Ana Sayfa MacOS The Tiny Bang Story

The Tiny Bang Story

6

Sihirli Elma’da yeterince oyun tanıtmadığımın farkındayım, bu yüzden bugün oldukça hoşuma giden bir oyunu paylaşarak kendimi affettirmeye çalışacağım… 🙂 “The Tiny Bang Story”yi oldukça ilginç ve zevkli bir bulmaca / yap-boz oyunu diyebilirim sanırım. Bulmaca çözmekten keyif alanlar, kaliteli görseller ve müziklerle dolu bu oyunu kaçırmasınlar! 🙂

Sihirli elma the tiny bang story banner

Bir meteor çarpması sonucunda yap-boz parçalarına ayrılan küçük gezegenimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz oyunda. Çeşitli bulmacaları çözerek, kayıp parçaları ve nesneleri toplayarak gezegenimizi parça parça bir araya getirmek için çaba gösteriyoruz. 🙂

Sihirli elma the tiny bang story 3

Oyunun detaylı ya da karmaşık bir hikayesi yok. Hatta oyun içerisinde neredeyse hiç yazı yok. Bu yüzden birkaç dakika içerisinde hem arayüzü anlamaya başlıyor, hem de neler yapmamız gerektiğini kolayca kavramaya başlıyoruz.

Sihirli elma the tiny bang story 2

Ekranın sağında toplamamız gereken parçaları ve sayılarını görüyoruz. Bunları topladıkça, doğru yerlerde kullanarak ilerleyebiliyor, farklı ekranlara geçerek oyunda ilerleyebiliyoruz.

Sihirli elma the tiny bang story 1

Arada karşımıza çıkan ufak bulmacaları da çözmemiz gerekiyor. Bu tip oyunların takipçilerinin bileceği gibi, bunlar da oyuna çok hoş bir gizem katıyor.

Sihirli elma the tiny bang story 5

Oyunun kurgusu dışında benim en çok hoşuma giden şeylerden birisi de oyunun grafikleri. Elle çizilmiş izlenimi yaratan grafikler gerçekten insanı oyunun içerisine çekiyor. Kaliteli bir oyun imajı veren grafikler, oyundan aldığımız keyfi katlıyor desem abartmış olmam sanırım.

Sihirli elma the tiny bang story 6 1

Bir diğer beğendiğim detay ise müzikler. Oyundaki müzikler ve ses efektleri üzerinde oldukça zaman harcanmış. Rahatsız eden bir detay yok. Aksine uzun uzun düşünmek ya da kayıp bir parçayı bulmak için ekrana bakakaldığımız zamanlarda da oldukça hoş bir etki yaratıyor.

Sihirli elma the tiny bang story 7

“The Tiny Bang Story” Mac App Store’da bulabileceğimiz, türünün en güzel örneklerinden birisi. Bu tarz oyunları seviyorsanız mutlaka bir şans vermenizi öneriyorum. Eğer satın almadan önce Lite sürümünü denemek isterseniz buraya tıklayarak ücretsiz olarak ilk bölümünü oynayabilirsiniz.

Sihirli elma the tiny bang story 8

“The Tiny Bang Story”yi aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Mac App Store üzerinden $2.99 karşılığında indirebilirsiniz.

The Tiny Bang Story

Eğer Mac App Store yüklü değilse veya nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Mac App Store ve Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.

Oyun konusunda bir uzmanlığım olmadığı için dilim döndüğünce keyif aldığım bu oyunu paylaşmaya çalıştım. Hatalarım olduysa da hoş göreceğinizi umuyorum 🙂

Son olarak, oyunu daha iyi anlayabilmek adına aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz…

httpv://www.youtube.com/watch?v=WkgfbvXGkWk


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. çok güzel bir oyun ama biraz daha uzun olabilirdi. iphone da the room isimli bir oyun vardı, tek kelimeyle mükemmel. mac için de the room benzeri bir şeyler yapsalar güzel olurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz