Ana Sayfa İpuçları AppleCare Koruma Planı ile garantimizi uzatalım

AppleCare Koruma Planı ile garantimizi uzatalım

19

Satın aldığımız tüm Apple ürünleri, kendilerine özel bir garanti kapsamı ile birlikte gelir. Örneğin MacBook serisi için garanti kapsamı 1 senelik sınırlı garanti (Türkiye’den alınan ürünlerde 2 sene) ve 90 günlük telefonla teknik destektir.

“AppleCare Protection Plan” (AppleCare Koruma Planı) sayesinde ise bu garanti uzatılabilir ve kapsamı genişletilebilir. Yine MacBook serisi için, AppleCare Koruma Planı sayesinde garanti süresi 3 seneye uzar.

apple-care-4

Ancak AppleCare Koruma Planı sadece ürünümüzün normal garanti süresi dolmadan önce alınabilir. Yani eğer bir MacBook sahibiysek ve AppleCare Koruma Planı satın almak istiyorsak, MacBook’umuzu satın aldığımız tarihten sonraki 1 sene içerisinde harekete geçmeliyiz.

Peki AppleCare Koruma Planı’nın kapsamı nedir? AppleCare Koruma Planı satın aldığımız taktirde, tek bir noktaya danışarak sorunumuzu çözebiliriz. Yani önce satın aldığımız yer, sonra distribütör firma vb sıralamalarla uğraşmadan, direkt olarak yetkili bir servise veya Apple mağazasına giderek sorunumuza çözüm bulabiliriz.

APPLECARE

AppleCare Koruma Planı satın aldığımız taktirde garanti kapsamı aşağıdaki şekilde genişleyecektir:

  • Apple konusunda uzmanlardan oluşan bir teknik danışma hattı
  • Tüm dünyada geçerli bir garanti ve tamir desteği (* Yazının sonuna göz atın…)
  • Masaüstü bilgisayarlar için eve kadar gelen teknik servis
  • Taşınabilir bilgisayarlar için ürünü kargo ile göndererek teknik destek alabilmek
  • Yetkili satıcılara giderek ürünü elden teslim edip teknik destek alabilmek

Belirtmekte fayda var, Türkiye için ne yazık ki bu hizmetlerin kapsamları sınırlı. Örneğin iPhone ile ilgili teknik destek için Apple değil, operatörler destek veriyor. Ancak Apple Türkiye tam olarak faaliyete geçtiği zaman sanıyor ve inanıyorum ki yavaş yavaş bu gibi hizmetler de artık Türk kullanıcıları için de hayata geçecektir.

Apple Türkiye’nin mevcut destek sayfası için http://www.apple.com/tr/support/ adresine göz atabilirsiniz.

apple-care-2

AppleCare Koruma Planı’nı Apple Online Store’dan satın alabiliyoruz. Aynı zamanda yetkili satıcılarda ve Apple mağazalarından da yine ürünümüze özel AppleCare Koruma Planı’nı satın almak mümkün.

AppleCare Koruma Planı’nı satın aldıktan sonra Apple’ın web sitesi üzerinden ürünümüzün üzerine kaydettirmemiz gerekiyor. Böylece satın aldığımız koruma planı ve ürünümüz artık ayrılmaz ikili oluyorlar.

AppleCare Koruma Planı’nı satın aldıktan sonra diyelim ki MacBook’umuzda bir sorun oldu. Hemen yetkili bir satıcıya ya da teknik servise başvuruyoruz, ve hangi ülkede veya şehirde olursak olalım, -elbette ki ülkedeki destek ve imkanlar dahilinde- MacBook’umuzun AppleCare Koruma Planı sayesinde gerekli işlemler gerçekleşiyor.

apple-care-5

Bu konuda şarj adaptörüm ile ilgili olarak yaşadığım tecrübeyi daha önce “Bir MacBook şarj adaptörü hikayesi – Adaptör kablosu nasıl sarılmalı?” yazısında detaylıca paylaşmıştım. Dolayısıyla MacBook’umuzu uzun süre kullanmayı planlıyorsak,  Mac’imizi yurt dışından almış olsak bile, internetten satın alabileceğimiz bir Apple Care sayesinde garantisini uluslarası hale getirebilir ve 3 seneye uzatabiliriz. Böylelikle Mac’imizi güvenle kullanabiliriz.

* GÜNCELLEME:

Her ne kadar ‘tüm dünyada geçerli’ diye geçse de, burada anlatılmak istenen ‘tüm dünyada, ancak ülkedeki servis koşullarının elverdiği ölçüde’ olması. Dolayısıyla resmi olarak Apple Care alınmış olsa da, Türkiye’de bu destek ancak sınırlı olarak verilebilir. Bu noktada insiyatif teknik servise kalmış durumda.

Yani buradaki distribütör veya teknik servis;

  • sadece ürünü inceler,
  • ABD veya AppleCare’in geçerli olduğu bir ülkeye gönderir
  • tamirini ister
  • geri gönderilmesini bekler
  • ve bu sevkiyat maliyetini de bize yansıtabililir.

XL-Garanti-Paketi

XL Garanti Paketi:

Ayrıca eklemekte fayda var. Türkiye’deki resmi distribütör olan Bilkom’un Türkiye’ye özel olarak sunduğu ‘XL Garanti Paketi’ adlı paket seçenekleri mevcut. XL Standart, XL Genişletilmiş ve XLS Uygulamaları olarak 3 farklı şekilde sunulan hizmetlerle ilgili detaylı bilgilere direkt olarak Bilkom’un sayfasından erişebilir, garanti süremizi 3 seneye, daha da genişleterek çıkartabiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. Selam, ABD donusu i5MBP getirdim heyecandan olsa gerek, AppleCare almadan donus yaptim.

    Ne yapilir nasil yapilir yurt icinden alinir?
    simdiden tesekkurler.

    • Merhabalar,

      Bilkom’un XL paketine göz atabilirsiniz. Yazıyı güncelleyerek bugün ekledim bu konuyu. Ancak yurt dışından alınmış bir MacBook’a bu garantiyi veriyorlar mı bilemiyorum.

      AppleCare’i ise Türkiye’den resmi yollardan almak mümkün değil. Önerebileceğim çözüm ebay vb. yerler üzerinden güvenilir bir satıcı bularak, bu satıcıdan satın almanız. Satın alma işleminden sonra size AppleCare için gereken kodu ve faturanızı mail ile iletecektir. Siz de bu şekilde kayıt yapabilirsiniz. Ancak yine yazıdaki hatırlatmayı yapmakta fayda görüyorum, AppleCare, Türkiye’yi tamamen kapsayan bir paket değil…

      Yurt dışından MacBook almanın böyle riskleri ve eksileri de oluyor ne yazık ki…

  2. Merhabalar Göktuğ Bey,

    Bende, MacBook Pro mu, geçen yaz Amerika dan getirttim. Pahalı(250 $) ve gerek yok diye AppleCare aldırtmadım. Bir sene dolmadan, bu yaz aldırtmayı düşünüyorum. Ama hala kararsızım. Şu ana kadar, MBP la ilgili bir şikayetim olmadı. Bir tek, pilim le ilgili problem yaşıyorum. CoconutBattery ye göre, Battery Capacity % 88 civarında ve 45 loadcycles, cihaz 9 aylık olmasına rağmen. Hızla kapasite kaybetti. Acaba AppleCare alsam, ilerde MBP nun pilini, Türkiye de parasız değiştirirlermi ? Birde, deneme amaçlı, Apple ın web-sitesin de online AppleCare kayıt etme işlemine bir göz attım, ancak, orada Türkiye deki bir adrese kayıt etmeye izin vermiyor. Siz AppleCare i online olarak kayıt ederken, Amerika da bir adres mi verdiniz ? Birde, Bilkom’un Extra Garanti Paketi bir tek, Türkiye de Bilkom dan satın alınan ürünler için geçerliymiş. Sizce, bu AppleCare i almak, Türkiye için gereklimi ?

    Teşekkürler,
    Tolga

    • Tolga Bey Merhabalar,

      Öncelikle tekrardan MacBook Pro’nuz hayırlı olsun 🙂

      Pil ömrü konusunda size tavsiyem pilinizi birkaç kez kalibre etmeniz. Aşağıdaki link’te paylaştığımız yazımıza göz atarak nasıl kalibrasyon yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

      http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/

      Zira 45 cycle ve kapasitenin %88 olması pek normal görünmüyor. Pilinizi birkaç kez kalibre ettikten, ve 1-2 haftalık kullanımdan sonra kapasitesinde bir iyileşme göremiyorsanız bir Apple Yetkili Servisi’ne gitmenizi öneriyorum.

      Benim 2 seneyi aşkın zamandır kullandığım MacBook’umda 460 cycle geçilmiş durumda ve kapasite hala %91.

      Ancak AppleCare, yazıda da bahsettiğimiz gibi Türkiye’yi kapsamıyor. AppleCare her ne kadar ‘tüm dünyada geçerli’ diye geçse de, burada anlatılmak istenen ‘tüm dünyada, ancak ülkedeki servis koşullarının elverdiği ölçüde’ olması. Dolayısıyla resmi olarak Apple Care alınmış olsa da, Türkiye’de bu destek ancak sınırlı olarak verilebilir. Bu noktada insiyatif teknik servise kalmış durumda.

      • Tekrar Merhabalar. Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Pil konusuna gelince, son 6-7 aydır düzenli olarak ayda bir kere doğru bir şekilde kalibrasyon yapıyorum. Ancak son kalibrasyondan sonra, %86 dan %89 a çıktı. Yani %3 lük bir yükselme oldu. Pilde bir problem olduğunu düşünüyorum. Ben Ankara da yaşıyorum. Burda, Neo Apple Yetkili Satıcısının Teknik Servisini telefonla arayıp pil sorunum konusunda yardım istedim. Yetkili Pil in bir problemi yoktur dedi, boşuna buraya getirmeyin dedi. CoconutBattery nin verilerine güvenmeyin dedi. Pil 4-5 saat idare ediyormu dedi, evet dedim. O zaman Pil bir sorunu yoktur dedi. Sonuçta pek yardımcı olucak gibi gözükmüyorlar. Sanki Amerika dan alınan MacBook Pro ların, uluslararası 1 yıl garantisi olmasına rağmen, burda pek bir destek yok gibi gözüküyor. Acaba sizin, Ankara da bildiğiniz başka bir yardımcı olmayı seven Yetkili Apple Servisi varmı ?

        • Her ne kadar 4-5 saatlik kullanıma imkan verse de, pilin %89 olması pek normal gelmiyor bana. Ancak elbette bu normal sayılan sınırlar içerisinde kalıyor olabilir. Sonuçta 1-2 saate düşen bir pil ömrünüz yok. Emin olmak için götürüp test ettirebilirsiniz elbette.

          Ben İstanbul’da yaşadığım için fazla bilgim yok Ankara ile ilgili. Ancak şu adreste sol taraftan Ankara’da yer alan yetkili satıcılara ulaşıp onlara sorabilirsiniz: http://www.bilkom.com.tr/apple/content.php?cat_id=40&page_id=482

          Selamlar…

  3. Merhabalar,

    Kanadadan MBP 13inch aldım ve AppleCare’i Kanadadanmı? yoksa Türkiyedenmi? alsam diye kara kara düşünüyorum 🙂 Yada hiç almasammı?

    Yazılarınızı okudum, ama birde sormak istedim.. Türkiyede İstanbulda yaşıyorum, işime yararmı? dersiniz.. Teşekkürlerrr…

    • Aslında bu konuya yazımızda yer verdiğimiz için fazla detaya girmeden yanıt vermeye çalışayım… 🙂

      Eğer Türkiye’de yaşayacaksanız ve Kanada’ya sık sık gitmeyecekseniz, yurt dışı garantisi pek işe yaramayabilir.

      Ancak Türkiye’den alınmayan cihazlara da burada ek bir garanti verilmiyor bildiğim kadarıyla…

  4. Merhaba Goktug Bey,Soruyu yazmadan once AppleCare ile ilgili cevaplari okudum ancak acikcasi tam kesin bir sonuca ulasamadim. Bir de her gecen ay, yil sistemler degistigi icin guncel olanla ilgili bilgi almak icin yeni soru yazdim kusura bakmayin.Ben Istanbul`da yasayan bir ogrenciyim ve 2 ayligina amerikaya geldim. Gelir gelmez ilk isim Apple Store`a gitmek oldu ve ilk Apple urunumu i7MBP`yi aldim  Ingilizcem gayet iyidir ancak pratikte seri olarak cok fazla konusabildigim soylenemez. Store`da urunu alirken yaklasik bir yarim saat pazarlik yaptik ve AppleCare almam konusunda cok israr ettiler. Oncesinde sacma buldum ancak gercekten de 3 yil icinde herhangi bir degisiklik (klavyenin ustune bir sey dokulmesi, caminin catlamasi, bataryanin pil omrunun azalmasi vs.) gibi seylerde bu garantiyi kullanabilecegi mi soylediler. Turkiyede gecip gecmedigi konusunda da fazla anlayamadim ama Support kismindan Turkiye Yetkili Servislerini gosterdiler ve 40 tane var falan dediler. Mac`imi ve ACPP`imi aldim mutlu mutlu eve geldim ve forumlari arastirayim bir dedim. Malesef forumlarda okuduklarim ACPP`nin Turkiye`de tam gecerli olmadigi yonundeydi ve 350$`in havaya ucmus olabilme ihtimali beni baya bir uzdu  Bunla ilgili su anki durum nedir acaba bilen var mi? Apple ID doldururken adres olarak TR adresini gosterdim bunun da garantiyle ilgili bir sorunu olur mu? Degistirmeye calisiyorum ABD adresi olarak ancak degismiyor.Yardimci olursaniz sevinirim.Iyi Gunler

  5. Arıza Kesinlikle Fiziksel hata
    değildir.

    Fiziksel bir durum söz konusu olmuş olsaydı ekranda
    çizik veya kırık oluşurdu.

    neye göre fiziksel diyorsunuz cihaz alındığından
    beri itina ile kullanılıp taşınmıştır.

    eğer yokuşa sürmek istiyorsanız fiziksel deyip işin
    içinden çıkmaya çalışırsınız,

    Apple gibi dünyaya mal olmuş bir markayı çöpe
    atmaktan üzüntü duyacağım.

    Garantisi olup da arızamın giderilmediğinin
    reklamını çöpe atılmış apple fotoğrafıyla bütün dünyaya dağıtmaktan büyük üzüntü
    yaşayacağım ve her yerde bu garanti işgüzarlığını anlatmaktan
    çekinmeyeceğim.Vazgeçmeyeceğim.
    Yurdışından alınan cihazlara kasıtlı olarak bilkom garantisizliği uygulanıyor..

     

     

    Sayın Kulanıcımız,

    Uluslararası kriterlere göre fiziksel hasarlar maalesef
    garanti kapsamı içinde değerlendirilmemektedir. Yetkili servisimiz de hasarları
    resimleme yöntemiyle kayıt altına almış bulunmaktadır.

    Ürün arızaları ve sorunlarının Yetkili
    Servislerimiz tarafından çözümlenme yöntemi tamamen Apple standartları
    çerçevesinde yapılmaktadır ve uygulamalar konusunda doğrudan Apple’a karşı
    sorumludurlar.

    Saygılarımızla.Bilkom İletişim MerkeziTel/Phone:
    +90.216.454 01 01 Faks/Fax: +90.216.651 89 00 Adres /
    AddressMahir İz Caddesi No: 26 Kat: 2
    Altunizade Üsküdar İstanbulwww.bilkom.com.tr • facebook.com/bilkom –
    twitter.com/bilkom———————————————————————————————————————————UYARI/NOTIFICATIONBu e-posta
    mesajı kişiye özel olup, gizli bilgiler içeriyor olabilir.Eğer bu e-posta mesajı
    size yanlışlıkla ulaşmışsa, e-posta mesajını kullanıcıya hemen geri gönderiniz
    ve mesaj kutunuzdan siliniz. Bu e-posta mesajı, hiç bir şekilde, herhangi bir
    amaç için çoğaltılamaz, yayınlanamaz ve para karşılığı satılamaz. Yollayıcı, bu
    e-posta mesajının – virüs koruma sistemleri ile kontrol ediliyor olsa bile –
    virüs içermediğini garanti etmez ve meydana gelebilecek zararlardan doğacak
    hiçbir sorumluluğu kabul etmez. The information contained in this
    message is confidential, intended solely for the use of the individual or entity
    to whom it is addressed and may be protected by professional secrecy. You should
    not copy, disclose or distribute this information for any purpose. If you are
    not the intended recipient of this message or you receive this mail in error,
    you should refrain from making any use of the contents and from opening any
    attachment. In that case, please notify the sender immediately and return the
    message to the sender, then, delete and destroy all copies. This e-mail message
    has been swept by anti-virus systems for the presence of computer viruses. In
    doing so, however, we cannot warrant that virus or other forms of data
    corruption may not be present and we do not take any responsibility in any
    occurrence.———————————————————————————————————————————

    Sayın Yetkilinin dikkatine.
     
        Geçen sene almış olduğum macbook air cihazımın ekranın iç
    floresan veya görüntüleme bölümünde hiç bir etken olmadan iç çatlak meydana
    gelmek suretiyle ekran mürekkebi dağılmaya başlamıştır.
        Servis yetkilisi arkadaşlarında hayretini uyandıran arıza
    sanırım ilk defa görülmüş bir arıza,
        Cihazın ekranında çizik dahi yoktur.Gözümüzden sakınarak
    pamuklar içinde taşıyarak kullanmamıza rağmen bu arızayla karşı karşıya
    kaldık.
    Arızamın garanti kapsamından giderilmesini bilgilerinize arz
    ederim.
    ilginize şimdiden teşekkür ederim.
    Biz apple markasını severek ve tavsiye ederek kullanıyor ve
    kullanmaya devam etmek istiyoruz.
    Saygılarımla
     
    Ahmet Öztürk.
    Seri no : C02FH285DDQX
     
    0 532 242 XX XX

  6. Gelelim ebay’den alma bilmecesine. Bu aslinda yeni bi yazinin konusu olmali.

    Nasil sececegim? O kadar genis ki fiyat araligi. Modelime gore olmasi sart mi?

    Vs. Vs. ve yalnizca 20 gunum kaldi ilk 1 yilin dolmasina.

  7. Selam Göktuğ Bey Macbook Pro yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. Gecen yanlışlıkla w7 kurarken mac osx lion sistemi de silmişim. command+r ile recoveryi açıyorum. Bölüntüleri yapıyorum. Mac os x lionu kurmaya başlarken Applecare’ye başvurun diyor. Yükleme başlamıyor. Bunun garanti kapsamıyla ilgisi nedir ? Eğer garanti bitmişse recovery yapamayacağımız anlamına mı geliyor ?

    • Hayır, Apple Care ile ilgili bir durum olmaması gerekiyor. Ancak nasıl bir hata aldığınızı bilemediğim için belki de yetkili bir servise danışmanız iyi olabilir.

      windows 7 yüklerken bir şekilde kurtarma bölümü zarar görmüş olabilir mi acaba?

  8. yurtdışından alınan macbooklar içinde kullanılabiliyor mu apple care acaba ? yani herhangi bir sorun oluşması durumunda ilgilenilebiliyor mu ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz