Ana Sayfa Videolar Söyleyeceğimiz bir şey daha var: “One More Thing” Bölüm 4

Söyleyeceğimiz bir şey daha var: “One More Thing” Bölüm 4

45

Sihirli Elma’da yaklaşık 5 yıldır hemen hemen 3-4 günde bir yeni yazılar paylaşarak Apple’ın sihirli dünyasında dolaşmaya çalışıyoruz. İpuçları, incelemeler, karşılaştırmalar, Mac’e yeni geçiş yapanlara tavsiyeler gibi pek çok konuya dilimiz döndüğünce, yazabildiğimiz kadarıyla değiniyoruz.

Apple’ın yeni ürün lansmanları öncesinde de canlı radyo yayınlarıyla hem sohbet ediyor, heyecanımızı birlikte paylaşıyor, hem de sorularınıza cevap vermeye çalışıyoruz. Ancak lansmanlar yılda birkaç defa olduğu için bunların tadı bizim damağımızda kalıyor açıkçası… 🙂

Sihirli elma one more thing 1

Yazılarda da her ne kadar çok uzatmamaya çalışsak da, bazı detayları yazarak anlatmak mümkün olmuyor, video çekmek, videolar ile anlatmak gerekiyor. Ama bu da bizim için oldukça zahmetli, zor, masraflı ve en kötüsü de bilmediğimiz bir iş. Fakat bazı konulara da değinmek, detaylarına girebilmek için mutlaka video çekimi gerekebiliyor.

Bu sebeple iPhone Türkiye’den Mustafa Tan ile birlikte bazı özel konulara değinmek ve yazı ile detaylarını anlatmamızın pek mümkün olmadığı konulara odaklanacağımız 10-15dk’lık kısa videolar hazırlamak istedik. Videoların çekimi, ses, ışık, düzenleme gibi işin zahmetli kısmını ise PupaTV sponsor olarak üstlendi ve bu fikrimizi hayata geçirebildik.

Sihirli elma pupatv one more thing

İlk defa kamera karşısında olduğumuz için tahmin edebileceğiniz gibi heyecanlıyız, henüz alışma sürecindeyiz. 🙂 Tıpkı ilk yazılarımızda olduğu gibi hatalarımız, gaflarımız olabiliyor. Ancak dilimiz döndüğünce her videoda, hoş bir sohbet eşliğinde farklı konulara değinmeye çalışıyoruz. Sürç-i lisan ettiysek şimdiden affola…

İster YouTube, isterseniz de Vimeo’dan bu bölümü izleyebilirsiniz. Keyifle izleyeceğinizi umuyor, tüm yorum ve eleştirilerinizi her zaman olduğu gibi bekliyoruz…

Sihirli elma one more thing bolum 3x

Şimdiye kadar 4 bölüm hazırlayabildik, aşağıdan tüm videoları izleyebilirsiniz.

Bölüm 4: Mac’ler hakkındaki bazı şehir efsaneleri

[youtube id=”8wCQtwZ5P1I”]
[vimeo id=”91645795″]

2 haftada bir yeni bir video hazırlamaya çalışacağız. Değinmemizi istediğiniz konular varsa diğer yorumlarınızda birlikte paylaşabilirseniz çok memnun oluruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


45 Yorumlar

  1. çok güzel gerçekten. tebrikler.
    sihirlielma’da en sevdiğim kısım da yeni uygulama tavsiyeleriydi. Bunu hem yazılarınızda hem de “one more thing” üzerinden sürdürseniz çok sevinirdim 🙂

  2. Yazcı ile ilgili söylediklerinize katılmıyorum Göktuğ bey? Bu konuda macbookum beni bezdirdi… Lexmark yazıcımı tanıyor ama sadece yazıyıcıyı döndürüyor çalıştırıyor ama yazdırmıyor:(((

  3. Öncelikle video muhteşem olmuş. Fakat biz işitme engelliler olarak video da konuşulanları anlamadık. Altyazı koyabilirseniz çok seviniriz. Başarlarının devamını dileriz.

    • Teşekkürler. Bu açıdan hiç düşünmemiştik açıkçası. Altyazıyı nasıl ekleyebileceğimizi konuşacağım arkadaşlarımızla. Teşekkürler dile getirdiğiniz için.

  4. Çok güzel bir video olmuş Göktuğ Bey, teşekkürler.

    Son 4 yıldır tüm çevreme bıkmadan usanmadan bunları anlatıyorum. 4 sene önce eşim yeni bir dizüstü alacağı zaman çok zor da olsa MacBook Pro almaya ikna etmeyi başarmıştım. Sonuç: 4 yıldır sorunsuz bir şekilde gayet güzel kullanıyor. Onunla aynı dönemde, benzer paralara kağıt üzerinde über donanıma sahip windows yüklü cihazlar alanların hepsi ya çöpe atmış vaziyetteler ya da yeni dizüstü arayışına girdiler.

    1,5 yıl önce de kendime alma fırsatım oldu. Beklediğim gibi çok çok memnunum. Sihirli Elma’nın Mac101 dökümanları acemilik döneminde hızır gibi imdatıma yetişti ve acemiliğimi 1-2 hafta içerisinde attım. Şu anda ofiste bile masa üstü PC’imle çalışmak istemiyorum. Bu arada Parallels ile Win8 de yüklü cihazımda fakat yalnızca E-Views programı kullanmak için Windows’a geçiyorum. Aslında E-Views’ün Mac versiyonu da mevcut ancak ne yazık ki Windows versiyonu kadar geniş analizleri desteklemiyor, kapsamı daha dar. Bu nedenle E-Views kullanmam gerektiği zamanlarda Windows’a muhtaç kalıyorum.

    Geçtiğimiz yıl iş dolayısıyla ABD’de bir üniversitede 6 ay bulundum. Kantin ve kütüphane gibi ortamlara baktığımda öğrencilerin Mac kullanma oranı %50’nin üzerindeydi. Burada Mac’ten çekinen arkadaşlarıma bunu özellikle vurguluyorum. ABD’de insanların yarısından fazlası günlük işlerinde ve eğitim konularında Mac kullanıyorlarsa bizim de Mac’ten çekinmemize ya da şunu Mac’te yapamam o yüzden Windows ile devam dememize hiç mi hiç gerek yok.

    Sanırım bizim Mac’e önyargı ile yaklaşmamızdaki diğer bir husus fiyat konusu. Bugün aradaki makas daralmış olsa da bundan bir kaç yıl öncesine kadar Mac ve Windows arasında çok ciddi bir fiyat farkı vardı. Bir de kağıt üzerindeki karşılaştırmaları seven bir millet olduğumuzdan Mac insanlar üzerinde “gereksiz pahalı” algısı oluşturdu. Demek istediğim misal “aynı ram ve aynı işlemci hızındaki Windows şu kadar Mac bu kadar, neden daha çok para vereyim?”, ya da “o parayı Mac’e vereceğime şöyle zengin donanımlı bir Toshiba alırım daha iyi” gibi cümleleri sık sık okuyorum. Aslında Android’çiler de bu yanılgıya çok sık düşüyorlar. iPhone ve herhangi bir Android telefonun özelliklerini kağıt üzerindeki değerleri ile kıyaslama yanılgısına düşüyorlar. Fakat Apple’ın asıl sihri yazılım ve donanım arasındaki muhteşem uyum. Bu açıdan MacBook ailesi bu uyumu tüm gerçekliği ile gözler önüne seriyor ve bir kere kullanan asla vazgeçemiyor.

    Apple maceram iPhone ile başladı iPad, MacBook Pro, Apple Tv ile devam etti. Şimdi aklımda bir iki yıla ofise bir 27 inç’lik iMac aldırmak var.

  5. yeni bir macbook pro aldığımda bazı sıkıntılar çekmiştim. mac hakkında bilinmesi gereken birçok konuyu sizin siteniz sayesinde öğrendim. videolar ile bu işi biraz da üst versiyona çıkarmış gözüküyorsunuz. harika olmuş. başarılarınızın devamını dileriz.

  6. merhaba ben macbook air almak ıstıyorum yalnız karar veremedım mac book 11inc 256 gb i7 almak mı daha mantıklı yoksa aynı fıyata macbook air 13inc 128 gb i5 almak mı? yadımcı olabılır mısınız?

  7. Harika bir bölüm olmuş.
    Ben de çok tereddüt ettim Macbook Pro almadan önce ama kullanmaya başladıktan sonra yaşadığım en büyük pişmanlık ‘ neden daha önce almadım ‘ oldu.

  8. bizim kedinin ” Tarcin ” ne yaptigini anlatmadan edemeyecegim sevgili Apple severler
    4 ay önce binbir hayalle almis oldugum 15 inc imacpro leptopumu uyutma moduna getirerek kisa bir süre ayrilisimin ardindan geri döndügümde kedimizin leptopun yaninda ici su dolu bardagi ters cevirmis oldugunu gördüm havlular evde ucusmaya basladi 15-20 dakika kurutma islemine devam ettim korka korka actim calisti, 2-3 dakika gecti kapattim- korkularim son buldu derken tekrarinda o kadarda ugrastigim halde hic acilmadi 1800 euro ya aldigim leptop uctu gitti – hic ses cikarmadan apple storeye götürdüm tekrarinda acilmadigini anlattim 2 hafta gecti bir mail aldim yeni bir tana göndereklerini yaziyordu ve bugünde geldi – bir anlik hata deger verdiklerinizi cok kisa bir süre icinde alip götürdügünü görmüs oldum… tavsiyem aman dikkat

    • Çok geçmiş olsun Çağrı Bey. Benzer bir şey benim de başıma gelmişti. Kedim kocaman bir bardak sıcak çayı Mac’imin üzerine dökmüştü.

      Yoğun bir pirinç tedavisi ve hemen Pupa Bilişim teknik servise götürerek, sadece ufak değişimlerle Mac’imiz yeniden çalışır hale getirebilmiştim. Umarım yedeğiniz vardır, umarım veri kaybınız olmamıştır.

      Selamlar.

      • tesekkurler.. sizede gecmis olsun… Mac i yeni aldigim icin fazla veri yüklememistim geneldede harici disk kullaniyorum zaten bu gibi durumlar icinde bana bir ders oldu desem yalan olmaz – hem microsofttan maca yeni gectigim icin tamda yedeklemeleri yapamiyorum ögrenecegim sayenizde daima okuyoyorum sayfanizi var olun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz