Apple Store Türkiye hazırlıkları başladı!
Dün akşam saatleri itibariyle Apple'ın Türkiye'de açması beklenen Apple Store için iş ilanları yayınlanmaya başladı. Yıllardır beklediğimiz Apple Store'a 2013'te kavuşacağız gibi görünüyor… :)

Dün akşam saatleri itibariyle Apple'ın Türkiye'de açması beklenen Apple Store için iş ilanları yayınlanmaya başladı. Yıllardır beklediğimiz Apple Store'a 2013'te kavuşacağız gibi görünüyor… :)

Apple Store Türkiye İş İlanları
Apple Store Türkiye için Apple'ın iş ilanları sayfasında "Retail" yani Apple Store personeli olarak sayabileceğimiz tam 12 pozisyon bulunuyor. Bu pozisyonların hepsi için de Türkçe ilan verilmiş. :)

Aynı zamanda Kariyer sayfasını da Türkçe olarak yayınlamaya başlayan Apple, artık Türkiye'de daha da aktif olmak için başvuruları almaya hazır gibi görünüyor. :) Apple'daki iş fırsatlarına göz atmak için apple.com/jobs/tradresine göz atabilirsiniz. :)
Daha önce "Bir Apple Store Deneyimi"yazısında paylaştığımız gibi Apple Store'da çalışan 4 farklı profil için Türkçe ilan çıkılmış olması gerçekten hoş olmuş diyebiliriz:
- Creative (Yaratıcı)
- Expert (Bilirkişi)
- Genius
- Specialist (Uzman)

Apple Store için ilanların bugün itibariyle çıkılmış olması, 2013 içerisinde bir Apple Store'a kavuşacağımız anlamına geliyor. Ancak elbette net bir tarih vermek ya da Apple Store'un nereye açılacağını net olarak söylemek için henüz biraz erken. Ancak bu gelişmeler bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor… :)

Apple Store Türkiye neden önemli?
Apple Store'un bizi bu kadar heyecanlandırmasının sebebi ise, elbette basit bir satış mağazasının ötesinde, Apple'ın tüm hizmetlerini artık birebir ve eksiksiz alabileceğimiz, Apple ürünlerine kolayca ulaşıp deneyimleyebileceğimiz bir ortam sağlaması.
Ancak bunun da ötesinde, Apple Store'un açılıyor olması, Apple'ın Türkiye'ye verdiği önemin daha da arttığını anlatıyor. Böylece sırasıyla iTunes Store, Apple Online Store ve Apple Store'un ardı ardına açılacağını da tahmin edebiliyoruz… :)

Sonunda bizim de önünde kuyruğa girebileceğimiz, ürünlere daha hızlı kavuşabileceğimiz ve tüm sorunlarımızla birebir ilgilenildiğini göreceğimiz bir Apple Store'umuz olacak! :)
Apple Store'un farkı ne?
Daha önce ABD'nin San Francisco şehrindeki bir Apple Store'u ziyaret ederek sizlerle bu deneyimimi paylaşmıştım. Apple Store'u merak ediyor ve bu heyecanın sebebini daha yakından öğrenmek istiyorsanız "Bir Apple Store Deneyimi" yazısına göz atarak bu deneyime siz de kısa da olsa göz atabilirsiniz… :)

Apple Store nerede açılacak?
Peki Apple Store nerede açılacak? Ya da nerede açılmalı? :) İlk Apple Store büyük ihtimalle İstanbul'da açılacaktır. Apple'ın genellikle oldukça kalabalık lokasyonları tercih ettiğini düşünürsek aslında aklımıza birkaç nokta geliyor.
Güncelleme: Dedikodulara göre ilk Apple Store Zincirlikuyu'daki Zorlu AVM'de (Ağustos 2013), ve ikincisi de Eylül 2013'te Acıbadem'de açılması beklenen Akasya AVM olacak gibi görünüyor. Üçüncü içinse henüz net bir bilgi yok… :) Özetle durum şöyle:
- 1. Apple Store @ Zincirlikuyu Zorlu AVM (Ağustos 2013)
- 2. Apple Store @ Acıbadem Akasya AVM (Eylül 2013)
- 3. Apple Store henüz belli değil...
Peki sizce hangi noktada açılabilir Apple Store, ya da nerede açılmalı? Yorumlarınızı bekliyoruz… :)
[polldaddy poll="6686545"]
Merak ediyorsanız, Türkiye Apple Store için iş ilanlarına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz… :)

Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar
İlk yorumu siz yazın.
