Ana Sayfa İpuçları iChat ile Facebook’ta chat yapalım

iChat ile Facebook’ta chat yapalım

12

Türkiye’den Facebook kullanan kişi sayısı geçtiğimiz ay itibariyle 20 milyonu geçmiş durumda. Haliyle tanıdığımız pek çok kişinin bir Facebook hesabı olduğu için Facebook üzerinde sohbet etmek da ayrı bir keyif haline geldi 🙂 Ama her zaman Facebook sayfasını açmak bazen can sıkıcı olabiliyor. Facebook’un geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni bir gelişmeyle birlikte artık Facebook’ta chat yapmak için web sayfasını açmaya ihtiyacımız yok. Mac’imizle birlikte gelen iChat yazılımı sayesinde muhteşem bir chat deneyimi yaşayabiliyoruz… Ancak Facebook Chat’i iChat’te kullanmak için önce küçük birkaç ayar yapmamız gerekiyor.

iChat-logo1.png

Önce iChat uygulamasını Dock’taki ikonuna tıklayarak, eğer Dock’ta yoksa hızlı bir el hareketiyle Spotlight’tan çağırarak çalıştırıyoruz.

iChat-dockicon1.png iChat-spotlight1.png

Menü çubuğundaki iChat menüsünden Preferences’ı (Tercihler) seçiyoruz.

iChat-menu21.png

Accounts’u (Hesaplar) seçerek Facebook hesabımızı ekleyeceğimiz sekmeye geçiyoruz. Sol alt köşedeki artı (+) ikonuna tıklıyor ve hesap yaratma penceresini açıyoruz.

iChat-prefs31.png

Açılan pencerede Account Type (Hesap tipi) kısmını “Jabber” olarak seçiyoruz. Account Name (Hesap adı) kutusuna Facebook’taki kullanıcı adımızı yazıyor, altına da şifremizi giriyoruz. Eğer bir Facebook kullanıcı adımız yok ise Facebook’tan kolayca alabiliriz. Şuradaki adrese giderek kendimize bir kullanıcı adı belirleyebiliriz.

Kullanıcı adımızı ve şifremizi de yazdıktan sonra geriye sadece bağlanacağımız sunucunun ayarını yapmak kalıyor. Bunun için de şifreyi yazdığımız kutunun hemen altındaki “Server Options”a (Sunucu Seçenekleri) tıklıyoruz. Açılan kısımda Server (sunucu) kutusuna “chat.facebook.com” ve “Port” kısmına da “5222” yazıp “Done” tuşuna basıyoruz.

iChat-facebook-prefs1.png

Artık Accounts menüsü altında Facebook Chat hesabımızın eklendiğini görebiliriz. Dilersek “Description” kutusunun içerisini değiştirerek (önce Facebook Chat’te offline olmamız gerekiyor) hesap adımızı “Facebook Chat” olarak değiştirebiliriz.

iChat-facebook-chat21.png

Açılan iChat penceresinin içerisinde Facebook’taki arkadaş listelerimizin de geldiğini görebiliriz. Hepsi bu kadar, şimdiden keyifli sohbetler… 🙂

iChat-buddy-list21.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

    • Facebook kullanıcı adınızı yeni mi oluşturdunuz? Oluşturduğunuz şifreyle Facebook’a login olabiliyorsanız iChat’e de olabilmeniz gerekir.

      iChat’i kullanabilmek için kullanıcı adınızı şöyle yazmanız gerekiyor: kullanıcıadı@chat.facebook.com

  1. ichat uygulamasını yalnışlıkla sildim daha doğrusu önceden isteyerek sildim 🙂 Şimdi nasıl yükleyeceğim geri? Teşekkürler.

  2. kullanıcı adımı doğru yazıyorum fakat son aşamada şifremi doğru girmeme rağmen kabul etmiyoru tüm bilgileri kontrol ettim

  3. bilgisayarımı bir yakınım amerikadan getirdi,ben bu adımları yaptığımda kullanıcı adı o çıkıyor nasıl değiştirebilirim:)

  4. Son iki gundur iChatte facebook kisilerimin tamami görünmüyor gene bir sorun mu var yoksa benim Mac de mi bir sorun var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz