilir.. smart tv lerdeki arabirim ve kullanıcı deneyimi gerçekten çok kötü

      • atv konusunda haklısınız ama ben smart tv de net üzerinden dizi izliyorum, smart tv öncesi netten indirip usb diske yükleyip tvden (büyük ekranda) izlemeyi seviyordum şimdi bu problem smart tv yle çözüldü.. Bir de smart tv yi ben bildiğin mouse la kullanıyorum o abuk kumandalar çok kullanışsız..

  5. Arşivimde bulunan filmleri atv3 ile izlemek çok zordu. Şimdi ise atv4 için çıkan plex app ile çok rahat izleyebiliyorum. Bu artı özellik bile beni atv4 almaya teşvik etti.

  6. İnceleme için teşekkürler, çok kararsızım alıp almama konusunda, siri’nin henüz olmayışı ve fiyatı beni çok düşündürüyor. 3. nesil mi alsam acaba diyorum ama.. Sizce ne yapmalıyım?

  7. Kumandanın jarjı bittiği veya dolduğunu nasıl anlarız bn. Yeni. Aldım ap tv güzel hoşuma. Gitti asf8 çok. Güzel oynayabiliyorsun

  8. Goktug bey, benim cok basit bi sorum olacak. Apple tv ile iphone da hangi app olursa olsun ne yaparsam yapim bunu tv ye yansitmak mumkun mu ? Ornegin safaride bir internet sayfasina girip orada bir video oynatmak yada muzik calmak, bu bire bir tv ye yansiyor mu ? Mesala ben de digiturkplay var , iphone uygulamasi ile oynatip izliyorum, apple tv ile bunu oldugu gibi tv de oynatabilirmiyim ? Ayni kalite olur mu ? Ben iphone ile yapmak istiyorum herseyi, yani iphonda ne yaparsam yapayim bu hangi app olursa olsun bunun tv de olmasini istiyorum butun haraketlerin mumkun mu ? Tesekkurler…

    • Mustafa Bey merhabalar,
      DigiturkPlay’i apple TV üzerinden tv de oynatmayı denediğinizde, ekran kararıyor, başka cihaz üzerinde oynatılamaz uyarısı veriyor. Bunun için LG veya Samsung Smart TV arayüzündeki DigiturkPlus programını kullanabilirsiniz. TV üyelik bedeli normal digiturkplay üyelik bedelinin biraz üzerinde ama.

  9. AT3 kullanıcısı olarak henüz AT4’e geçmek pek mantıklı durmuyor. iPhone’daki resim ve videoları Apple TV’de izlemeye çalışırken video geç yükleniyor, acaba internete upload edip tekrar download ederek mi televizyona aktarmış oluyoruz, bu durumda internet kotasını azaltıyor mudur?

  10. Merhaba Göktug Bey,
    Apple tv 4 32gb yada 64gb olarak mı almak mantıklı, karar veremiyorum. Daha doğrusu neye göre karar vermeliyim içindeki uygulamaların boyutları yaklaşık olarak ne kadar acaba? Sistem ilk geldiğinde app yüklemeden ne kadar yer kaplıyor kullanılabilir alan 32 veya 64 GB ta nedir?

    Apple tv 3 sahibiyim ve Airport Time Capsule deki filmlerimi infuse app i ile sorunsuzca izliyorum ancak aradan iphone veya ipad i çıkarmak istediğim için Apple tv4 düşünüyorum.

    Benim için TV OS Store daki vlc, plex, infuse, kodi, simplex ve HD Player (referans olması için de bilindik ve grafikleri iyi olan bir oyun asphalt) gibi uygulamalar önemli bu uygulamaların boyutları nedir?

    HD Player H.265 desteklemesi ve apple tv ye film download etme özelliği varmış bu yüzden merak ediyorum. Ancak TR üyeliği ile kullanılamıyor sanırım.

    Plex, infuse incelemesi yaparsanız bir çok kişiye yardımı dokunabilir nacizane tavsiye olarak önerimdir. Teşekkürler.

    • Şu anda cihazı dolduracak kadar çok oyun veya uygulama olmadığı için 32GB mantıklı görünüyor. Ancak birkaç sene sonra ne olacağını kestirmek zor. 🙂 Ben 32GB tercih ettim bu sebeple.

      Selamlar,

      • Merhaba cevabınız için teşekkürler.

        Apple store a gidip kurcalayarak kısmende olsa çözebildim 32 GB da yeterli gibi geldi bana da.

        VLC Player ın TVos uygulaması ile de filmleri apple tv4 e indirip sonrasında izleyebiliyorsunuz yeni güncelleme ile bu sebepten dolayı ileriyi düşünürsek 64GB a ihtiyaç duyulabilir bunun dışında gerek yok gibi geldi kendi ihtiyaçlarım içerisinde.

        Uygulama boyutları iphone ipad uygulamalarına benzer boyutlarda
        infuse :24 mb
        asphalt 8 :1.6 GB idi baktıgım sürümü.
        Daha fazla kurcalayamadım diger programlara bakamadım açıkcası garip bakışlara maruz kalmaya başlamadan cihazı bıraktım:)

  11. Uygulamalar gelişti mi acaba? Veya Türkçe içerikler arttı mı? Bu Apple TV konusunu devamlı güncellerseniz, benim gibi almayı düşünenlere çok yardımcı olursunuz 🙂 Teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz