Ana Sayfa Haberler iMac Ailesi Güncellendi

iMac Ailesi Güncellendi

4

Geçtiğimiz senenin sonunda duyurulan iMac ailesi dün itibariyle güncellendi. Güncellenen iMac ailesinde öne çıkan tek şey var, o da HIZ. Güncellenen iMac, Intel’in yeni işlemcisi Haswell, daha hızlı kablosuz ağ teknolojisi 802.11ac, PCIe tabanlı flaş bellek ve yeni ekran kartıyla birlikte tam bir performans güncellemesinden geçmiş.

Sihirli elma imac guncellendi 3

Güncellenen iMac Özellikleri

Güncellenen iMac’lerde 2012 sonunda tanıtılan iMac’lere oranla önemli bir performans artışı olduğu görülüyor. Apple yaz ortasındaki MacBook Air güncellemesine paralel işlemci ve WiFi yeniliklerine ek olarak, masaüstünde flaş bellek ve ekran kartını da bir üst seviyeye taşımış.

21.5-inç ve 27-inç olarak farklı 2 modelde sunulan iMac’lerde ekran boyutuyla ilgili bir değişiklik yok.

Sihirli elma imac guncellendi 4

21.5-inç modelin üst seviye donanımı ve 27-inç modelde yer alan 3.4 GHz quad-core Intel Core i5 işlemciler ve 2 kat bellek ile NVIDIA GeForce 700 serisi grafik kartları sayesinde önceki modellere göre %40’a varan bir performans artışı sunuyor Apple.

Imac overview tech 2013

Ayrıca PCIe tabanlı flaş bellek teknolojisi sayesinde de hem Fusion Drive hem de diğerlerinde yine önceki modele göre %50’ye varan bir performans artışı görülebiliyor.

2012 imac overview build

Yeni iMac’lerin detaylı özellikleri ve ABD fiyatları ise şöyle:

21.5-inç iMac

Sihirli elma imac guncellendi 1

 

27-inç iMac

Sihirli elma imac guncellendi 2

Her Mac güncellemesinde olduğu gibi muhtemelen yeni iMac’ler de, -eğer üretiminde bir gecikme vb. olmazsa- 1 ay içerisinde Türkiye’de de stoklara girecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Bu değerlendirmelerin içine İ7 serisi yada Ekran kartı olarakta Geforce 680MX üzerinden de dahil edilerek, neden değerlendirme yapılmadığını merak ettim doğrusu?

  2. Merhaba göktuğ bey ,
    Ben yeni bir imac almak istiyorum ama bu yeni tanıtımdan sonra almak mantıklı mı bu ürünleri mi beklesem yoksa 2012 de tanıtılanlardan mı alsam hangisi sizce daha uygun ? ve bu yeni ürünlerden sonra gecen yıl tanıtılanların fiyatları düşer mi ?

    • Bence iMac almak için en doğru zaman şu anda. Ancak bu güncellemeler muhtemelen 1 ay içerisinde Türkiye’ye gelecektir. Onları beklemenizi öneririm.

      Bunları almayı tercih etmeseniz bile, diğer modellerde indirim olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz