Ana Sayfa Haberler MacBook Air’ler için Flash Bellek Güncellemesi

MacBook Air’ler için Flash Bellek Güncellemesi

24

Güncellemeleri paylaşmayı pek sevmiyorum, ama güncellemeleri yazmadan da olmuyor. 🙂 Apple 2 gün önce 2012-ortası MacBook Air’ler için önemli bir güncelleme yayınladı. Ancak bu güncelleme diğerlerinden farklı: 64 ve 128 GB’lık flash belleğe sahip olanları ilgilendiriyor ve nadir de olsa sorunlu disklerin değişimini gerektirebiliyor.

Sihirli elma macbook air 2012 flash bellek firmware guncelleme 1

Bu güncelleme 64 GB ve 128 GB’lık disklere sahip 2012 model MacBook Air’lerdeki bir sorunu adresliyor. Apple’ın söylediğine göre sorun veri kaybına yol açabileceği için oldukça kritik diyebiliriz. Haziran 2012 ve Haziran 2013 arasında, yani 1 yıllık bu dönemde üretilen Mac’lerin sadece bazılarını etkileyen bu problem sebebiyle, Apple bu sorunlu ürünlerdeki diskleri ücretsiz olarak değiştirmeyi kabul ediyor.

Sihirli elma macbook air 2012 flash bellek firmware guncelleme 2

Sorun nedir?

Nadir de olsa sadece 2012 model MacBook Air’lerin 64 GB ve 128 GB’lık modellerinin disklerinde bir sorun oluşabiliyor, ve bu veri kaybına yol açabiliyor.

Eğer bu modellerden birine sahipseniz LÜTFEN HEMEN bilgileriniz yedekleyin. 

Mac App Store’da Güncellemeler sekmesine girdiğimizde -eğer Mac’imiz etkilenebilecek modeller arasındaysa- “MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1” adıyla görünecek olan bu güncelleme, önce diskimizi kontrol ediyor.

  • Eğer sorun varsa ve güncelleme ile çözülebiliyorsa sorun çözülmüş oluyor.
  • Ancak eğer sorun güncelleme ile çözülemiyorsa, bizi direkt olarak Apple’ın sayfasına ve değişim işlemine yönlendiriyor.

Sihirli elma macbook air 2012 flash bellek firmware guncelleme 3

This firmware update is recommended for MacBook Air (mid 2012) models.

Apple has discovered that a small percentage of flash storage drives in these MacBook Air models have an issue that may result in data loss. This update tests your drive and, in the majority of cases, installs new firmware to resolve the issue. If your drive cannot be updated, Apple will replace it, free of charge.

Mac’imin modelini nereden öğrenebilirim?

Mac’imizin 2012 model bir MacBook Air olup olmadığını kontrol etmek için “Bu Mac Hakkında” yazısına göz atabiliyor, veya Apple menüsünden “Bu Mac Hakkında” ve “Daha fazla bilgi…” butonuna tıklayarak Mac’imizin modelini öğrenebiliyoruz.

Sihirli elma macbook air 2012 flash bellek firmware guncelleme 5

Mac’imdeki disk sorunlu. Ne yapmalıyım?

Sorunlu bir diskimizin olma ihtimali her ne kadar düşük olsa da, Apple bu durumda aşağıdakileri öneriyor:

1. Mac’inizi yedekleyin: Time Machine ile kolayca yedekleme yapabilirsiniz.

2. Yeni bir güncelleme veya uygulama yüklemesi yapmayın.

Güncelleme detayları

Güncelleme ile ilgili detaylı bilgi almak için Apple’ın güncelleme sayfasını veya bu değişim programını detaylı anlatan “MacBook Air Flash Storage Drive Replacement Program” sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca güncellemeyi elle indirip yüklemeye çalışmak da mümkün, ancak bu durumda benim gibi aşağıdaki hatayı alarak rahat bir nefes de alabilirsiniz umarım…

Sihirli elma macbook air 2012 flash bellek firmware guncelleme 7

Benim diskim 256 GB olduğu için ben etkilenmeyen grupta yer alıyorum. Ancak siz bundan etkileniyor musunuz? 2012-model MacBook Air sahiplerinden yorumları bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


24 Yorumlar

  1. Benimki 128 Gb lık model. Güncelleme otomatik olarak geldi ve başarılı bir şekilde yüklendi. Yükleme sonunda da “yükleme başarılı” ibaresi ekranda yer aldı.

    — Benim diskim 256 GB olduğu için ben etkilenmeyen grupta yer alıyorum. Ancak siz bundan etkileniyor musunuz? “”2012-model MacBook Air sahiplerinden yorumları bekliyorum.”” —

    Bu cümlenin üzerine yazma gereği hissettim 😉

  2. Ben güncellemeyi yükledim (64 GB mid-2012 kullanıyorum) Yeniden başlatma işleminden sonra firmware yüklendi ve bilgisayar kapandı. Kendiliğinden tekrar açılmadı. Elle açtım. Güncelleme başarılı oldu ibaresi belirdi. Sanırım, sorun varsa da halloldu 🙂

  3. Dün akşam MBA 128 GB modeli kullandım fakat güncelleme uyarısında bulunmadı? Akşam bakarak tekrar paylaşırım. Tşkler.

  4. 2 gün önce macbook air 13-inch, Mid 2013 aldım. açıkçası yeni olduğum için de sıkıntılı olup olmadığını anlayamıyorum. her halükarda dosyayı indirip denedim -bu yazılım sisteminizde desteklenmiyor- yazısıyla karşılaştım. problem var mı yok mu anlayamadım.

  5. Guncellemeyi yaptiktan sonra bilgisayarin beyaz ekrani acildi ve icinde ? bulunan bir klasor yanip sonmeye basladi. Sanirim benimkinde sorun var:/

    • aynen benim bilgisayarda da “?”apple logosu yerine soru isareti gedli ve o gun bu gundur acamadim laptopumu 🙁

  6. merhaba benim cihazım 2012 64 gb ve sorun var dedi ve apple sayfasına yönlendirdi diskinizin değişmesi gerekli diyor..cihazım bilkom çıkışlı ne yapmalıyım..

  7. Bu seriden 256GB lık almayı düşünüyorum ikinci el ve acaba onda da böyle bir problem olma ihtimali var mıdır? Makelede 256 gb lıklardan bahsedilmemiş.

  8. aynen benim bilgisayarda da “?”apple logosu yerine soru isareti gedli ve o gun bu gundur açamadim laptopumu 🙁

  9. macbook air kullanicisiyim ve mevcut hata bendede var flash bellek i hic bir sekilde gormuyor.hic bir sekilde sistem yuklemeside yapamiyorum.mac imi yurt disindan satin almistim.bu sorunu cozelebilmesi icin teknik servis benide kapsiyormu yoksa ucrete tabimi olacak tamiri

  10. kolay gelsin;
    1 ay önce falan macbook air retina aldım,bilgisayar ile çalışırken “sistem uygulama belleğinde hiç yer kalmadı” diye bir uyarı veriyor.Açıkcası buna anlam veremedim(bilgim dahilinde) bu konuda sizden yardım rica ediyorum.Ne yapmam gerekiyor,bilginiz var mı?
    Şididen teşekkür ederim…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz