Ana Sayfa Haberler MacBook Air ve Retina MacBook Pro’lar Güncellendi ve Fiyatları Düştü!

MacBook Air ve Retina MacBook Pro’lar Güncellendi ve Fiyatları Düştü!

16

Dün akşam saatlerinde Apple sessiz sedasız MacBook Air ve Retina MacBook Pro’larda ufak güncellemeler ve fiyat ayarlamaları gerçekleştirdi. Küçük özellik iyileştirmeleri ve fiyat düşüşleri ile daha iyi MacBook’lar, ufak da olsa biraz daha uygun fiyat seviyelerine geldi diyebiliriz.

Sihirli elma macbook air pro guncelleme fiyat banner

Hangi cihazların özellikleri ve fiyatları değişti? MacBook Air ve Retina MacBook Pro’lar!

Retina ekranlı MacBook Pro ailesinde ufak değişiklikler mevcut. 13 ve 15 inç’lik modellerin üzerinden kısaca geçerek değişikliklere değinmek gerekirse:

13″ Retina MacBook Pro’lar

13″ modellerde sadece üst seviye modelde bir değişiklik var sadece. Daha önce 2.5 GHz olan işlemci, 2.6 GHz olarak değiştirilmiş.

Ancak asıl önemli konu her iki modelin de fiyatlarında indirime gidilmiş olması. Daha önce $1.699 ve $1.999 olan fiyatlar artık $1.499 ve $1.699 olarak güncellendi. ($200 ve $300 indirim)

Sihirli elma macbook air pro guncelleme fiyat 2

15″ Retina MacBook Pro’lar

15″ Retina MacBook Pro’larda ise her iki modelde de işlemciler bir üst seviyeye taşınmış. Daha önce 2.3 GHz ve 2.6 GHz olan işlemciler bugünden itibaren 2.4 GHz ve 2.7 GHz olarak güncellenmiş.

Sihirli elma macbook air pro guncelleme fiyat 3

Fakat fiyat konusunda herhangi bir değişiklik yok. 🙂

13″ MacBook Air’ler

13″ MacBook Air’ler arasında ise sadece üst modelde bir fiyat indirimi mevcut. Daha önce $1.499 olan üst seviye 13″ MacBook Air artık $1.399 olarak $100’lık bir indirime gitmiş.

Sihirli elma macbook air pro guncelleme fiyat 4

Bu fiyatlar bize nasıl yansıyacak?

Yukarıda bahsettiğim fiyatlar elbette sadece ABD fiyatları. Ancak indirim Apple’ın satış yaptığı tüm ülkelerin sayfalarına yansımış durumda. Avrupa’da da fiyatlar buna göre euro üzerinden yeniden ayarlanmış. Ülkemizde de internet üzerinden Apple’ın sayfasında alışveriş yapabiliyor olsaydık bu fiyatların yansımalarını direkt olarak görebilecektik. Ancak distribütörler ve bayiler bu fiyatları ne kadar zamanda nasıl yansıtacaklar henüz net bir bilgimiz yok.

Yine de Apple’ın özellikle 13″ Retina MacBook Pro’larda bir indirime gitmesi çok güzel haber. Ülkemizde de bu indirimin en kısa sürede fiyatlara yansımasını ve daha alınabilir seviyelere çekilmesini heyecanla bekliyoruz diyelim. 🙂

Güncellenmiş MacBook Pro ve MacBook Air’in özelliklerine daha yakından göz atmak için Apple’ın aşağıdaki sayfalarına bakabilir, ya da hangi Mac’i alacağınıza karar vermek için daha önce paylaştığımız detaylı karşılaştırma ve öneri yazımıza göz atabilirsiniz:

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


16 Yorumlar

  1. göktuğ bey merhaba,
    amerikaya seyahat ettiğimizde macbookpro almak istesek türkçe klavyeli macbookpro siparişi verip alabilmek mümkün mü? yoksa sadeec ingilizce klavye mi alabiliyoruz.

  2. Merhabalar,
    Apple sitelerinde ürünleri anlatmalarına rağmen, konfigürasyon çeşitleri ile alâkalı pek bilgi yok diyebilirim. Bu eksiklik değil mi? Bu çeşitliliklerin en doğru başvuru kaynağı resmi siteleridir aslında.

    Ben 13” MacPro Retina almaya karar verdiğim zaman, satışı olan internet sitelerinden donanımları hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmıştım.
    Örneğin13” i7 2.9 Ghz olan Mac’im hakkındaki donanım bilgilerini Apple sitelerinde görememiştim bile. Apple sitelerine kalsa elimde şu an sizinde fotoğraflarını koyduğunuz i5 2.5 Ghz olacaktı 🙂

    Selamlar..
    Uğur Kalaycı

    • Merhabalar,

      Aslında karşılaştırma sayfaları var ve çok güzel, ancak satın alma adımı içerisinde biraz kayboluyor. 🙂 

      Şuradan tüm MacBook’ların karşılaştırmasına: http://www.apple.com/why-mac/compare/notebooks.html

      Şuradan da MacBook Pro’ların detaylarına ve karşılaştırmalarına erişebilirsiniz: http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro

      Benzer şekilde http://store.apple.com içerisinden MacBook Air’lerin detaylarına da göz atabilirsiniz.

  3. Merhaba Göktuğ abi.
    Benim MacBook Pro Retina alma düşüncem var. Ama yaza doğru. Fakat şöyle bir endişem var. İlk alacağım ve uzun süre kullanmak istediğim için sağlam birşey almak istiyorum. Yaza kadar yeni MacBook Pro çıkar mı? Yeni bir model?

  4. Merhaba,
    Ben yeni bir Macbook retina disp almayi planliyorum. Oldukca fazla 3D, Photoshop, rendering vs yaptigim icin güclü bir makine almak istiyorum. Retina Display’lerin 2.7 GHz ile 2.8 GHz arasinda 230 euro gibi bir fiyat farki var. Hiz testlerinde de genelde 2.8 hakkinda pek bir bilgi bulabilmis degilim. Bu konuda bir fikriniz var mi? Veya ulastiginiy bir bilgi var mi? 

    •  2.7 ghz 2.8 ghz işlemci arasında birde önbellek farkı var 6 ve 8 mb olmak üzere bu fark biraz arka planda kalır ancak 8 mb önbellekli işlmciden doğal olarak daha iyi performans alırsın.

    • Ömer bey Yakında iseniz İstanbul’da Mağazamızda uygun fiyata mac bilgisayarlar mevcut. Premium Reseller Mağazası

  5. yeni macbook pro aldim ayni özellikdeki hp bilgisayarim kalas gibi geliyor hem hiz hemde görsellik bakimndan 🙂

    MBP15″ Retina QC i7 2.6GHz/8GB/512GB flash/HDG/GT650M 1GB

  6. mac book pro HDG olan ve olmayan modeller var troystore.com ‘da nedir bunların farkları? hiç bilgi bulamadım.

    • Bu ekran kartı modelidir. İntel ‘in yeni işlemcisi ile birlikte Retinalarda devreye giren bir özelliktir. 1 GB Ekran kartına sahiptir. GT650 Grafik Kartını Kullanmaktadır. 15 ” Retinalar ‘da Bilginize… Sormak istediğinz başka bir soru veya bilgi varsa sorabilirsiniz… Ayrıca Bu Fiyatlara (Havale ücreti üzerinden değil ) Mağazamızda %5 Ögrenci indirimide mecuttur bilginize…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz