Ana Sayfa Haberler Amazon’dan Mac App Store Rakibi: Mac Download Store

Amazon’dan Mac App Store Rakibi: Mac Download Store

1

Akıllı telefonlardaki “App Store”lardan (Uygulama Dükkanları) sonra şimdi de benzeri “ben de!” hamlelerini bilgisayarlarımızda göreceğiz gibi görünüyor. Apple’ın Mac’ler için açtığı “Mac App Store”dan yaklaşık 6 ay sonra Amazon da Mac’ler için benzeri bir uygulama dükkanı açtığını dün gece duyurdu.

“Mac Download Store” adındaki dükkan, farklı Mac uygulamalarını içerisinde barındırıyor ve kullanıcıların satın aldıkları uygulamaların yükleme dosyalarını indirmelerini sağlıyor.

Sihirli elma amazon mac download store 8

Mac Download Store

“Mac Download Store” içerisinde farklı kategoriler altında henüz 217 tane uygulama bulunuyor. Fakat indirdiğimiz dosyalar uygulamaların yükleme dosyaları. Dolayısıyla uygulamaları yükleme işi yine biz kullanıcılara düşüyor.

Sihirli elma amazon mac download store 2

Satın alınan uygulamalar da Amazon’daki kişisel dolabımızda (locker) duruyor ve istediğimiz zaman yeniden ücretsiz olarak indirebliyoruz. İçerideki uygulamaları değerlendirdiğimizde ise, “Mac Download Store”un belki de şu an için en önemli farkı ve artısı Mac App Store’da olmayan bazı önemli uygulamaları barındırması. Örneğin Microsoft Office for Mac 2011 🙂

Sihirli elma amazon mac download store 4

Uygulamalar ve Fiyatlar

Elbette biz kullanıcılar için farklı seçeneklerin olması her zaman iyi. Ancak Amazon’un “Mac Download Store”u hiçbir zaman Apple’ın Mac App Store’u kadar Mac işletim sistemiyle yakından entegre olamayacağını söyleyebilir, fakat yine de bizim için zaman zaman iyi fiyatlar ve farklı alternatifler sunabileceğini umut edebiliriz.

Sihirli elma amazon mac download store 7

Amazon açılışa özel olarak 1 Haziran’a kadar uygulama satın alacaklara 5 dolarlık hoş da bir indirim yapıyor. 🙂 Ancak ben denemelerimde Türkiye adresimi vererek Amazon’dan uygulama satın alamadım ne yazık ki… Şu an için sadece belirli ülkelerde geçerli olduğunu söyleyebiliriz bu sebeple.

Sihirli elma amazon mac download store 9

Değerlendirme

Kişisel yorumum, şu an için “Mac Download Store”da uygulama fiyatlarının çok yüksek olduğu. Mac App Store’daki gibi 1-10 dolar arasında uygulama neredeyse yok gibi. İçerideki uygulamalar çoğunlukla büyük 40-50 dolar seviyesinden başlıyor ve daha da yukarılara çıkıyor.

Görünüm olarak ise, klasik kutu ile satılan uygulamaların, ya da kendi uygulamalarını internet üzerinden satan bazı firmaların uygulamalarını sergilemeleri için bir web sitesi gibi Mac Download Store. Bu da satın alma sayılarını düşük tutacak gibi görünüyor.

Sihirli elma amazon mac download store 5

iOS ailesindeki App Store ile başlayan, daha sonra Mac App Store ile devam eden “basit ve işlevsel uygulamalar” henüz Amazon’da yer almıyor. Ancak yakın zamanda geliştiricilerin ilgisiyle Amazon bu konuda önemli bir konuma da gelebilir. Mac App Store’a giremeyen uygulamaların bir numaralı adresi bile olabilir…

Son bir değerlendirmeyi ise Amazon’un geleceği ile ilgili olarak paylaşmakta fayda var. Bünyesinde barındırdığı müzik, film, kitap, uygulama ve benzeri içerikleri düşündüğümüzde Amazon aslında oldukça güçlü. Yakın zamanda çıkartacağı 2 adet tablet içerisine bunları da entegre ettiğini düşünürsek, Amazon da Google, Apple ve Microsoft ile benzer kulvarlarda koşan bir oyuncu haline gelebiliyor… 🙂

Yukarıda söylediğim gibi rekabet her zaman için iyidir, ve bundan kazançlı çıkan daima biz kullanıcılar olacağız… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz