Ana Sayfa Haberler Yeni nesil Apple TV Türkiye’de de satışa sunuldu!

Yeni nesil Apple TV Türkiye’de de satışa sunuldu!

28

Apple’ın 9 Eylül’de tanıttığı ve “televizyonun geleceği” olarak adlandırdığı yeni nesil Apple TV (tv) ABD ile birlikte Türkiye’de de satışa sunuldu.

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

Sihirli elma yeni apple tv turkiye hero

Sessiz sedasız Apple’ın tv sayfasından satışa sunulan bu yeni üründeki en temel yenilikler elbette “4.nesil” olarak da adlandırılan tv’nin yeni kumandası, ve de artık bir App Store’unun olması.

sihirli-elma-yeni-apple-tv-turkiye-3

 

tv’yi incelemeden, biraz kullanmadan yorum yapmak için erken. Ancak 9 Eylül lansmanında yeni tv ile ilgili olarak paylaştığım yazıya göz atmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

Sihirli elma iphone 6s ipad pro apple tv etkinlik 24

Daha detaylı bir tanıtım içinse elbette en doğru kaynak Apple’ın kendi tv sayfası…

Sihirli elma yeni apple tv turkiye 2

Fiyat konusuna gelecek olursak, son dönemdeki zamlarla birlikte yeni tv’nin de ucuz olmadığını söylememiz gerekiyor. ABD’de 32GB’lık versiyonu $150 + vergi olarak satılan bu ürün Türkiye’de ise 629 TL’den satışa sunuluyor. 

  • tv 32 GB: 629 TL
  • tv 64 GB: 829 TL

Sihirli elma yeni apple tv turkiye 4

Ben de merakıma yenik düşerek elbette hemen 1 tane satın alıp denemek için beklemeye başladım bile. 🙂 Yeni nesil tv elime ulaştıktan ve biraz deneyimledikten sonra hızlı bir şekilde deneyimlerimi yine sizlerle paylaşmaya çalışacağım…

Sihirli elma yeni apple tv turkiye 5

sihirli-elma-yeni-apple-tv-turkiye-1a.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


28 Yorumlar

  1. Aslında şu anda bir çok kişinin merak ettiği, bir çok kişinin de nimetlerinden bi haber olduğu üstün bir cihaz bence Apple TV nin bu versiyonu, 2007’de iphone 2g çıktığında birçok kişi dışarıdan izlemişti önce, sonra 3g ile birlikte 2008’de appstore duyurulmuş ve kısa zamanda binlerce sonra milyonlarca uygulama yapılmıştı ve akabinde iphone (severler için) vazgeçilmez bir cihaz haline gelmişti. Şimdi aynı şeyin Apple TV için olacağını düşünüyorum. şu anda büyük bir sessizlik hakim, ben eminimki uygulama geliştiriciler deli gibi uygulama üretiyorlar veya uygulamalarını Apple TV ye uyumlu hale getiriyorlar ki, Apple mutlaka hali hazırda var olan uygulamaların Apple TV’ye hızlı adaptasyonu konusunda müthiş kolaylıklar sağlamıştır. Eminim ki kısa süre içerisinde o meşhur 100.000 inci uygulama, milyonuncu uygulama anonsları gelecektir Apple’dan, Burada aslında olay sadece TV değil , olay Apple TV’nin Apple’ın HOMEKIT muhabbetinin en önemli parçası haline getirilmeye çalışılması ki o kumanda öyle böyle bir kumanda değil, birçok rakibinin sadece oyun için kullandığı özellikleri Apple çok farklı amaçlar ile kullandıracaktır diye düşünüyorum. mutlaka ileride o kumandanın sağlıkla, fitness, spor, dans gibi konularda uygulamalar ile birlikte hayatımızda yer alan vazgeçilmezlerin içine gireceğine hiç şüphem yok. Çok yakında Apple Watch ile de entegrasyonu sonucu çok ilginç oyunlar, danslar, spor vs.. Apple TV’yi çok zevkli ve kullanışlı bir cihaz haline getirecektir. Apple TV’nin televizyon kısmına hiç değinmiyorum bile, o başlı başına bir devrim olacak, Amerika’da çoktan oldu bile, herşey gibi ülkemize bazı özelliklerinin tanımlanması zaman alacaktır. Kendime en kısa zamanda bir Yeni Apple TV alacağımdan çok eminim. Ama bu kısa zaman içinde biraz beklemeyi barındırıyor..

  2. yorumlarinizi, incelemenizi merakla bekliyorum. bu son lansmanda beni en cok heyecanlandiran urun oldu:) onumuzdeki hafta bir tane kapmayi dusunuyorum yurt disindan

  3. Göktuğ Bey sabah tweetiniz ulaşır ulaşmaz Apple Store’a girip 32 GB modelden sipariş verdim. Evde 3. nesil Apple Tv kullanıyorum ama tanıtıldığı günden beri heyecanla 4. nesili bekliyordum. Önümüzdeki hafta teslim edilecek gibi gözüküyor. Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Alacaklar için tavsiyem 32 GB olur. Ek 32 GB için 200 TL ödemek çok mantıklı değil bana sorarsanız, yine de bütçeniz uygunsa yüksek kapasiteli almayı da düşünebilirsiniz. (Meraktan soruyorum, acaba dünyanın en pahalı 32 GB’ı 4. Nesil Apple Tv’ye ait olabilir mi?)

    • Rusya online Apple Store da, yeni Apple TV, bizden daha pahalıya satılıyor.
      En azından, bunla avunabiliriz. 🙂

  4. 3.Nesle sahibim. itunes ve müziği zaten kullanıyorum bunlar dışında youtube ve air play özelliklerini de çok yoğun kullanıyorum. En son plex yükledim ve artık bilgisayarım veya nas cihazlarımdaki videolara da ulaşabilir hale geldim. Tam bu aşamada 4. nesil tanıtıldı ve heyecanla beklemeye başladım yalnız fiyat hayal kırıklığı oldu. 450 – 500 TL beklentisindeydim. Apple Türkiye pazarındaki fiyat politikasını gözden geçirmeli kanımca. 170 lira fark çok görünmese de oran olarak %30 daha fazla para ödemek kendimi iyi hissettirmiyor. Açıkçası Dubai’den getirtmeyi düşünüyorum.

    Tivibu, Digiturk, hatta kanalların kendi uygulamaları geldiğinde, artı vlc, kodi plex ile desteklendiğinde bambaşka bir medya merkezi haline gelecek. Apple uygulamalara 200 mb. sınırı koydu diye biliyorum bu nedenle 32 gb olanı almayı daha mantıklı buldum ama bu konudaki diğer görüşleri de merak ediyorum??

  5. Yeni Apple TV’nin gelişi belki İtunes’un dizi mağazasını Türkiye’de açmasını sağlayabilir. Ayrıca televizyon kanalları için de bir devrim yaşatacaktır diye düşünüyorum, umarım olur. Açıkçası bu hizmetin Türkiye’de sunulmasını, hem yabancı hem de yerli dizileri İtunes kalitesiyle arşivlemek çok isterdim.

  6. iOs 9 ile Siri Türkçesini bu kadar ilerletmişken, apple tv nin Türkiye’de siri olmadan çalışacak olması biraz sinir bozucu.

    • Remote app de çalışmıyor. Bluetooth da klavye de çalışmıyor. Bu nasıl iş yahu. Ekran klavyesi dışında giriş imkanı yok. Sanırım 4. Nesil 3. Nesile göre en azından Türkiye için geri adım oldu. Benim yorumum özellikle youtube vs sık kullanıyorsunuz bekleyin.

  7. ATV2’nin ve ios cihazların olmaz ise olması olan “Infuse”
    yeni appleTV’ye gelecekmiş. Bu haber bile benim için Atv4 almama yeterli. Evdeki Nas’lar ve Dlna cihazlara sonunda jailbreak yapmadan sorunsuz ulaşabileceğiz sanırım.

  8. 3.nesilde Optik ses çıkışını kullanarak sinema sistemine bağlıyordum.optik ses çıkışı olmaması iyi olmamış 🙁

  9. Göktuğ bey mailinizi alır almaz hemen şipariş ettim.31 ekim saat 11 de teslim edildi.fakat remote ile iphone bağlayamadım.siri dili değiştirmeme rağmen çalışmadı ve ps4 dual shock joyistiği bağlayamadım.güncellemeyle düzelir diye düşünüyorum.kumanda jiroskoplu asphalt8 i iphonumda kaldığım yerden oynadım.grafikler harika.Apple tv 4 bu sefer olmuş
    beğendim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz