Ana Sayfa Karşılaştırmalar AirPort Extreme nedir? Ne işe yarar?

AirPort Extreme nedir? Ne işe yarar?

55

iPhone dedikoduları ve ardından gelen iPhone 5 lansmanı ile yoğun olarak iPhone konuştuğumuz bir haftayı geride bıraktık. Ve tekrardan diğer Apple ürünleriyle ilgili yazılara odaklanarak geri dönüyoruz. 🙂 Yine bir kablosuz ağ ürünü, hem de uzun zamandır yazmayı ertelediğim bir ürünü tanıtarak bir sözümü daha tutuyorum: AirPort Extreme.

Sihirli elma airport extreme banner

Geçtiğimiz ay yeni AirPort Express’i incelemiş ve kullanımına ek olarak cihazla ilgili yorumlarımı da paylaşmıştım. Bu yazıda da biraz eskimiş olsa da AirPort Express’in abisi olarak tanımlayabileceğim AirPort Extreme’i tanıtacak ve kısaca kullanımına değineceğim.

Aslında bu ürünün de yenileneceğini tahmin ediyordum, ancak daha fazla dayanamadım… 🙂

Sihirli elma airport extreme 1

AirPort Extreme nedir?

AirPort Extreme’i tam olarak tanımlamak gerekirse,  hatta Apple’ın tanımıyla “ev, okul ve küçük ofisler için en iyi kablosuz ağ çözümü” diyebiliriz. Yani AirPort Extreme, tıpkı AirPort Express gibi, bizim ihtiyacımız olan kablosuz ağ çözümlerini bize sunuyor.

Sihirli elma airport extreme 2

Özellikleri neler?

AirPort Extreme’in özelliklerini şöyle özetleyebiliriz:

  • Kolay kurulum
  • Aynı anda çift-bant kablosuz ağ
  • Kablosuz yazdırma imkanı
  • Uyumluluk ve Güvenlik (Tüm iOS, Mac ve PC’ler ile)
  • Kablosuz disk paylaşımı

Bu özelliklerin sonuncusu hariç, AirPort Express ile neredeyse aynı olduğunu dikkatli gözlerden kaçmamıştır diye tahmin ediyorum. Bu yüzden her iki cihazın karşılaştırmasına birazdan değineceğim. Ancak önce farklı bir özellik olan “sabit disk paylaşımını” biraz açalım. (Benzer özelliker için “AirPort Express İncelemesi: Nedir ve ne işe yarar?” yazısına göz atabilirsiniz.)

Sihirli elma airport extreme 3

Kablosuz disk paylaşımı

Tıpkı AirPort Express’in arkasında olduğu gibi, AirPort Extreme’in arkasında da bir USB girişi var. Ancak AirPort Express’te sadece yazıcı bağlamamıza imkan veren bu girişe, AirPort Extreme’de bir harici disk de bağlayabiliyoruz. 🙂

Sihirli elma airport extreme 4

Böylece bağladığımız diski ağ üzerindeki tüm bilgisayarlar için erişilebilir hale getirebiliyoruz. İster yedekleme yapalım, ister müziklerimizi, resimlerimizi veya filmlerimizi depolayalım, bu disk kablosuz ağa bağlı olduğumuz sürece erişimimize hazır oluyor.

Sihirli elma airport extreme 5

AirPort Express ile Extreme’in farkı nedir?

Elbette bu yazının en kritik başlığı bu. 🙂 “Farklar neler? Birinde olup diğerinde olmayan ne var? Hangisini almalıyım?” Benim AirPort Extreme’im 2 yaşını doldurdu, ancak hala tık demeden 7/24 çalışmaya devam ediyor.

Çok memnun olsam da, evimin arka odalarında kapsama alanı sıkıntıları yaşadığım için, bir tane de AirPort Express alarak kapsama alanımı arttırdım. 🙂

Her iki cihaz da artık yenilenen AirPort Express ile birbirine çok benzese de, kendine göre artıları ve eksileri var. Bunları şöyle özetleyebilirim:

AirPort Express’in Artıları

  • AirPlay için ses çıkışı (analog ya da dijital)
  • Küçük ve hafif olması
  • Harici bir güç/şarj ünitesinin olmaması (Extreme’in yanında bir de prize takılan güç ünitesi geliyor)
  • Ucuz olması: $99. (AirPort Extreme $179)

Apple, AirPort Express’i apartman daireleri, küçük evler veya tek odalarda kullanılması için öneriyor.

Sihirli elma airport extreme 6

AirPort Extreme’in Artıları

  • Gigabit destekli ethernet port’ları
  • 3 adet ethernet port’u olması (AirPort Express’te sadece 1 tane)
  • Güvenlik kilidi
  • Kablosuz disk paylaşımı

Apple, AirPort Extreme’i büyük evler, ofis ya da sınıflarda kullanılması için öneriyor.

Sihirli elma airport extreme 7

Bazı ortak özellikler

Her iki cihazda da ortak olan bazı özelliklere de değinmek gerekirse:

  • 802.11n aynı anda çift bant desteği (2.4 GHz ve 5 GHz)
  • 50 kablosuz kullanıcı desteği
  • Konuk ağı yaratabilme
  • Kablosuz yazdırma
Sihirli elma airport extreme 8
AirPort Extreme & AirPort Express

Hangisini almalıyım?

Yenilenen AirPort Express ile birlikte, bu iki cihaz birbirlerine çok benzer hale geldiler diyebiliriz. Kapsama alanı olarak da çok net bir yorum yapamasam da, her iki cihazın benzer kapsama alanlarına sahip olduklarını söyleyebilirim. Ancak AirPort Extreme çok az da olsa Express’ten daha güçlü sinyal verdiğini söylemeliyim.

Sihirli elma airport extreme 9

Karar vermeden önce Apple’ın kablosuz cihazlarını karşılaştırdığı “Wi-Fi Baz İstasyonları” sayfasına göz atmanızı ve kararınızı buna göre vermenizi öneriyorum.

Son olarak benim yorumum şu:

Eğer evde kablo ile bağlanacak bir cihazınız yoksa, bir diski sürekli olarak ağ üzerinde paylaştırmaya ihtiyacınız yoksa AirPort Extreme almanıza gerek yok. AirPort Express de işinizi fazlasıyla görecektir.

Ve son olarak da AirPort Extreme’i satın almak isteyenler ABD fiyatı $179 + vergi (vergisiyle aşağı yukarı $195) olan bu ürüne, Bilkom’un web sitesinden 467.84 TL karşılığında satın alabilirler. (AirPort Extreme @ Bilkom)

Sihirli elma airport extreme 10

AirPort Extreme ya da AirPort Express ile nasıl kablosuz ağ kuracağınızı ya da kablosuz ağınızı gemişleteceğinizi öğrenmek için daha önce paylaştığım “AirPort Express İncelemesi’ne” göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


55 Yorumlar

    • goktug bey meraba ben macbook dan airties5452 modeme bagli epson yazicimi kullanamiyorum windows olan makinelerden calismakta fakat mac olan makineler calismamakta hatta iphoneden dahi kablosuz yazdirma yapabiliyoruz fakat maclarda bunu basaramadin bu sorunu nasil cozebilirim..
      yardimci olurmusunuz tesekkurler….

      • Epson yazıcılarla ilgili bir deneyimim olmadığı için sadece fikir verebiliyorum. Acaba cihazın sürücüleriyle ilgili bir problem olabilir mi? Yani tam olarak tanıtılamamış olabilir mi?

  1. Daha onceki yazilarinizda Airport Express icin,iki turlu kurulum oldugunu okumustum.
    malesef siz yazinizi yayinlamadan oncede ben Airport Expressi birinci kurulum olarak yapmistim(ayri bir ag olarak)Airport Expressi reset yaparak tekrar ikinci kurulum olarak(ayni aga ortak) yapamaya calistim olmadi.cihazi fabrika ayarlarina nasil getiririm?
    tesekkurler iyi calismalar.

    • Arkasındaki RESET tuşuna birkaç saniye basılı tutup çekerseniz cihaz yaklaşık 1 dakika içerisinde kendini resetleyecektir.

      Ya da Mac’inizdeki AirPort İzlencesi uygulaması ile de ayarları değiştirebilirsiniz.

      • Slm goktug bey bu cihaz ne işe yarıyor biraz anlatırmısınız rica etsem router olarak kullanabilirmiyim yani kablosuz olarak komşudan kablolu baglantıyı kablosuza çevirmek için.lütfen yardımcı olurmusunuz. Saygılar..

  2. selamlar airport extreme bağladığımız harici hdd yi pihone , ipad veya apple tv den görüp içeriklerine erişebiliyormuyuz yoksa sadece pc veya macten mi erişebiliyoruz
    cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

    • Diski Mac’imizde finder içerisinden görebiliyoruz. Ancak iPhone ya da iPad’de Finder benzeri bir dosya sistemi görüntüleyici olmadığı için bu şekilde erişmemiz mümkün değil ne yazık ki.

      • peki son bir soru daha ben işim gereği sürekli yurtdışında oluyorum ve gittiğimiz fabrikalarda genelde ya kablolu internet oluyor yada hiç olmuyor sorum şu ben iphonumdaki yada ipadimdeki herhangi bir belgeyi direk adamın printerından airport express sayesinde yazdırabilirmiyim yada velevki wifi var kurulum yapmadan sadece onun yazıcısına usb ile baglayıp cıktı alabilirmiyim 

        cevabınız için çok teşşekkür ederim cevaplarınız ürün secmem konusunda yardımcı olacak 🙂

        • Eğer yazıcı ağ üzerinde ve Air Print özelliği varsa tanımlanmış ise elbette kullanabilirsiniz.

          Ancak söylediğiniz senaryoda fabrikada bir AirPort Express olması ve buna bağlı da bir yazıcı olması gerekiyor. 🙂 Air Print biraz daha farklı bir konu, her yazıcı desteklemeyebiliyor.

          • cok tesekkur ederim malesef ancak kendi ofis yada ev kullanımım için alabilirim yoksa dediğim gibi yeri geliyor günde ıkı uc fabrika geziyoruz bana plug&play tarzı bir çözüm lazım yada mini bir yazıcı 🙂

          • App store’dan printer pro uygulamasını indirin iphone’a kurun sonra proğramın sitesinden pc yada mac icin kücük bi proğram indirin (app pc ye kurulacak proğramın indirme adresini içinde barındırıyo)indirdiğiniz proğramı pc yada mac’a kurun iphone ve pc’ nizi aynı ağa bağlayın iphone’dan printer pro uygulaması sayesinde direkt çıktı alabilirsiniz.Pc ve mac için indirdiğiniz proğramı flash diskinizde yanınızda taşıyın herhangi bir yerde çıktı almanız gerektiğinde flash diskteki proğramı ilgili pc’ye kurun pc’ye bağlı yazıcıdan çıktınızı alın,bu yöntemle istediğiniz yazıcıdan istediğiniz yerde çıktı alabilirsiniz.
            Usb yazıcınızı airporta usb yoluyla bağladığınızda iphone’dan direkt çıktı alamazsınız çünkü yazıcınızın airprint desteklemesi gerekir, eee airprint yazıcılar da zaten wifi özellikli olduğuna göre ben neden fantazi yapıp wifi özellikli yazıcımı usb yoluyla bağlayayım, yazıcımla kablosuz ağa katılırım, yani airport’taki airprint usb girişinin iphone’dan çıktı almak için hiç bi mantığı yok. Airport sayesinde herhangi bir usb yazıcı airprint yazıcıya dönüşmüyor. Airport extreme yada expres herhangi bi marka n destekli routerin yaptı işin eksiğini yapıyo fazlasını yapmıyo diğerlerinin en azından DLNA desteği var. Apple’nin bütün ürünlerini severek kullanıyorum cünkü diger markaların sunamadığı ekstra özellik kalite ve tasarım sunuyo,ama airport’un ekstra herangi bi özelliği yok ;sadece benim tasarımı ve kalitesi hoşuma gidiyo boşa harcayacak param var router’um da apple olsun diyosanız alın.

  3. MacBook da Menu barı duzenleme ımkanım varmı acaba bulamadım yardımcı olurmusunuz birde gecen terminale bi yazı yazdım dock da en son kullanılanlar dıye bir gosterım cıktı cok guzel daha bir cok sey olmalı boyle bildikleriniz varsa paylasırmısınız…

      • Peki menu bar’da yanlislikla kaybettigimiz (command a basarak yer degistirirken) “profil ismi” ni nasil geri getiririz:)))))

        • Sistem Tercihleri – Kullanıcılar ve Gruplar içerisinden yapabilirsiniz.

          Burada “Oturum Açma” içerisindeki “Kullanıcılar arası hızlı geçiş menüsünü şöyle göster” kısmını “Tam Ad” olarak seçmeniz yeterli. 🙂

  4. Evimde Bi modem var sizce bundan almalımıyım cok ısıme yararmı sıkı bır apple kullanıcısıyım ve her urunu almaya calısıyorum evimde baya buyuk modemımın bıle cekmedigi odalar var..bide evimde baska marka bilgisayarlarımda var onlarlada kullanıbılıyomuyum bu cıhazı acaba…

    • AirPort Express ya da Extreme ile tüm kablosuz cihazlarınızı kullanabilirsiniz. Ancak kapsama alanı çok göreceli bir kavram olduğu için “kesin alın” gibi bir şey söyleyemem 🙂

  5. Cok Teskler Her sorumu cevaplıyosunuz.. Ama bı sorum daha var kusura bakmazsanız… 🙂 ben genelde iş yerinde kullanıyorum mac mi va iş yerındekı tum bilgisayarlar windows bi serverimiz var oda windows ben aga girebiliyorum macımle ip adresınden fakat canon ir2230 ikitane yazıcımız var ve ben bunlardan macle cıktı alamıyorum drivers ını ındırdım mace kurdum yıne olmadı yardım edersenız cok sevinirim tskler 

  6. Bağladığınız hard diskin ne tür bir formatta olması gerektiği konusunada değinebilirmisiniz. Örneğin ExFAT bir disk paylaşımı ile hem windows hem de mac sistemlerden ulaşım sağlanabiliyor mu ya da mac’a özel bir format mı kullanılabilyor sadece? Bu genelde gözden kaçan oldukça önemli bir ayrıntı bence.

  7. Tanıtım için tesekkurler. Mac sekmesi uygulamanıza çok yakışmış.
    Ürün ile ilgili bir kaç eklemek istediğim nokta var.
    AirPort ürünleri işçilik ve kullanılan malzeme olarak verilen parayı hakediyor. Ofisinizde yada evinizde güzel bir görüntü oluşturacaktır . Ama fonksiyonlar için aynısını söylemek zor ozellikle AirPort Extreme için.

    • AirPort express daha kullanışlı bir ürün; ses çıkışı, boyutu ve fiyatı çok iyi.
      AirPort Extreme ise biraz beklentileri yüksek ve ince network ayarlarına ihtiyacı olan kullanıcılar için yetersiz kalıyor. AirPort Extreme menülerine sadece Timecapsule artıları olduğu durumlarda yada beyaz renkli güzel görünümlü bir ürünü evinizde istediğimizde tercih edebilirsiniz. Cisco E4200 bu ürüne en güzel alternatif.

  8. faydalı paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum ve size teşekkür ediyorum bir sorum olacak AirPort Express in incelemesinde koyduğunuz resimde bir güç girişinin olduğu gözüküyor bu yazınızda ise Harici bir güç/şarj ünitesinin olmaması (Extreme’in yanında bir de prize takılan güç ünitesi geliyor) airport expressin artıları arasında yazılmış acaba airport expressi çalıştırmak için prize bağlamak gerekiyor mu?

    • Daha net ifade edeyim, haklısınız biraz karışık olmuş 🙂

      AirPort Express’i sadece bir kablo ile prize bağlıyoruz.
      AirPort Extreme’i ise kablo ile prize bağlamadan önce arada bir de adaptör yer alıyor, ve haliyle daha çok yer kaplıyor. 🙂

  9. Selamlar göktuğ bey yazınızı inceledim çok güzel incelemişsiniz yalnız benim kafama takılan bir soru var ben şimdi 3.katta oturuyorum 5. kattaki komşumun internetine bağlanıyorum mac’teki wifi ile ama fazla iyi çekmiyor ben bu airport extereme’yi alsam bu kablosuz ağın kapsama alanını arttırabilirmiyim yani benim mac ile airport’a bağlanıp sonrada airportla 5.kata bağlanıp(kablosuz olarak bağlanıp) kapsama alanını artırabilirmiyim acaba? Yani bi nevi kablosuz modeme direk kablo olmadan bağlanıp evdeki bilgisayarlara bağlanabilirmiyim? Cevaplarınız için teşekkürler.

    • Semih Bey Merhabalar, normal bir kablosuz cihaza göre kapsama alanı biraz artabilir. Ancak AirPort Extreme’i “kablosuz ağ alanını genişletiyor” diye düşünmemek gerekiyor.

      Kat yükseklikleri, duvar kalınlıkları, aradaki parazitler gibi pek çok kritere bağlı kapsama alanı. Ama şunu deneyebilirsiniz: Her iki kat arasında en yakın olduğunu düşündüğünüz yerlere birer AirPort Express yerleştirerek, bir köprü kurabilir ve kablosuz ağı daha sağlıklı kullanabilirsiniz tahminimce.

  10.  airport expressi de herhangi diger modem yada router icin repeater olarak kullanabilirmiyim arkadaşlar bana bu lazım yani evde airties modem var bunun ağını genişletebilirmiyim genişletemezsem bi işe yaramaz bu aletler…

  11. Göktuğ bey merhaba, peki bu ürüne ofis agımıza dahil etsek ve bir harici disk bağlasak, evimize gittiğimizde ofisimizin ip si üzerinden diske erişmemize izin verir mi? birde USB kapısının hangi versiyonda olduğu hakkında bir bilgi verilmemiş

  12. Merhaba,

    Kullanmakta olduğum AP Extreme kurulumunda ayrı bir konuk ağı ve bu ağ için özel koruma şifresi giriyorum. Ancak listenen ağlarda bu konuk ağını göremiyorum. Yönergeler açık, neyi yanlış yapıyorum? 

  13. Airport extreme’ye usb yoluyla bağladığım epson L100 yazıcıdan pc yoluyla çıktı alabiliyorum fakat iphone’dan çıktı alamıyorum nasıl bi yol izlemeliyim?
    (Eğer iphone’dan çıktı alamıyorsak yazıcının airprint destekli olması gerekiyorsa, airprint destekli yazıcılar zaten kablosuz olarak airport’a bağlanıyor o zaman airport’un usb kapısı ne işe yarıyo. Cünkü airport olmaksızın pc ye bağlı yazıcıda ağ paylaşımı açtığımızda diğer pc’lerden cıktı alabiliyoruz,dlna yoluyla hdd mizi paylaşabiliyoruz eğer durum buysa airport cihaz almanın hic bir mantığı yok sadece markası apple olsun diye bi router almaktan öteye gidemiyor.)

  14. Merhaba,

    Güzel inceleme için teşekkürler.  AirPort Extreme ile hard diskimi paylaştım diyelim, hard diskimde yer alan bir filmi direkt olarak Apple TV’ye aktarabilir miyim? Direk HDD üzerinden, takılmadan filmi oynatabilir mi? Siz böyle bir işlemi denediniz mi? Amacım Apple TV ve AirPort Extreme alıp tamamen kablosuz dünyaya geçmek. 
    Teşekkürker,
    Kemal

  15. Göktug herseyden önce çok sagolun bu bılgılerınız ıcın! Benım sorum extremı kurarken bridge modu ve onun altında ıkıncı mod tek IP adresi kullan DHCP ve NAT seceneklerı gelıyor.. Ben evde wi-fi router kullanıyorum ve dediğiniz gıbı routerın wifi sini kapattım.. Bağlantılar hepsi doğru bağladım .. Kablosuz ağı yarattım.. Ama şimdi benim hangi seçenek te kurmam gerekiyor !! Denedım ikiside oluyor ama dogrusu hangisi? Ben Almanya’da oturuyorum biraz bozuk türkce oldu tam anlattım inşallah kusura bakmayın!! Bu Alman sayfalarına bakıyorum hep genelde bulunan aga katılım yaparak kurulum yapıyorlar! Yenı ağ yapmıyorlar ! Ama benı ilgilendiren BRIDGE MOD VE ıkıncı seçenek DHCP ve NAT .. hangısınde kurmak gerek? Sagolun Allah işinizi kolaylatsın

  16. Göktuğ Bey AirPort Extremi Bridge Modundami yoksa tek IP adresi kullan Modundami bağlayacağız? Bridge Modunda bağladığım zaman misafir ağını kullanamıyorum.. Hangi mod daha mantıklı? Lütfen bir açıklık getirirmisiniz? Bir sorum daha var Multicast bölümünde AirPort Extrem 5 GHz kutucuğu var. O kutucuğu işaretlememiz gerekiyormu? Bu kutucuğu işaretlediğimde Wi fi aramasında iki tane Extrem Wi fi si görüyorum biri 5 GHz öteki ise normal .. Lütfen bu konulara bir açıklık getirebilirmisiniz? Teşekkürler

      •  Göktug Bey zaten yeni bir ag yarati yapiyorum en bastan ama daha sonra bana soruyor bridge modumu yoksa tek IP adresi kullan modundami kurayim diye!! bridge mod secersem misafirler icin wi-fi kullanilmiyor. Ama ben Bridge mod yapmadan sizin dediginiz gibi tek IP adresi kullan modunda kurulum yaptim ve daha sonra airport un icerisindeki ayarlardan 5 GHz yayin yapma kutucugunu isaretledim. daha sonra mac imle wi-fi taramasinda airport umun 5GHz yayini secip baglanti yapiyorum.. mac baglantiyi sorunsuzca yapiyor ama apple tv 5 GHz yayina baglanmiyor hata veriyor. ama normal wi-fi yayinina baglaniyor. ama bridge modunda kurulum yaparsam apple tv 5 GHz yayinina sorunsuzca baglaniyor.. bunun nedeni nedir? yada airport un icerisinde ki 5 GHZ kutucugunu hic isaretlemememmi gerekiyor?? o kutucugu hic isaretlemesek ise airport buna ragmen 5 GHz yayinini otomatik olarak kullaniyormu? bir cevap verebilirseniz sevinirim
        simdiden cok tesekkurler

  17. Bu yorum doğru mu?

    Eğer amacınız airport express ile evdeki ağınız genişletmek ise, mutlaka modem olarak Airport Extreme kullanıyor olmalısınız yoksa Airport express ağ genişletici olarak başka marka modemlerle wireless çalışmıyor.
    Saygi ile,

    • Merhabalar, bu yorumu kim yazdı, ben mi yazdım bilemiyorum açıkçası, bu sayfada da göremedim 🙂 Ama şöyle yanıt vermeye çalışayım…

      Evinizdeki ağı genişletmek istiyorsanız en az 2 AirPort Express ya da Extreme’iniz olması gerekiyor.

      Evimizdeki cihazın kablosuz ağını genişletebilmek için iki cihazın teknik olarak uyumlu olmaları gerekiyor. Ve bu konuda net bir standart yok. Apple da haklı olarak sadece kendi cihazları arasında bu özelliğin sorunsuz çalıştığını söylüyor.

      Bu sebeple de AirPort Express’in ağını sadece başka bir AirPort Express ya da Extreme ile genişletebiliyoruz.

      Konuyla ilgili detaylı bir yazıya şuradan erişebilirsiniz:http://www.sihirlielma.com/2012/08/16/airport-express/

  18. Merhaba yeni bir Mac kullanıcısıyım,
    extreme ı kurdum ancak usb den bagladıgım harıcı hard dıskı goremıyorum.. (ayrı ayrı pc ve mac e usbden baglayınca sorun yok extreme gormuyormu) evimde bir adet te network hard dısk mevcut bu modeme baglı ve gormekte sorun yasamıyorum…

  19. Merhaba, paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Benim merak ettiğim Airport express ve extreme’in mobil modemlerle çalışıp çalışmadığı.

  20. Merhabalar;

    Yeni AirPort Extreme yazınızı dört gözle bekliyoruz öncelikle…

    Diğer bir sorum ise, AirPort Extreme’e bir HDD bağladığımızda Time Capsule olarak kullanıp kullanamadığımız? Yoksa sadece ağdaki paylaşıma açık bir HDD olarak mı görüyoruz?

    Ayrıca AirPort Time Capsuleler tek başına de AirPort Extreme ya da AirPort Express’in yapabildiklerini yapabiliyorlar mı? Sonuç olarak onların da LAN, USB girişleri mevcut. AUX girişi ise zaten sadece AirPort Express’te mevcut…

    Konularla ilgili bilgilendirme yaparsanız sevirim, teşekkürler. 🙂

    • Bir HDD bağlarsanız Time Capsule gibi kullanabilirsiniz elbette.

      Ancak bu diskin 7/24 çalışması anlamına gelecektir. Bu da bir sorun çıkma riskini arttırabilir. Ben tercih etmiyorum şahsen. Time Capsule içerisindeki disk kullanılmadığı zaman kendini durduruyor.

      Diğer sorunuza gelince, her ürünün kendine özel özellikleri var. Bahsettiğiniz gibi bir ses çıkışı yok mesela, ancak üzerinde olan çıkışlar olması gerektiği gibi çalışacaktır. 🙂

  21. Merhaba, bu soru sorulmuş 5 sene önce. Uzun zaman geçtiği için cihazda bir güncelleme olmuş olabilirmi bilmiyorum. Net bir bilgiyede ulaşamadım. Airport extreme’e bağlanan harici diske pc dışında; Iphone üzerinden artık ulaşmak mümkünmü ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz