Ana Sayfa İpuçları Apple TV nedir? Nasıl kullanılır?

Apple TV nedir? Nasıl kullanılır?

122

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

Apple TV de yakında Türkiye’de stoklara giriyor! 🙂 Bir süredir Apple’ın Türkiye’deki etkinliği ile ilgili güzel haberler paylaşıyorduk. Bu sefer de bahar aylarından beri beklediğimiz bir güzel haberi daha sevinçle Sihirli Elma okuyucuları ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 🙂 Apple TV sonunda Türkiye’de de satışa sunuluyor.

Bu vesile ile daha önce ABD’den satın aldığım Apple TV ile ilgili yazdığım ilk inceleme yazısına ek olarak, Türkiye’de Apple TV’yi nasıl kullanabileceğimizi açıklayan bir yazıyı paylaşıyorum.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir banner

Apple TV nedir?

Apple TV ile ilgili detaylara bu yazıda fazlace girmek yerine, özelliklerine ve neler yapabileceğimize odaklanacağız. Bu yüzden Apple TV’yi ilk defa duyuyorsanız “Apple TV ile televizyonumuz şenleniyor!” yazısına göz atmanız iyi olabilir. Yine de kısaca Apple TV’nin ne olduğuna değinmek gerekirse, Apple TV tahmin ettiğiniz gibi bir televizyon değil, televizyonumuza bağladığımız avuç içi kadar küçük bir cihaz. 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 1

Apple TV ve AirPlay özelliği ile iOS ve Mac cihazlarımızdaki görüntüleri, müzikleri ya da videoları televizyonumuza aktarabiliyor, filmleri ve dizileri televizyonumuzda izleyebiliyor, internet radyolarını dinleyebiliyor ve daha pek çok farklı şey yapabiliyoruz. 🙂 Detaylar biraz aşağıda…

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 2

Peki bu yazıyı neden şimdi yazıyorum? Çünkü Apple TV’nin Türkiye’ye geleceğini bahar aylarından beri tahmin ediyorduk, ve sonunda Apple TV Türkiye’ye geldi… 🙂

Apple TV ile ne işime yarar? Ne yapabilirim?

Apple TV’yi kısaca “filmler, videolar, müzikler ve fotoğrafların televizyonumuz üzerinden izlenmesi ve bunun artık çok daha eğlenceli ve basit hale gelmesi” diye özetleyebiliriz. Ancak detaylara da girersek, içinden pek çok şey çıkıyor:

  • Filmer ve TV Şovları (Diziler), Fragmanlar
  • Fotoğraflarımız (Fotoğraf Yayını)
  • Müziklerimiz (iTunes Match) ve Radyo
  • YouTube, Vimeo, Flickr, Podcast’ler
  • MLB, NBA, NHL, Wall Street Journal Live

Tüm bunların Apple TV’nin ana ekranında yerleşimi ise şöyle yer alıyor:

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 3 1

Elbette bu şekilde görebilmek için öncelikle Apple TV’mizi internete bağlamalı ve iTunes Store ayarlarını yapmalı ve ülke olarak da Türkiye’yi seçmeliyiz. 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 4

Artık Apple TV’mizdeki ikonlara tek tek değinerek ne anlama geldiklerini ve nasıl kullanabileceğimize göz atabiliriz… 🙂

Filmler

Apple TV’nin ana ekranındaki Filmler ikonuna tıklayarak iTunes Store’daki Filmler içeriğine erişebiliyoruz. Pek çok farklı kategoride yüzlerce film, televizyonumuzun ekranında görünüyor ve kumandamızdaki aşağı/yukarı ve sağ/sol tuşları ile bu filmlerin arasında kolayca dolaşabiliyoruz.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 5

Beğendiğimiz bir filme tıklayarak o film ile ilgili bilgi alacağımız sayfaya ulaşabiliyoruz.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 6

Bu sayfada;

  • Filmin fragmanı (önizleme)
  • Kiralama veya satın alma seçenekleri
  • İstek Listesi’ne eklemek
  • ve filmle ilgili daha fazla bilgi almak mümkün.

Kumandadaki yukarı butonuna tıklayarak yukarı veya aşağı butonlarıyla da film hakkında daha fazla bilgi alabiliyor, ve filmin desteklediği altyazılar gibi farklı bilgilere de ulaşabiliyoruz.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 9

Apple TV ile Film Kiralamak

Apple TV ile “Kirala” ikonu görünen filmleri kiralayabiliyoruz. “Kiralamak” şu anlama geliyor:

  • Kiralanan filmi izlemek için 30 gün süremiz var.
  • Ancak filme başladıktan sonra 48 saat içerisinde bitirmemiz gerekiyor. Aksi halde kiralama hakkımızı kaybetmiş oluyoruz.

Filmlerin kirası farklılaşmakla birlikte, genelde standart kalitede (SD) 3.99 TL ve yüksek kalitede (HD) 4.99 TL olarak belirlenmiş.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 8

Apple TV ile Film Satın Almak

Apple TV ile “Satın Al” ikonu görünen filmleri satın alabiliyoruz. “Satın Almak” ise şu anlama geliyor:

  • Satın aldığımız filmleri istediğimiz zaman izleyebiliyoruz. Sanki DVD’sini satın almış gibi, istediğimiz anda izlememiz mümkün… 🙂
  • Daha önce izlediğimiz bir filmi yeniden izlemek istediğimizde herhangi bir kısıtlama yok. 

Satın alma ücretleri ise yine değişken, ancak standart kalite (SD) için 12.99 TL ve yüksek kalitede (HD) 18.99 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Filmlerde Türkçe altyazı var mı? Nereden kontrol edebilirim?

Bir filmi kiralamadan ya da satın almadan önce (eğer Türkçe bir film değilse) Türkçe altyazısı olup olmadığına göz atabiliyoruz. Filmle ilgili detaylı bilgi alabileceğimiz ekranda filmin desteklediği altyazılar görüntülendiğinde ekranda “Türkçe” yazısını diğer dillerle birlikte görüyorsak problem yok… 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 7

Film izlerken kumanda ile nasıl kontrol edebiliyorum?

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 10

Kumandamızdaki tuşları film izlerken şöyle kullanabiliyoruz:

  • Menu: Filmden çıkar, bir önceki ekrana geri döner.
  • Çal/Durdur: Filmi durdurur, yeniden oynatır.
  • Sağ/Sol: Filmi ileriye veya geriye doğru hızlı bir şekilde oynatmayı sağlar. Böylece hızlıca ileri veya geri gitmek mümkün. 3 defa ileri butonuna tıklarsak filmi de daha hızlı bir şekilde oynatmış oluruz.
Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 11
  • Yukarı: Filmle ilgili bilgi verir.
  • Aşağı: Filmin bölümlerini görebileceğimiz bir parçalı çubuk gösterir. Ekran bu şekildeyken sağa ya da sola tıklarsak bölümler arasında geçiş yapabiliriz.

Türkçe altyazıları nasıl görüntüleyebiliyorum?

Filmi izlemeye başladığımızda Türkçe altyazıları görmek istersek kumandamızdaki yuvarlağın ortasında bulunan seçim tuşuna basılı tutuyoruz. Böylece karşımıza yeni bir ekran geliyor.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 12

Bu ekranda hem filmin bölümlerini görebiliyor, hem de altyazı seçimini yapabiliyoruz. Yukarıdan “Altyazılar” sekmesini seçtikten sonra altyazı olarak Türkçe’yi seçiyor ve artık filmimizi Türkçe olarak izleyebiliyoruz. 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 13

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 13a

Ancak nedense henüz Apple TV’nin Ayarlar sayfasındaki altyazı seçeneklerinde Türkçe altyazı seçimi henüz görünmüyor. Bu durumun kısa sürede düzeltileceğini tahmin ediyorum, ancak yine de yukarıda paylaştığım yöntemle altyazıları Türkçe olarak seçmek ve filmleri Türkçe altyazı ile izlemek mümkün… 🙂

 

Müzikler

Apple TV’mizin depolama yapabileceğimiz bir sabit diski olmadığı için müziklerimizi içerisine atıp istediğimiz zaman çalamıyoruz. Bu yüzden internet üzerinden kendi müzik arşivimize ulaşmamız için iTunes Match üyeliğimizin olması gerekiyor.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 14

iTunes Match üyesiysek, tüm müzik arşivimize Apple TV’miz üzerinden erişebiliyor, istediğimiz şarkıları kolayca dinleyebiliyoruz. 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 15

iTunes Match ile ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız daha önce paylaştığımız “iTunes Match nedir? Nasıl kullanılır?” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 16

Bilgisayarlar

Apple TV ile aynı ağ içerisinde açık bir bilgisayarımız varsa, ve o bilgisayarda “Ev Paylaşımı” açıksa burada kendi bilgisayarımızı görebiliyoruz. Böylece bilgisayarımızdaki iTunes içerisindeki tüm içeriklere, yani müzik, film, dizi vb. içeriklere Apple TV’mizden de erişebiliyoruz.

Böylece iTunes Match üyeliğimiz olmasa bile Apple TV’miz üzerinden bilgisayarımızdaki müziklerimizi dinleyebiliyor, AirPlay’e gerek kalmadan (yani bilgisayarımıza dokunmadan) tüm dizi, film, video vb. içeriklerimize ulaşabiliyoruz. 🙂

Ayarlar

Adı üzerinde, Apple TV’mizin tüm ayarlarını buradan yapıyoruz. 🙂 AppleTV’mizin adı, bağlantı ayarları, ekran koruyucu, iTunes ayarları gibi pek çok şey burada yer alıyor.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 17

MLB.TV

Her ne kadar ülkemizde baseball ilgisi ve takipçi sayısı düşük olsa da, Apple bunu Türkiye’deki kullanıcılara sunmak istemiş. 🙂 MLB, yani Major League Baseball TV kanalı ile baseball hakkında haberler, skorklar, maç özetler vb. içeriklere ulaşabiliyoruz.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 18 2

Fragmanlar

Apple TV’de en çok sevdiğim özelliklerden bir tanesi “Fragmanlar”. Film izlemek kadar fragman izlemeyi de sevenler de eminim en az benim kadar beğeneceklerdir. 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 19a

“Fragmanlar” sayesinde bir çok filmin fragmanını televizyonumuzda kolayca izleyebiliyoruz.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 19b

YouTube & Vimeo

Çok fazla açıklamaya gerek olmayan 2 ikon daha: YouTube ve Vimeo… 🙂 Ben bu ikonları daha çok YouTube üzerinden 10-15 dakikadan daha uzun bazı videoları izlemek istediğimde kullanıyorum.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 20

Elbette iPhone ya da iPad’imizdeki YouTube uygulamasını kullanıp AirPlay ile Apple TV’ye göndererek izlemek de mümkün, ancak arada telefon gelir, başka bir şeye bakmak gerekir vb. şeylerden dolayı Apple TV üzerinden uzun süren videoları izlemek hem keyifli hem de pratik oluyor.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 21

Podcast’ler

Podcast’lerle ilgileniyor musunuz? Takip ettiğiniz podcast’ler var mı? Ülkemizde pek yaygın olmasa da Apple TV’den de podcast’lerimizi takip edebiliyoruz.

Radyo

Apple TV’de en çok kullandığım ve beğendiğim özelliklerden bir diğeri de Radyo. Radyo sayesinde birkaç saniye içerisinde istediğimiz tarzda müzikler dinlemek mümkün, hem de ücretsiz bir şekilde.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 22

70’ler, 80’ler, 90’lar, pop, hip-hop, klasik, caz, blues, vb. pek çok farklı tarzda radyo kanalını Apple TV üzerinden kolayca dinleyebiliyoruz… 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 23

Fotoğraf Yayını

Fotoğraf Yayını’nın ne olduğuna ve nasıl kullanabileceğimize geçtiğimiz seneki “Fotoğraf Yayını hakkında bilmemiz gerekenler” yazısında detaylıca değinmiştik. Elbette Fotoğraf Yayını’mıza diğer tüm Mac ve iOS ailesinde olduğu gibi Apple TV’den de erişebiliyor, tüm fotoğraflarımıza göz atabiliyoruz… 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 24

flickr

Kendi fotoğraflarımız yetmiyor, yeni fotoğraflara göz atmak istiyorsak en ünlü fotoğraf sitelerinden biri olan flickr da elimizin altında, Apple TV’mizin içerisinde. 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 25

En güzel kısmı ise, ekran koruyucu olarak birkaç anahtar kelime belirleyip, flickr’dan bu kelimeye uygun fotoğrafların ekran koruyucu olarak Apple TV’mizde karşımıza gelmesini seçebiliyoruz. Elbette bunu yapmak için yukarıda paylaştığımız Ayarlar kısmına göz atmamız gerekiyor.

Wall Street Journal Live

Wall Street Journal’ı canlı olarak takip edebileceğimiz ve çeşitli haber videolarına ulaşabildiğimiz bu kanal da Apple TV’mizdeki haber içeriklerini temsil ediyor. Tahmin edebileceğiniz gibi sadece ingilizce içerikler bulunuyor bu kanalda.

Ülkemizde de farklı haber kanallarını burada görme imkanıımz olacak mı, düşük ihtimal olsa da merakla bekliyorum açıkçası… 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 26

Apple TV ve Oyunlar

drcevirgen“in yorumu üzerine yazıya ufak bir güncelleme yaparak bu konuya da değinmek istedim. iPhone ya da iPad’imizdeki oyunları AirPlay sayesinde Apple TV üzerinden televizyonumuzda da oynayabiliyoruz. 🙂 Örneğin bir yarış oyununda televizyonumuzda yarıştığımız pisti görürken, iPad’imizi hem kontrolör (kol) olarak, hem de kritik bilgileri alabileceğimiz bir ekran olarak kullanabiliyoruz. 🙂

Ya da bir uçuş simulasyonunda, Apple TV ile televizyonumuzda uçağımızı dışarıdan görebilirken, iPad’imiz üzerinde de kokpiti ve kokpitteki diğer detayları görebiliyoruz. 🙂

 

Apple TV ve Remote uygulaması

Apple TV’mizin yanında gelen uzaktan kumanda hem ufak, hem az tuşa sahip, hem de becerikli. Çoğu televizyonun yanında gelen onlarca farklı tuşlu kumandaya göre oldukça sade olan bu kumandaya bir kere alışınca vazgeçmek gerçekten zor. 🙂

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 27

Ancak YouTube gibi uygulamalarda arama yapmak için harflere ihtiyacımız olduğu zaman bu kumanda ile yazı yazmak biraz can sıkıcı olabiliyor… Bunun için de Apple iOS cihazlarımız, yani iPhone, iPad ve iPod Touch için Remote adlı özel bir uygulama hazırlamış.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 28

Bu uygulama ile Apple TV’mizi parmak hareketlerimiz ile kontrol edebiliyor, yazı yazılacak ekranlarda da iPhone’umuzun klavyesini kullanarak kolayca istediklerimizi yazabiliyoruz.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 29

Tüm Apple TV sahiplerinin iOS cihazlarında yüklü olması gerektiğini düşündüğüm bu uygulamayı ücretsiz olarak yüklemek isterseniz aşağıdaki resme tıklayarak Remote adlı uygulamayı siz de indirebilirsiniz.

Download on the App Store Badge TR 135x40 1018

Fiyat

Apple TV, ABD’de $99 + KDV olarak satılıyor. Yani yaklaşık $108 gibi düşünebiliriz. Bu da Türk Lirası ile 190 TL civarına geliyor. Ancak elbette hiç bir zaman ABD fiyatlarını baz almamız mümkün değil. Hem tüm ürünlerin ABD’den Avrupa’ya gelmesi, hem Euro’nun etkisi, hem de ülkemizin vergileri düşünüldüğünde fiyatlar biraz daha yukarıya çıkıyor.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 30

Bilkom’un web sitesine göz attığımızda şu anda Apple TV için belirlenen fiyatın 264 TL + KDV olarak listelendiğini, yani toplam 311 TL olarak görüyoruz. Fakat banka havalesi ile aldığımızda indirimli olarak da 293 TL’ye almak mümkün.

Sihirli elma apple tv turkiye nedir nasil kullanilir 31

Ancak ufak bir problem var, Apple TV geldiği gibi bitmiş durumda ya da kalan yerlerde de bitmek üzere. 🙂 Eğer Apple tV’ye sahip olmayı düşünüyorsanız acele etmekte fayda var gibi görünüyor… 🙂

Değerlendirme

Apple TV şimdiye kadar Türkiye’de resmi olarak satılmadığı için çok fazla yazı paylaşmayı tercih etmemiştim. Ancak 2011’in bahar aylarından beri kullandığım Apple TV’den oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim.

En çok kullandığım özellik elbette AirPlay ile fotoğrafları ve videoları televizyona yansıtmak. 🙂 Böylece kolay bir şekilde evimdeki kişilerle istediklerimi paylaşabiliyor, çektiğim fotoğrafları, videoları ya da komik bir YouTube videosunu anında gösterebiliyorum.

Fakat değinmemiz gereken önemli bir detay daha var: Apple TV’nin depolama yapabileceğimiz bir sabit diski olmadığı için her seferinde tüm içerikleri internetten indiriyor. Ve indirmeye devam ederken izlememizi sağlıyor. Bu yüzden kotalı bir internet paketi kullanıyorsak bu detaya dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi halde kotamızı kolayca doldurmak işten bile değil… 🙂

Ancak Apple TV’nin diğer özelliklerini de kullandıkça, her geçen gün daha da pratik bir hale gelen bu küçük siyah kutuya olan hayranlığım artıyor. iTunes Store’un Türkiye’ye de açılması ile kullanması çok daha keyifli hale gelen Apple TV’yi eğer almayı düşünüyorsanız eminim siz de çok memnun kalacak, belki de benim keşfetmediğim ya da kullanmadığım farklı özelliklerini kullanacaksınız… 🙂

Apple TV hakkında daha önce paylaştığım yazılara ve farklı kaynaklar için aşağıdakilere göz atabilirsiniz…

Diğer Apple TV yazıları:

Apple’ın Web Sitesinde Apple TV:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


122 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey Airplay ile oyunları da Tv’ye yansıtaniliyoruz. Bu özellikten bahsatmemişsiniz ama bence en güzel özelliklerden birisi de bu. İPhone, İPad veya İPod Touch sahibiysek cihazımız bir oyun konsoluna dönüşmüş oluyor adeta. Tabi şu an için Airplay destekleyen oyun sayısı çok değil ama cihazların donanım özellikleri yükseldikçe Airplay destekleyen oyun sayısı da artıyor gitgide:-) Bence İPhone, İPad veya İPod Touch sahibi olanların mutlaka alması gereken bir cihaz AppleTv. Ben çok memnunum, kesinlikle tavsiye ederim…

      • Görmemişlikten başka bişi diil.ne tw si göt kadar 3dewreli kutuyu 300-400 satarlar.bide neye baksan parayla müzik-film.ya kardeşim pc denen bişi var bedawaya hepsini zaten yapıyı o paraya kral bi ekran kartı hdmi kablo al cam gibi bedawa izle;)ne enayi görmemiş bi toplum var.ulan dilenci para istese vermezsiniz.

        • Merhabalar, keşke isminizi de paylaşsaydınız yorumunuzda… 🙂

          Bahsi geçen “kutu” ile bilgisayarımızdaki müzik, film, dizi gibi pek çok içeriği de herhangi bir ücret ödemeden, ve illegal bir yol izlemeden de Apple TV üzerinden televizyonumuza aktarabiliyoruz.
          Dolayısıyla bahsettiğiniz gibi bir durum yok. 🙂

          Yazıda birkaç yerde paylaştım ama göremediniz sanırım, buyrun 2 sene önce paylaştığım yazıya göz atabilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2011/03/25/air-video-avi-mkv-ipad-apple-tv-televizyon/

          Ayrıca önerdiğiniz HDMI kablo ve ekran kartını içeren çözüm önerisi konusunda da bir yorum yapmak isterim…

          Artık günümüzde hala kablolarla uğraşmak pek de pratik bir yöntem değil diye düşünüyorum. Laptop’ımızı sürekli olarak yanımızda elimizin uzanacağı bir konumda tutmak, ya da her play/pause işleminde ayaklanmak yerine Apple TV’nin ufak kumandasını kullanmak ve kablosuz olarak her şeyi birkaç dokunuş ile altyazılı bir halde Apple TV’de izlemek enayilik değil, tam tersine pratiklik olarak tanımlanabilir bence.

          En başta da söylediğim gibi, keşke adınızı da paylaşsaydınız, selamlar… 🙂

          Goktug

          • Merhabalar. Yazı için teşekkürler
            Ben iMediaShare isimli proğram kullanıyorum. Yukarıda bahsettiğiniz Apple tv nin yaptıklarının hepsini yapmasada bir kısmını yapıyor. İphone daki görüntü ve sesleri smart tv ye aktarıyor, youtube, birçok kanal, belgesel ve filmi iphoneda açıp tv de izleyebiliyorsunuz. Proğramın Ücretsiz olanıda var.

          • merhaba önemli bir sorum olacak apple tv internet olmadan apple tv de ipad iphone film izlemek web tarayıcı kulanmak resimleri görüntülemek mümkünmü benim ipad iphone tabiki 3g internet var ama apple tv internet wifi yok sadece apple tv hd girişili mönitüre takıp airplay açıp kulanmak istiyorum ama maalesef apple tv içinde internet olmasa bende desteklemiyor ipad iphone film izletemiyorum lütfen bir çözüm yokmu birde web tarayıcı hiç açamadım bu sorumu aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

      • Göktuğ Bey Merhaba,
        Sorum şu; Iphone’umun içinde bulunan uygulamalardan örneğin Ace Player video uygulaması içinde bulunan videolar ile TED uygulamasının içinde indirmiş olduğumuz videolarıda Apple TV vasıtasıyla televizyon ekranımızda izleme imkanımız oluyor mu? Yoksa sadece telefonumuzun itunes içeriğindeki video yada müzikleri izleyip dinleyebiliyoruz? Teşekkürler iyi çalışmalar..

        • TED uygulaması içerisindeki videoları yine aynı uygulama içerisindeyken AirPlay ile Apple TV üzerinden televizyonunuzda izleyebilirsiniz. 🙂 Ben bu şekilde kullanıyorum.

  2. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Ancak merak ettiğim bir nokta var. Eğer AppleTV’nin kendine ait bir depolama alanı yoksa, satın aldığımız bir filmi her seferinde tekrar interetten yüklemesi mi gerekecek. Bu bize hem zaman, hem de kota problemi yaşatmaz mı? İstediğimiz her an, anında bir filme başlama imkanımızı ortadan kaldırmaz mı? Özellikle düşük internet hızına sahipsek.

    • Haklısınız, söylediğiniz şekilde, filmi her izlemek istediğimizde ne yazık ki internetten indirerek, daha doğrusu indirirken izlememiz gerekiyor. Kotamız sınırlıysa kolayca dolmasına sebep olabilir bu detay.

      • Peki bu durumda benim evimdeki internetin hızı 4 Mb olduğu için sağlıklı bir şekilde Apple TV’yi kullanamam gibi bir anlam çıkarabilir miyim hız konusunda? Kota konusunda problem yok beni endişelendiren apple ürünlerini birbine apple tv ile bağlamada hızım sorun yaratır mı?

        • Apple tv uzerinden film izlerken belki biraz sorun yaratir dusuk hizli internetiniz ama cok fazla yaratmaz sanirim. İphone,ipad ve ipod larla olan baglantida da modeminizin hiz sinirlari onemli yani wi-fi standartinin a,b,g mi yoksa n olmasi ile alakali cunki i terneri kullanmiyor o esnada. Ben n standartinda bi modem kullaniyorum gayet hizli

    • 1080P film için 8 Mb, 720P film için 6Mb minimum hız gerekli diyor Apple. Kota konusu sıkıntılı gerçekten çünkü ülkemizde gerçek limitsiz internet yok. Adil kullanım kotası gibi garip bir durum var ne yazıkki. Ben uydunet kullanıyorum adil kullanım kotası yok ancak o da heryerde hizmet vermiyor maalesef:-(

  3. Hocam selamlar iPhone umdaki tv uygulamalarını Apple tv üzerinden televizyondan izleye biliyormuyuz kolay gelsin

  4. İngilizce bilenler için küçük bir hatırlatma. Ayarlardan ABD yi seçerseniz iTunes U ye de erişim buradaki video içeriklerine ulaşmanız mümkün. Ayrıca Apple konferanslarına da erişebiliyorsunuz

  5. benim apple tv’m de yarın geliyor. ilaveten airvideo ve airparrot gibi programlarla bilgisayarımızın ekranını yansıtmamız ve bilgisayarımızda apple tv’nin direkt desteklemediği video formatlarını da ipad’imiz veya iphone’umuz üzerinden aktararak izlememiz mümkün.

    başka uygulama tavsiyelerine de açığım.

  6. Goktuğ Bey iyi günler,

    Yazınız için teşekkür ederim. Benim merak ettiğim bir konu var. Türkçe altyazısı olmayan bir filim için internetten indirip USB’ye kaydedip sonra TV’ye takıp apple tv kumandasından USB yi görüp seçebiliyor muyuz acaba yoksa yalnızca Apple tv üzerindekilerini mi görebiliyoruz?

  7. İphone , ipadimiz olduguna gore apple tv almak icap etti bu noktada:) peki bu cihaz nasil calisiyor? Devamli fiştemi duruyor yoksa şarj edipte mi kullaniyoruz? Şarj ediyorsak kaç saat dayaniyor acaba?

  8. Merhaba,
    Ben USA den gift card almıştım. Bu sayede USA den filmler izliyordum. Turk filmler için ayrı bir hesap mı açmalıyım, nedir tavsiyeniz acaba? 

  9. Öncelikle Apple Tv tüm Türk halkina hayirli ve ugurlu olsun.

    Insalla bizler yurt disindakiler de Turk fimleri izleyebilecegiz Turkce Alt yazili yabanci filmler de.

    Apple TV ye Digiturk’ü de ekleseler süper olacak : ) 

  10. Airplay ile macbook yada iphonedan film izlenebiliyomu (farkli bir borrowser kullanarak) izleniyosa goruntu kalitesi iyimi

  11. Merhabalar,
    Çok güzel inceleme olmuş elinize sağlık. Appletv ile bilgisayardaki videoları tv den seyrederken internet kotasından kullanıyormu acaba?

  12. iTunes U Türkiye’de açıldı.Hiçbir sitede haberini göremedim.Benim mi bir yanlışım var acaba? Bir sorum olacak Göktuğ Bey televizyonda HDMI girişi olması yeterli değil mi?

    • Evet, HDMI girişi olması yeterli Emre Bey.

      iTunes U konusunda ise henüz daha bir Türk üniversite görmedik ama değil mi? Ben biraz uzak kaldım sanırım üniversitelerden. İnceleyeceğim, teşekkürler… 🙂

      • Bazı üniversitelerle çalışmaya başlanmış.Atatürk Üniversitesinde akademik kadroya ücretsiz MacBook dağıttılar.Hangi üniversiteler gelecek bilemiyorum ama,iTunes U’da Atatürk Üniversitesi olacak.Ve birçok üniversitenin daha olacağını duydum.Hatta konuşulmuş ve üniversitelere karar verilmiş.iTunes U’dan sonra zaten takvime uyularak önce online store sonrada Apple Store açılacak.Tabiki bunlar çok önemli ama siri hala Türkçe değil.Bunlardan sonra sirinin Türkçe olur umarım.Benim kastettiğim belki sorun bendeydi iTunes U içeriğini görüntüleyemiyordum.O anlamda açılmış olduğınu söyledim 🙂

  13. Göktuğ bey, inceleme için teşekkür ederim.

    Sorum şu: Benim 7. nesil ipod classic var. Bildiğiniz gibi ios cihazı değil. Bunu usb ile apple tv’ye bağlayabilir miyim?

    Yoksa bilgisayarımdaki itunes arşivimi kablosuz bağlantı kullanıp apple tv üzerinden mi tv’ye aktarayım?

    Diğer sorum, kiraladığım filmler stream ederken takılma yapar mı, teşekkürler.

    • Merhabalar,

      Ne yazık ki bahsettiğiniz şekilde bir bağlantı kuramıyoruz. Apple TV’ye AirPlay ile içerik göndermek mümkün sadece.

      Kiraladığınız filmlerin takılıp takılmayacağı ise tamamen internet bağlantı hızınız ile ilgili.

  14. merhaba Göktuğ bey,bizim 3 yıl önce sinemalarda oynamış bir filmimiz var bunu itunesda nasıl kiralarız aplle türkiye ofisinin telefonunu bulamadım internetten ,nasıl bağlantı kurabiliriz?

  15. merhaba
    iyi bir izleyicinizim.Apple Tv yi epeydir memnuniyetle kullanıyorum.Mac BookPro bilgisayarım açıkken apple Tv kumandası aynı anda bilgisayarımın İtunes unuda aktif hale getiriyor.Pozisyona göre itunes içindeki müzik ya da film başlıyor.Mecburen tekrar
    İtunes u kapatıyorum.Bu , aynı anda hem apple Tv ye hem de Mac Book Pro ya kumanda etmesini nasıl önleyebilirim.
    Şimdiden Teşekkürler
    bali
    [email protected]

    • Merhabalar,

      Aynı sorunu ben de yaşamıştım. 🙂 Apple TV kumandanızın Mac’inizi de kontrol etmemesi için şu adımları izleyebilirsiniz:

      Kendi Mac’im de artık Kızılötesi bağlantı noktası olmadığı için hatırladığım kadarıyla yazıyorum:

      Sistem Tercihleri içerisinden Güvenlik ve Gizlilik’i seçin.
      Güvenlik sekmesini seçin.
      İngilizcesi “Unpair” olan butona tıklayın. (Eşleştirmeyi iptal etmek için)
      Ya da kızılötesini tamamen kapatmak için kızılötesi uzaktan kumandayı devre dışı bırakın.

      Yardımcı olur umarım…

  16. Göktuğ bey selamlar;
    Yakından sitenizi takip ediyorum, apple tv, pro, ipad, iphone ve retina pro sahibi çok ilgili biri olarak soru soracağım, apple tv’yi alma amacım, wd player ile film izlerken filmleri harddiske atıp wd ye harddiski  tak çıkarla uğraşmadan netten inen filmi doğrudan izleyebilmek idi, 1080p seviyesinde filmler izliyorum çoğunlukla, apple tv de yansıtma yaparak izlemek istedim, görüntü kalitesi ve akıcılığı beni tatmin etmedi ve anladım ki itunes aracılığıyla apple tv üzerinden görüntüye ulaşmam lazım, iconvert ile mkv filmi mp4 yapıp itunes a yolladım, bu sefer de görüntü kalitesi format değişiminden dolayı düştü üstelik mkv filmim inglizce ve almanca iki dilde olduğu için sadece almanca dublajı tv ekranına yansıdı, pratik olarak ne yapmalıyım ki, mkv yi görüntü kalitesi ve akıcılığından birşey kaybetmeden izleyebileyim
    teşekkür ederim

  17. Apple TV’ye bluetooth klavye desteği geldiğini sizden duyar duymaz güncellemeyi yaptım. Gerçekten çok büyük bir eksikliğin giderildiğini söyleyebilirim. Sadece bir detay belki ama: Klavyedeki türkçe karakterleri tanımıyor maalesef. Bu klavyeyi ipad de kullandığımda klavyedeki dünya simgesi olan tuşa dokunduğumda klavye seçenekleri açılıyor ve buradan Türkçe yi seçebiliyordum. Apple TV de bunu nasıl yapacağımız konusunda bir yöntem var mıdır ?

  18. Açıkçası çok gereksiz bir alet gibi geliyor.WD media player ile aynı özelliklere sahip.Ayrıca DNLA özelliği bence daha mühim.Çünkü nerede ise (fotograf makinasından, video recorder’a kadar) bütün aletlerde ve TV’lerde DNLA mevcut. Air play ise nerede ise hiçbir tv’de yok.DNLA özellikli TV’niz var ise zaten bir cihaza gerek yok.Direk cihaz ile aynı network üzerinden iletişime geçip her türlü paylaşımı yapabiliyorsunuz.BU alete o kadar para vereceğinize o miktarı ve birz daha fazlasını koyup daha büyük ekranlı tv alın.Zaten nerede ise bütün TV’lerde özellikle Samsung’da bir sürü film kiralama,seyretme özelliği de geliyor.Dolayısı ile bence 300TL gibi bir para verip böyle bir alet almak çok gereksiz.Aynı iphone almanın çok gereksiz olduğu gibi.

    • Selamlar,

      Elbette herkes için ihtiyaçlar farklı olduğu için ürünlerden beklentiler de farklıdır. Benim televizyonumda söylediğiniz teknolojilerin hiç biri yok. USB bağlantısı da yok. WiFi erişimi de yok.

      Yeni bir televizyon almaktansa $100’a bir Apple TV almak çok daha mantıklı geliyor bana 🙂

  19. benim hd özelliği olmayan bir plaza televizyonum var. apple tv yi buna bağladığımda ekran kalitesinde bi yükselme mi oluyor. çok saçma bi soru sormuş olabilirim şimdiden ksr bakmayın … 

    • Rica ederim, hiç öyle düşünmeyin lütfen.

      Benim televizyonum da sizinkiyle aynı muhtemelen. Çünkü Plasma ve FullHD desteklemiyor. 🙂 

      Apple TV ile kalite yükselmiyor, ancak televizyonu kullanım şeklimiz değişiyor, yeni özellikler eklenmiş gibi oluyor. Bu şekilde düşünebilirsiniz.

  20. Merhaba, apple tvden film izlemeye çalıştığım zaman ”this content requires HDCP for playback” uyarısı alıyorum. neden olabilir? nasıl düzeltilir?  teşekkürler

  21. Apple TV’nin internet bağlantısı kablolu olmak zorunda mı yoksa evde wi-fi üzerinden de direkt olarak bağlanıp youtube vb programları oynata biliyor mu?

  22. Merhaba ben apple tv almak ıstıyorum ve sunu da ogrenmek ıstıyorum ıpadim ile online olarak bır ıntrnet sıtesınden ızledıgım fılmı download etmeden aynı zamnda apple tv ıle tv me yansıtarak onlıne ızlıyebılırmıyım bılgılendırırsenız sevınırım tesekkurler

  23. Naçizane tavsiyem, eğer video itunes uzerinden ekrana yansıtılıyorsa sorun yok fakat airplay vasitasıyla tv den apple tv ile izlemek istiyorsanız hiç tadı yok, ben apple tv alırken wdplayerıma alternatif olsun diye aldım mkv 720p videoları  maacbookumda airplay ile yansıtarak izlemeyi denedim evet yansıtıyor izliyorsunuz ama görüntü kalitesi çok düşüyor bulanıklaşıyor ve görüntü akıcı değil. Ev ağım güçlü, apple tv tam sinyal alıyor bundan bağımsız bir sorun, takılma var demiyorum ama görüntü bulanıyor kalite düşüyor ve akıcı olmuyor, hd görüntü izlemeye alışıksanız hiç tat vermiyor. 
    Benim amacım harici diske filmi at onu wd playera tak derdinden kurtulayım ditek mac ten apple tv ile tv ye yansıtayım, olmuyor… Itunes da formatı mp4 e donusturmeden tanımıyor…

    • Can Bey selamlar, hangi videolarda ya da sitelerde bu kalite sorununu yaşadınız? Ben bahsettiğiniz tarzda bir problemle karşılaşmadığım için şaşırdım açıkçası…

      • Bu problemi birtek yansıtma yaptığımda yaşıyorum, video ya da site ile alakası yok, şöyle örnekleyeyim, hani kötü televizyonlarda alttan akan altyazılar akıcı akmaz ya, yansıtma ile bilgisayarımdaki bir videoyu apple tv aracılığıyla televizyonumda izlediğimde de akıcı olmuyor, görüntü kalitesi de 720 ya da 1080p ayarında olmuyor

  24. Merhaba,
    Öncelikle bilgiler için teşekkürler..
    Bende apple tv kullanıyorum fakat 1-2 sıkıntım var..
    1. iphone’dan veya ipad’den kendi çekmiş olduğum bir videoyu airplay vasıtası ile tv’ye gönderirken biraz zaman alıyor.. sanki youtube’dan video download ediyor gibi bekliyor.. İnternetten film izlerken hiç bekleme olmuyor..?? Fiber internet kullanıyorum. modemim yaklaşık 4 yıllık.. prelli diye bir marka.. modemden kaynaklı bir sorun olabilirmi?
    2. mirroring modundada kullanırken, örneğin resimlere bakarken arada ekran kararması oluyor.. yani yine hız problemi..
    Sorunun, ne olabileceği konusunda yardımınız olabilirse çok sevinirim..
    Teşekkürler

  25. gerekiz bir alet gibi geldi bana hd receiver (uydu alıcı) görevi de görmemesi büyük bir eksi yaptıklarının birçoğunu zaten smart tv özelliği olan birçok tv yapabiliyor müzik dinlemek – film izlemek için apple tv mi olması gerekiyor yükle mp3.leri flash diske, yükle filmleri flash diske istediğin zaman dinle izle…

  26. goktug bey ,bu guzel bilgilendirmeler cok isimize yaradi.norwecte yasiyorum ve inanin bu apple tv yi satan satici bile aydinlatici bilgi veremiyor.cok tesekkur eder yazilarinizi merakla takip ediyoruz.

  27. Merhaba ben iMac itunes uzerinden film satin aldim fakat apple tv de dogrudan izleme secenegi cikmiyor? filmi satin aldigim icin dogrudan izleme hakkina sahip degilmiyiz? bilgilendirirseniz sevinirim.

  28. Göktuğ bey selamlar,
    Digiturk web üyeliği alsam (digiturkplay),maç yayınlarını airplay sayesinde macbook promdan hd tv ye yansıtmada bir sorun yaşarmıyım acaba,digiturk bununla ilgili bir engelleme yapabilirmi ?

  29. merhaba goktug bey,
    apple tv yi jailbreak yapip canli olarak maclara, en son cikan filmleri ve yuzlerce daha yeni kanallari izlemek mumkun deniyor bazi formlarda acaba dogru mu? dogru ise nasil yapmamiz lazim???

  30. 280 TL’ye Apple TV aldım, evdeki eski HD Samsung TV’de çalışmadı. Biraz araştırınca TV eski olduğu için çöz. desteklemiyor dediler. Sonra her türlü Smart özelliği olan ve Apple TV’ye ihtiyaç bırakmayan LG 47′ – 3D – 400Hz Tv aldım. Şimdi ona bağlıyorum onda da HDMI girişinden aygıtı görmüyor.

    🙂 Biraz pahalıya patladı ama şu Apple TV’yi kullanmamın bir yolu var mı?

  31. Birşey soracağım Uydu yayınınıda kullanmak istiyorum hem apple tv hemde mevcut uydu yayınımı projeksiyonda nasıl kullanırım acer p1163 svga 3d ready dlp projeksiyonumun markası tek HDMI girişi var.

    • Uydu yayınını nasıl kullanmak istiyorsunuz? Eğer uydu yayınını projeksiyona bağlamak istiyorsanız tek yapmanız gereken bir uygu alıcısı alıp, çıkışı projeksiyona vermek. Apple TV’ye ihtiyacınız yok bu durumda. 🙂

  32. Ciddi bir Apple kullanıcısı olarak (5S, Pro, Air, Mini) tam ihtiyacım olan şey gibi duruyor. Ancak şöyle bir sorum var: Örneğin bir siteden dizi izliyoruz, iPad’in QuickTime’ı açılıyor, bu QuickTime’daki videoyu Apple TV ile televizyona yansıtabiliyor muyuz?

  33. Göktuğ Bey merhaba, yorumlara baktım ama cevabını bulamadım kolay bi sorum olacak, ben internetten film indirip macbook air de vlc player da izliyorum, hiç bir ek uygulamaya gerek duymadan apple tv ye aktarıp ordan izleyebilirmiyim? Mkv ve mp4 uzantılı dosyalar genelde. Cevaplarsanız çok memnun olacağım teşekkürler.

  34. Merhabalar ben bugün apple tv aldım ancak plazma tvde hdmi girişi olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyorum, bir ucu hdmi diğeri scart olan bir kablo ile bağlantı sağlayabilir miyim?

  35. Göktuğ Bey merhabalar,
    Dün apple tv fiyatı 99 dolardan 69 dolara düştü bu değişim Türkiye’ye yansıyacak mı?

  36. herkese merhaba bir sorum olacak . ben ıphonumda lig tvninve aynı zamanda d smartın uygulamalarını kullanarak belirli liglerin maçlarını ve tv yayınlarını izliyorum . ben mi göremedim yazınızda bilmiyorum ama sormak istedim emin olabilmek için. bu cihazı aldığımda tv ye bağlantımı kurduktan sonra oyun uygulamalarını açtığımız gibi kullanmış olduğum tv uygulamalarını açarak televizyonumdan izleyebilirmiyim ? teşekkürler ..

  37. Göktuğ bey
    Bende yeni apple tvyi beklemeden apple tv aldım. Problem yaşadığım bir nokta var.
    İphone da safariden online dizi sitesinden dizimi açıp airplay ile görüntüyü tvye aktarıyorum.
    Fakat alt yazıyı iphone da türkçe yapmama rağmen alt yazı hiç görünmüyor.
    Tv deki kumandadan alt yazı ayarlarına gittiğim zaman alt yazılarda bilinmiyor diye gösteriyor.
    Bu alt yazı problemini aşabilir miyim?

  38. Saçmalık para verip cihaz alcan takacan televizyona sonra film kiralayıp satın alıp izleyecem gider usb belleğe atar takar tvye iZlerim niye her filme müzige para verimki apple’ı seviyorum fakat bü ürünü çol gereksiz ve saçma .

  39. Şunu Öğrenmek istiyorum. iPhone daki veya iPad deki tüm oyunları ve Uygulamaları televizyona yansitabiliyor muyuz ? Yoksa uygulamaların bir de apple tv desteği olanlar mi yansıtılıyor ? Örneğin asphalt veya Nova veya benzeri oyunları televizyonda full screen oynayabiliyor muyuz ?

    Veya safariyi televizyona yansıtıp kocaman ekranda internette gezmek vs ?

    • Evet yansıtabiliyorsunuz. Bazı oyunlar özel yansıtma modlarını da destekliyor, bu şekilde daha da keyifli olabiliyor. Ancak dediğiniz gibi Safari’yi tam ekran olarak da yansıtabilirsiniz elbette.

  40. Göktuğ bey, iyi günler. Yeni nesil Apple TV sahibiyim. Ürünümü Malezyadan getirttim. Apple TV’nin kendisiyle ilgili bir problemim yok. Ama Macbook’tan iPad ve iPhone’dan görüntü ve ya ses aktarmak isteyince, görüntü donabiliyor, buzlanabiliyor ama ses akmaya devam ediyor… Ses dosyası aktardığımda da kesik kesik çalabiliyor. Ürün ilk 6 ay da uluslararası garantide diye teknik servise verdim. Ürün sıfırı ile Türkiyeden değişti ama problemim aynı problem. Apple TV’ 5+1 ses sistemine ve Dsmart uydu alıcısına yakın ama üstüste ya da yanyana değiller. Problemi nasıl çözebilirim.

    • Mehmet Bey selamlar,

      Üründe bir sorun varsa mutlaka Apple’a danışmanızı ve tekrar değişim istemenizi öneririm.

      Ancak değişmesine rağmen hala bu problem devam ediyorsa, evdeki WiFi ağınızda bir sorun olabilir. Ürünü Apple Store’da Genius arkadaşların yanında test etmeyi deneyebilirsiniz.

  41. I pad imden Air play yazısı çıkmıyor dolayısıyla ap tv kutumu kullanamıyorum televizyon ap kutumu görüyor ı pad air play olmuyor yardımcı olursan sevinirim

  42. Smart TV sahibi insanlar için çok gereksiz bir cihaz.
    ayrıca eskiden Western Digital media player’ler vardı. Menu olarak onlardan farkı yok. Lg ve Samsung tv’lerin smart menüsü daha güzel ve kullanışlı en azından web browser var. Flash desteği var istenilen sitede film izlenebiliniyor.

  43. Merhaba Programlanmış boş bir ATM kartı edinin ve seçilen ATM kartına bağlı olarak 2000 $ ‘dan 35.000 $’ ya günlük bir para çekme işlemi yapın, bu parayı departmanı ödemek ve kendi işini kurmak için kullanabilirsiniz. Bu ATM kartını dünyanın herhangi bir yerinde gönderiyoruz ve dünya üzerindeki herhangi bir ATM makinesinde çalışabiliyor. Şimdi bize e-posta gönder: [email protected]

  44. Merhaba,
    Ben Bayan Maggie Zeko, sana bir hayat boyu kredi fırsatı veren özel bir kredi

    vereni. Borçlarınızı ödemek için acil bir borca ​​ihtiyacınız var mı ve işinizi

    artırmak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Bankalar ve diğer finansal

    kuruluşlar tarafından reddedildi mi? Konsolidasyon kredisine veya ipotek

    kredisine ihtiyacınız var mı? Bir şey daha? tüm maddi sorunlarınıza son vermek

    için buradayız. Mali yardıma muhtaç kişilere ve faturalarını ödemek ve iş

    yatırım yapmak için para isteyenlere borç veriyoruz. faiz oranı% 2’dir ve bu

    aracı kullanarak size güvenilir ve faydalı bir yardım sağlayabileceğimizi ve

    size kredi teklifinde bulunacağınızı bildirmek için kullanmak isterim. Bu

    nedenle lütfen bizimle şu adresten e-posta ile iletişime geçin:
    [email protected]

  45. yani hiçbir işe yaramıyor… telefonumu yeni nesil tv lerin hepsine bağlayabilirim onun dışında netten indirmek varken filmleri neden buraya her film izlmememde para vereyim? bu aptal kutunun yaptığı bir çok şeyi zaten ücretsiz olarak yapabiliyoruz….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz