Ana Sayfa MacOS Sparrow: E-Posta’lar için minimalist bir yaklaşım

Sparrow: E-Posta’lar için minimalist bir yaklaşım

13

Mac App Store ile uygulama dünyası zenginleşmeye devam ediyor. Sparrow, minimalist bir e-posta uygulaması. Basit ve verimli olmak için tasarlanmış, ve bunu da kesinlikle başarıyor.

sihirli-elma-Artwork-500x500.png

Sparrow’u ilk çalıştırdığımızda oldukça basit bir arayüz karşılıyor bizi. Sol tarafta bazı klasörler (Gelen Kutusu, Yıldızlılar, Taslaklar vb…), sağ tarafta ise seçili olan klasörün içerikleri listeleniyor.

sihirli-elma-Sparrow1a-1.png
Büyütmek için tıklayın

Yeni e-posta göndermek, yanıtlamak, arşivlemek ve silmek içinse ilgili butonları hemen yukarıda görebiliyoruz. Seçtiğimiz bir epostayı okumak içinse “space” yani “boşluk tuşuna” basmamız yeterli. QuickLook‘a benzer şekilde epostanın tamamını görüntüleyebiliyoruz. Yeniden boşluk tuşuna basarak da kapatıyoruz.

sihirli-elma-Sparrow1b.png

Sparrow’a birden fazla Gmail hesabı tanımlayarak kolayca bunların arasında geçiş yapmak da mümkün. Eğer birden fazla Gmail hesabını kontrol ediyorsak bu bizim için müthiş bir kolaylık sağlıyor. Yeni bir hesap eklemek için Preferences içerisindeki Accounts sekmesindeki artı işaretine tıklıyor, ve açılan pencerede gereken bilgileri dolduruyoruz.

sihirli-elma-Sparrow-preferences-accounts-1b.png

sihirli-elma-Sparrow-preferences-accounts-2a.png

Sparrow’un bu sadeliği bize biraz az geliyorsa, pencerenin sağ alt kısmındaki ikona tıklayarak Sparrow’a ek bir pencere daha ekleyebiliyoruz. Böylece seçtiğimiz mesajları daha büyük şekilde görüntüleyebiliyor, yanıtları yine bu pencere içerisinden yazıp gönderebiliyoruz.

sihirli-elma-Sparrow1c.png

sihirli-elma-Sparrow2a.png
Büyütmek için tıklayın

Sparrow aynı zamanda Gmail’deki etiketleri de destekliyor. Eğer etiketleri sıklıkla kullanıyorsak, bunun eksikliğini çekmiyoruz. Sadece etiketler de değil, aynı zamanda Gmail klavye kısayollarını da destekleyen Sparrow sayesinde bu kısayolları kullanmak da mümkün. Örneğin “e” tuşuna basarak okuduğumuz epostaları hızlıca arşive gönderebiliyoruz 🙂

sihirli-elma-Sparrow3b.jpg
Büyütmek için tıklayın

Sparrow’da en beğendiğim şey, sadeliğe önem verilmiş olması. Her şey istediğim kadar var. Sade bir arayüz ve detaylı bir arayüz arasında geçiş çok kolay. Epostaları okumak kolay, yanıtlamak kolay, her şey pratik…

sihirli-elma-Sparrow-256.png

Ancak Sparrow’un belki de en büyük eksiği şimdilik sadece Gmail hesaplarını destekliyor olması. Yani bir başka eposta sağlayıcıdaki hesabımızı ekleyemiyoruz. Ancak geliştirici ekip bunun üzerinde çalıştığını ve kısa bir süre sonra çıkacak bir güncelleme ile bu kısıtlamanın kalkacağını söylüyorlar.

sihirli-elma-Sparrow-gmail.png

Her ne kadar Sparrow beni etkilese de Gmail’i web arayüzünden kullanmayı seven ve buna alışık birisi olarak alışkanlıklarımı terketmeyeceğim 🙂 Ancak yine de Sparrow oldukça başarılı, ve birden fazla eposta hesabını yönetmek için oldukça iyi bir eposta uygulaması. $9.99’luk fiyatını kesinlikle hakediyor.

sihirli-elma-Artwork-600x200.png

Eğer Gmail’i web arayüzünden kullanmaktan keyif almıyorsanız mutlaka hoşunuza gidecek ve bağımlılık yaratacak bir uygulama diyebilirim Sparrow için.

GÜNCELLEME: Sparrow’un bir de ücretsiz sürümü çıktı. Detaylar için “Sparrow’a $9.99 vermek istemeyenler için: Sparrow Lite” yazımıza göz atabilirsiniz.

Sparrow’u aşağıdaki linki kullanarak Mac App Store üzerinden $9.99 karşılığında indirebilirsiniz.

Eğer Mac App Store yüklü değilse veya nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Mac App Store ve Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


13 Yorumlar

  1. Merhabalar..

    İncelemeniz üzerine programı satın aldım. Gerçekten hızlı,pratik ve basit. Fakat “bazı” maillerde Türkçe karakter sorunu yaşıyorum. Giden postalarda sorun yok. Gelenlerde de sorun yok genelinde. Apple Mail’de de aynı sorunu yaşadığım zaman, Text Encoding kısmından değişiklik yaparak sorunu gideriyordum fakat bunda öyle bir seçenek kısmı göremedim?

    Var mı fikriniz?

    • Merhabalar,

      Siz söyleyene kadar, bir problem yaşamadığım için encoding konusunu hiç düşünmemiştim açıkçası. Sparrow’da böyle bir ayarı ben de göremedim.

      Ancak kendileri bu gibi konularda oldukça yardımsever. Problem yaşadığınız maili log’layarak Sparrow’a iletirseniz yardımcı oluyorlar.

      Problem yaşadığınız mail’i çift tıklayarak açın.
      Help menüsünden Log Message’ı seçin.
      Masaüstünde yaratılan klasörü şu email adresine gönderin: [email protected]

      Bu şekilde problemi tespit edip bir sonraki sürümde düzeltebilirler umarım…

  2. Ben Sparrow’u 3 hafta kadardir kullaniyorum gercekten anlatilanlar kadar cok basit ve sade bir app cok seviyorum herseyi mukemmel ozellikle Gmail kullanicilari icin sahane. Ama 1 buyuk 2 kucuk uc sorun tespit ettim simdiye kadar.

    1-) Eger e-mailiniz de bir suru etiket dosyaniz varsa ve surekli bu dosyalara mail geliyorsa sorun sporrow app’in ana sayfasinda bu etiketlerden birine mail gelince size haber vermiyor. Mutlaka akliniza geldikce etiket isaretine tiklayip dosyalardan birine mail gelmis mi diye check etmek gerekiyor.

    2-) Gonderilen mailler biraz yavas gonderiliyor yani o loading cubugu biraz yavas doluyor ne kadar sporrow sitesinde bu hiz konusunun fix oldugunu belirtsede halen bir yavaslik var.

    3-) Yeni e-mail geldigi zaman bilgisayardan bir ses geliyor ama maalesef bu e-mail geldigini belirten ses degismiyor.

    Ama bu gelen etiket maillerini gostermemesi disinda gercekten harika bir app mutlaka tavsiye ederim. Ayrica Goktug bey soylemeyi unutmus bir mail gelip okundugu zaman gmail’in browser’dan girip bakildigindada okunmus olarak gorunuyor yani Apple mail’de oldugu gibi maili okuduktan sonra web browser’a gidince orada sanki o mail okunmamis gibi gorunmuyor.

    • Bekir Bey Merhabalar,

      Detaylı ve uzun yorumunuz ve açıklamalarınız için teşekkürler…

      Sparrow söylediğiniz gibi basit ve kullanışlı olmasına rağmen ufak tefek bug’ları da içerisinde barındırıyor. İlk maddede söylediğinizi rapor etmeniz geliştirici ekip için çok faydalı olabilir 🙂

      İkinci maddede söylediğiniz konu ise benim için de önemli. Gönderme işlemi bazen can sıkıcı olabiliyor ne yazık ki. Umarım ilerideki geliştirmelerde daha da iyileştirirler bu durumu.

      Son söylediğiniz konuyu da aslında unutmadım, fakat söyleme gereği hissetmemiştim. Siz eklemiş oldunuz böylece 🙂

      Yorumunuz ve Sihirli Elma’ya katkınız için teşekkürler… 🙂

  3. Bu yazilima verdigim her kurus degdi! Bir uygulamadan ancak bu kadar memnun olunabilir. Mac’in mail ve Windows’un outlook’unu sevmedigim icin bu yazilimi once denemis, sonra da satin almistim. Iyi ki yapmisim. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz