Uygulama Açılırken Yeniden Açılan Pencereler [Lion Resume]
Son zamanlarda Mac'inizi kullanırken bir farklılık hissediyor musunuz? Bazı uygulamalarımız, artık onları açtığımız zaman bazı dosyalarımızı da birlikte açıyorlar.
![Uygulama Açılırken Yeniden Açılan Pencereler [Lion Resume]](/wp-content/uploads/2011/12/sihirli-elma-lion-resume-banner.png)
Nasıl oluyor da oluyor?
Öncelikle bunun ne olduğuna değinmekte fayda var. Bu özellik, Lion ile hayatımıza giren bir çok yeni özellikten sadece biri: Resume.
Resume nedir?
Resume ile birlikte artık uygulamalarımız nasıl bıraktıysak, kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Böylece, bir proje üzerinde çalışıyorsak, uygulamalarımızın hepsini kapatmamız gerekse bile, uygulamalarımızdaki dosyalarımızı tek tek yeniden açmamıza gerek kalmıyor. Hatta Mac'imizi bile yeniden başlatsak dahi, uygulamalarımız yine onları nasıl bıraktıklarımızı hatırlıyor, ve kaldığımız yerden devam etmemize yardımcı oluyorlar.
İyi güzel, ama ben bunu istemiyorum!
Yazının başında da söylediğim gibi, bu bazılarımız için güzel bir özellik olabiliyorken, bazılarımız içinse sıkıntı verici olabiliyor. Bu yüzden bu özelliği kapatmak isteyebiliyoruz. Merak etmeyin, tek bir kutucuğa tıklayarak Resume özelliğini iptal etmek mümkün… :)
Resume özelliğini nasıl kapatabilirim?
Sistem Tercihleri içerisinde en sol üstte bulunan "Genel" ikonuna tıklıyoruz.
En aşağıdan bir üstte bulunan "Uygulamalardan çıkıp onları yeniden açarken pencereleri geri yükle" kutucuğunun yanındaki işareti kaldırıyoruz.
İşte bu kadar! :)
Artık uygulamalarımızı kapatırken ne kadar pencere açık olsa da, yeniden açarken hiç bir pencere ya da dosya karşımıza gelmeyecek…! :) Geçmiş olsun...
Bu özelliği tek bir sefer için iptal edemiyor muyum?
Ve işte belki de bu yazının en keyifli başlığına geldik… :) Bu özelliği seviyor, ama bir seferliğine bundan faydalanmak istemiyorsak, uygulamamızı özel bir şekilde kapatıyoruz. Böylece yeniden açılırken pencereler karşımıza gelmiyor. :) Uygulamamızı kapatırken normalde command-Q kısayolunu kullanıyoruz. Fakat, Resume özelliğini tek bir seferliğine, geçici olarak devre dışı bırakmak için alt-command-Q kısayolunu kullanmamız gerekiyor.
Böylece geçici olarak da Resume özelliğini tek bir uygulama için devre dışı bırakabiliyoruz.
Peki Mac'imi yeniden başlattığımda neden uygulamaların hepsi yeniden açılıyor?
Sebebi yine Resume. :) Ancak bunu da yine tek bir kutucuğa tıklayarak iptal edebiliyoruz. Mac'imizi yeniden başlatırken karşımıza gelen penceredeki kutucuğun işaretini kaldırmamız yeterli...
Böylece eğer istersek, yeniden başlattıktan sonra pırıl pırıl bir masaüstüne kavuşabiliyoruz… :)Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar
İlk yorumu siz yazın.