Ana Sayfa Haberler Steve Jobs sağlık sebepleriyle izne ayrılıyor, ancak hala CEO…

Steve Jobs sağlık sebepleriyle izne ayrılıyor, ancak hala CEO…

4

Bugün Steve Jobs’ın Apple içerisinde paylaştığı bir e-posta ile sağlık sebepleriyle izne ayrıldığını öğrendik. Hala CEO’luk görevine devam edecek olan Jobs, Apple’daki operasyonları yürütme görevini Tim Cook’a devredecek. Ancak kendisi de şirketin stratejik kararlarında pay sahibi olmaya devam edecek.

Steve-Jobs-iPhone-2011-01-17-19-15.png

Steve Jobs’ın gönderdiği e-posta’dan anlaşıldığı kadarıyla, malesef sağlık problemleri devam ediyor. Jobs, 2004’te eşine az rastlanır bir pankreas kanseri tipine yakalanmış ve geçirdiği ameliyat ile bu hastalıktan kurtulmayı başarmıştı.

ref_05cook-2011-01-17-19-15.jpg
Tim Cook, bir süre Steve Jobs'ın görevini yürütecek

2009 yılının başında ise sağlık sebepleriyle 6 aylık bir süreyi dinlenerek geçiren Jobs, bu sürede yine görevinin büyük kısmını Tim Cook’a devretmiş, ve sonrasında Haziran 2009’da yeniden işinin başına dönmüştü. Bu sürede bir karaciğer nakli geçirdiği açıklanan Jobs, sağlığına kavuştuğunu ve yeniden kilo almaya başladığını paylaşmıştı.

stevejobs-2011-01-17-19-15.jpg

Bugün ise beklenmedik bir şekilde paylaşılan “sağlık izni” ile Steve Jobs, önceki dönemlerde olduğu gibi, yeniden bir süreliğine köşesine çekiliyor ve medyadan bu konuda özel hayatına saygı bekliyor. Henüz ne sebeple olduğunu bilemiyor olsak da, Apple’ın yarınki çeyrek sonuçları basın toplantısında bu konuya da değinileceğini tahmin edebiliriz…

jobs_iphone_4.jpg.scaled500-2011-01-17-19-15.jpg

Steve Jobs’a acil şifalar diliyor, hem kendisinden hem de Apple’dan iyi haberler duymayı bekliyoruz…

Bu vesileyle Steve Jobs’ın 2005 yılında Stanford Üniversitesi’nde yaptığı mezuniyet konuşmasını da Sihirli Elma’da paylaşmak istiyorum. Jobs, konuşmasında kendi hayatından 3 hikaye anlatıyor. Bu hikayelerle birlikte Jobs, mezunlara hayallerinin peşinden koşmalarını ve hayatın zorluklarına rağmen daima fırsatları kollamalarını öğütlüyor: “Aç kal, budala kal…” (Stay Hungry, Stay Foolish)

15 dakikalık bu konuşmayı türkçe altyazı ile aşağıda bulabilirsiniz…

Bugün Steve Jobs’ın Apple içerisinde paylaştığı e-postayı da aşağıda orjinal haliyle bulabilirsiniz…

Team,

At my request, the board of directors has granted me a medical leave of absence so I can focus on my health. I will continue as CEO and be involved in major strategic decisions for the company.

I have asked Tim Cook to be responsible for all of Apple’s day to day operations. I have great confidence that Tim and the rest of the executive management team will do a terrific job executing the exciting plans we have in place for 2011.

I love Apple so much and hope to be back as soon as I can. In the meantime, my family and I would deeply appreciate respect for our privacy.

Steve

apple-timcook-stevejons-2011-01-17-19-15.jpg
Tüm Cook, Steve Jobs ve Phil Schiller


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz